Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 47 193
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Има ли момичета с комбинирана стимулация от инжекции и летрозол (по 2 на ден)? Летрозолът подтиска ли ви естрадиола? За неделя ми насрочиха пункция, но естрадиолът отговаря на 3 фоликула при налични 6 (и 3-4 по-малки).

# 571
Има ли момичета с комбинирана стимулация от инжекции и летрозол (по 2 на ден)? Летрозолът подтиска ли ви естрадиола? За неделя ми насрочиха пункция, но естрадиолът отговаря на 3 фоликула при налични 6 (и 3-4 по-малки).

Ванеса, колко ти е естрадиола и в какви единици?

# 572

Ванеса, колко ти е естрадиола и в какви единици?

Говорих с докторката и потвърди, че е от летрозола, който пих до вчера. Каза, че подтиска естрадиола и е нормално. Иначе е към 2000pmol/L естрадиола.

# 573
Florecita*,
само да знаете, че стойности на Естрадиола над 7000 са признак на хиперстимулация и моля да не давате съвет, че е "нормално" и "всичко е наред", защото не е! Бях на преглед вчера, защото знаех, че такава стойност е извън и моите норми и по принцип норми за които се пише по учебниците и ми потвърдиха течност зад матката и яйчници които два дни след пунцкия са все още по около 7 см. Изписаха ми протеини и фраксипарин и всичко е ок, но моля
жените тук които не са запознати да не се произнасят така свободно. Моят въпрос беше насочен конкретно към някой, който има подобен опит а не просто да е чел в нета. Тези жени които сте виждали във форума, че имат такива стойности вероятно и те са били с хиперстимулация. А това за 250-300 на фоликул всички го знаем но аз ви обяснявам, че имам 16 антрални а естрадиола отговаря на 30 и вие ми казвате, че е нормално и имам 26 Я. Ами нямам, имам 11..
Както и да е, ядосвам се, защото от 2 години в този форум съм се нагледала на всякакви неадекватни съвети. Моля ви, мислете преди да говорите за да не обръщаме форума в клюкарник а в полезно място за споделяне на опит.

# 574
Florecita*,
само да знаете, че стойности на Естрадиола над 7000 са признак на хиперстимулация и моля да не давате съвет, че е "нормално" и "всичко е наред", защото не е! Бях на преглед вчера, защото знаех, че такава стойност е извън и моите норми и по принцип норми за които се пише по учебниците и ми потвърдиха течност зад матката и яйчници които два дни след пунцкия са все още по около 7 см. Изписаха ми протеини и фраксипарин и всичко е ок, но моля
жените тук които не са запознати да не се произнасят така свободно. Моят въпрос беше насочен конкретно към някой, който има подобен опит а не просто да е чел в нета. Тези жени които сте виждали във форума, че имат такива стойности вероятно и те са били с хиперстимулация. А това за 250-300 на фоликул всички го знаем но аз ви обяснявам, че имам 16 антрални а естрадиола отговаря на 30 и вие ми казвате, че е нормално и имам 26 Я. Ами нямам, имам 11..
Както и да е, ядосвам се, защото от 2 години в този форум съм се нагледала на всякакви неадекватни съвети. Моля ви, мислете преди да говорите за да не обръщаме форума в клюкарник а в полезно място за споделяне на опит.

Извинявайте, но мисля, че казах, че не е необичайно, а не "нормално". Освен това Ви посъветвах да се свържете с лекаря си, което според мен е най-правилното решение, когато сме притеснени, вместо да разчитаме на непознати хора в интернет. Както и да е, не съм искала да Ви навредя, напротив, желая Ви успех и дано всичко при Вас завърши с щастлив край. Извинявайте още веднъж. Успех.

# 575
Здравейте, днес ми е пети ден след пункция(по пет фоликула имаше на яйчник). След пункцията докторката ме прегледа и каза че няма течност зад матката и че яйчниците са увеличени малко - нормално. Нямам тежест, подуване или болки. От вчера обаче се появи зверска болка в горната част на стомаха, гадене и повръщане и още ми е гадно. Утре ми предстои Сет, и съм на естрофем и утрогестан. Според вас има ли шанс да е хиперстимулация и да се отложи трансфер или се дължи на лекарствата?
Минала съм през три стимулации и никога не съм чувствала такова силно неразположение и болки в стомаха. Благодаря

# 576
Здравейте, днес трябваше да започна стимулация за първо инвитро, и изненада имам само 2 фоликула и половина, толкова съм разочарована. Попринцип съм с  НЯР но при последния преглед имах 7 и затова и решихме да пробваме стимулирано. С такова нетърпение чаках да започнеме и сега следващия месец и пак ще е под въпрос заради Коледните празници. Извинявам се за мрънкането но имах нужда да си го излея 😅 Някой бил ли е в сходна ситуация? Малко се притеснявам колко фоликула ще имам следващия месец :/

# 577
Winter, не се отчайвай. Аз съм правила стимулации с по 2-3 фоликула. И съм стигала до пункция с по 1 хубава Я.

# 578
За съжаление Док каза че няма смисъл само с 2 да използваме заповедта, с други пациентки били рискували и резултата  не е бил добър, интересното е че ме викна на 8ми ден пак да ме види, но честно казано не знам за какво, дори да има още някой фоликул ще е късно за стимулация

Winter, не се отчайвай. Аз съм правила стимулации с по 2-3 фоликула. И съм стигала до пункция с по 1 хубава Я.

# 579
Вие щом сте с ЦАР може би е друга процедурата, гони се процент на успеваемост, затова не ти е започнала стимулацията. Аз бях в Турция и там и на 2 фоликула се започваше с инжекциите.
Не знам защо те вика на 8 ден. Може би да види как нарастват, за да направи план за действие за следващия месец

# 580
За съжаление Док каза че няма смисъл само с 2 да използваме заповедта, с други пациентки били рискували и резултата  не е бил добър, интересното е че ме викна на 8ми ден пак да ме види, но честно казано не знам за какво, дори да има още някой фоликул ще е късно за стимулация

Може да започнете на естествен цикъл. Там по фонд се финансират 4 пункции(в четири различни месеца) И доколкото знам стимулация на естествен цикъл е по-подходяща за малък брой фоликули(както при вас-2)
Само се досещам. Разбира се-лекуващия лекар ще каже кое е найдобре. Успех!

# 581
MilenitaW не го изключвам като вариант, ще видя какво ще каже на 8ми ден, трябва да се науча да бъда по търпелива явно.

Eyeswideopen заповедта която ми отпуснаха е за стимулиран цикъл по къс протокол и мисля че няма как да се използва ако започнем по дълъг

# 582
Аз имам три опита по фонда и в нито една от заповедите не е уточнено каква процедура да се извърши. Винаги сме обсъждали с лекаря си (дали да по къс, или дълъг протокол... ). Но вие знаете най-добре.😊

# 583
Има разлика в заповедите между естествен цикъл - 4 пункции и един трансфер и стимулиран, където един опит покрива и пункция и трансфер. Вече стимулираният дали ще е къс или дълъг няма значение за ЦАР.

(Естествен и дълъг са различни неща, мисля че оттук идва объркването).

# 584
Извинявам се аз  не се изразих правилно, моята заповед  е на стимулиран цикъл и покрива  само една пункция ,1 СЕТ и/ или1 ЗЕТ,

Общи условия

Активация на акаунт