Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 89

• 46 964
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, дами,

На 32г. съм и съм на 8-ми ден от цикъла, като в момента правя стимулации за първото инвитро.

Миналата година направих снимка на тръбите и всичко беше наред. След 4 неуспешни инсеминации в болница “Надежда” решихме да сменим подхода и да опитаме с инвитро в друга болница. Имам ендометриоза (с ендометриозни кисти, които се виждат на ехограф), а също така при нас има и мъжки фактор, който допълнително усложнява нещата.

Тъй като ми е за първи път съм доста притеснена, а и хормоните си казват думата. Имам болка и дърпане ниско долу (случвало ли ви се е или е още рано), а мисълта за пункцията ме кара да се страхувам още повече, особено заради кистата. Не познавам много хора, които са минали през това, и нямам на кого да споделя тези тревоги.

Вярвам, че всичко това ще си заслужава, но е трудно, когато си насред всичко. Много ще се радвам ако някой в подобна ситуация сподели опита си.

# 661
Не мога да кажа нищо свързано с кистата, но и аз съм имала понякога придръпвания, обикновено са започвали след 5-6 дни стимулация. Обаче зависи колко фоликула има - при малко почти нищо не съм усещала. При 10 фоликула по същото време леко ми изхвърча коремчето, а до края малко повече. Ако са повече 10, вероятно ще е една идея по-засилено, но нямам опит.

Малко смахнато може да прозвучи, ама аз гледам на самите пункции като на почивка Relaxed Може би защото не работя в този ден, а предимно седя/лежа и като се прибера гледам сериали. Едва следобяд започвам да усещам (най-вече при ходене) дискомфорт, нещо като тежест. Пак - при по-малко фоликули е било по-леко и вероятно при повече би било малко по-неприятно.

Успех! Flowers Four Leaf Clover

Тъй като ми е за първи път съм доста притеснена, а и хормоните си казват думата. Имам болка и дърпане ниско долу (случвало ли ви се е или е още рано), а мисълта за пункцията ме кара да се страхувам още повече, особено заради кистата.

# 662
Здравейте момичета,на 12 ден от трансфер съм, знам че трябваше да изчакам до 14 ти , но просто не издържах, не спирам да го мисля и вчера пуснах кръвен тест и ми излязоха резултатите, но съм на преглед в Афродита след близо седмица. Как мислите , дали всичко е наред и трансфера е бил успешен? 

# 663
Здравейте. Някой сблъсквал ли се е с Синтициална метаплазия на лигавицата?

# 664
Катерина, честито, тестът ви е положителен. Повторете го 48 часа след първият и успех!

# 665
Аз така и не стигнах до трансфер.Емриона е спрял развитие.Честно казано ядосах се на доктора,препоръчва ми донорска яйцеклетка(Амх 0,52).

# 666
Колко опита имаш, Моника и на колко години си? Извинявай че така любопитствам. Интересно ми е защо ти предлага донорска яйцеклетка.

# 667
Колко опита имаш, Моника и на колко години си? Извинявай че така любопитствам. Интересно ми е защо ти предлага донорска яйцеклетка.
Това ми е първи опит ин витро,преди това 4 инсеминации.На 32 години.И на мен ми стана интересно,защо ми предлага донорска

# 668
Това ми е първи опит ин витро,преди това 4 инсеминации.На 32 години.И на мен ми стана интересно,защо ми предлага донорска
Е, щото печелят от тях, затова.
Изобщо не им се връзвайте, млада сте достатъчно и ще стане и с ваша яйцеклетка.
Прочетете книгата Всичко започва с яйцето на Ребека Фет, проверете си нивата на витамините, особено Д, ако е ниско дава ниско амх, но то не ви е важно, ако има достатъчно фоликули няма какво да го мислите амх-то.
Другото е с мъжкия фактор как сте?
Днк фрагментация на сперматозоидите ако не е правена, непременно направете.
С две думи, четете, питайте и си намерете вашият лекар, този с препоръка за донорски яйцеклетки на 32 не е точно лекар,  а търговец.
Успех ви пожелавам! 🎁🍀

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 16:24 от T q

# 669
Моника, според мен ти е рано да пробваш с донорска и като брой инвитро опити и като възраст и като АМХ. Инсеминациите не ги броя, защото те са с ниска успеваемост. Може би да помислиш за смяна на лекаря.

# 670
Моника, сменяй доктора моментално!

# 671
Аз също идвам да си излея мъката и да споделя моя парадоксален случай.
Мина третата пункция по фонда с нулев резултат.
Започнахме от 3ти ден на МЦ. Имах около 5-6 АФ, не успях да преброя точно.

Хормоните ми на 3ти ден бяха:
Естрадиол 90.94 pg/mL
LH 8.32 m[IU]/mL
FSH 9.33 m[IU]/mL

Изписа ми Летрозол 2х1 за 5 дни.

На 8-ми ден от МЦ се видя един доминантен Ф с размер 19мм, а хормоните бяха:
Естрадиол 84.17 pg/mL
LH 10.90 m[IU]/mL

Като ги видях дори помислих, че няма да правим пункция, защото естадиола ми е паднал поради някаква причина.... но ми изписаха Цитротид и Хориомон още същия ден и казаха, че ще има пункция.
Извади една Я, но не се оплоди и опита приключи Pensive

Не знам на какво се дължи този развой, дали този Летрозол не ми повлия изобщо и дори негативно. Мисля си, че без хапчета дори щях да си направя по-хубава яйцеклетка, вярно , че са ми още малко високи LH и FSH, но това да ми пада естрадиола докато фоликула расте не вярвах, че ще го видя...

Много съм разочарована, тъжна, отчаяна и бясна. Последните две пункции са ни с резултат 0

Остава ни още една по фонда и се опасявам, че вървя стремглаво надолу Sob

Извинявам се за дългия пост, исках да си го излея.
Успех на всички в борбата Hands Pray

# 672
Съжалявам, ВиРи.

# 673
Вири, съжалявам, а колко ти е АМХ?
При мен първите 2 пункции от фонда вървяха зле и на 3тата, когато доктора каза, че има 1 Ф и няма какво да се стимулира, бях само на Летрозол за 3 дни, с 95 естрадиол и тогава извадихме 1 я и от нея стана първия ми балансиран ембрион след Пид.

# 674
Благодаря за подкрепата, момичета!
Не съм изследвала скоро на колко е паднал АМХ, но имам три последователни изследвания в три различни лаборатории преди около 9-10 месеца и бяха 0,79 , 0,51 и 0,29
Обикновено правя по 3 АФ в яйчник

Общи условия

Активация на акаунт