САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 711 382
  • 17 801
  •   3
Отговори
# 90
Защо има миграция от малкия град към големия? От бедни държави към по-богати?
Просперитет. Икономически, технологичен, културен. САЩ в много браншове и отношения са лидери, все още.

# 91
Просперитет. Икономически, технологичен, културен. САЩ в много браншове и отношения са лидери, все още.
само едно клонче да хванем-стига!
иновации, R&D, стипендии - няма къде да намериш подобни условия в друга част на света!

и аз не съм им фен, никога не съм искала да емигрирам там, макар да имах и възможност, и гръб...но не може да им се отрече, че с парите постигат каквото си поискат

# 92
Факт – европейци емигрират в САЩ,а не обратното. Особено учени...

Това не е показател за икономика, а за възможности, липса на ограничения (но и риск), данъци и прочее.

# 93
Факт – европейци емигрират в САЩ,а не обратното. Особено учени...

Не мога да твърдя. Страшно много американци останаха в Германия след закриването на базите в градовете тук . 
А всичко останало са статистики, графики ,рпедположения ... никой не знае.
Най-добре си знаят тези, които живеят там. Ако те искат нещо да променят то няма да искат да им е по-зле. Да видим. Имат избора.

# 94
само едно клонче да хванем-стига!
иновации, R&D, стипендии - няма къде да намериш подобни условия в друга част на света!

и аз не съм им фен, никога не съм искала да емигрирам там, макар да имах и възможност, и гръб...но не може да им се отрече, че с парите постигат каквото си поискат

САЩ имат едни от най-добрите университети в света, най-добри условия за research в голям мащаб и все още иновациите идват предимно оттам.

# 95

САЩ имат едни от най-добрите университети в света, най-добри условия за research в голям мащаб и все още иновациите идват предимно оттам.
ама пак , заради парите и скалата
Скрит текст:

иначе- ако търсиш, кой кой е в различни сектори- все европейски имена излизат
още една база данни,която ми беше любопитна

# 96
Мисля, че имаше тема преди години За Тръмп.

След мазалото което сътвориха демократите, на никой президент няма да му е лесно да направи Америка велика отново.

# 97
Резултатът на едно управление се усеща в следващото.  Бавно става отразяването.
 С други думи ,каквото се усеща е на предишния.
Точно това и аз щях да кажа.

# 98
Резултатът на едно управление се усеща в следващото.  Бавно става отразяването.
 С други думи ,каквото се усеща е на предишния.
Точно това и аз щях да кажа.
т.е. ръстът усетен при Гайтанчо(според горната диаграма), е позитив от управлението на Тръмп!?

# 99
  • Под сянката на разлистените кактуси
Живея в САЩ и имам поглед много отблизо върху Европа - дъщеря ми прави магистратура в Барселона, а сестра ми живее в Англия. Пътувам постоянно. Засега все още в Щатите е по-добре като стандарт на живот и възможности. Ще ми се така да остане

# 100
Живея в САЩ и имам поглед много отблизо върху Европа - дъщеря ми прави магистратура в Барселона, а сестра ми живее в Англия. Пътувам постоянно. Засега все още в Щатите е по-добре като стандарт на живот и възможности. Ще ми се така да остане

Много обобщавате. Много зависи за кой щат говорим.

# 101
Не сравнявайте две европейски държави с Вашия щат. От щат до щат разликата е от земята до Юпитер - заплащане, данъци, наеми, ипотеки, цена бензин, храна и пр.
Аз също доста пътувам и не съм особено убедена, че е блестящо.

# 102
аз искам само едно уточнение- living standard or quality of life !

# 103
Не знам какви са успехите на Тръмп вътрешнополитически, но външно почти никаква не я свърши. Като единствен успех на администрацията му пиша споразуменията Абрахам между Израел и СА.

Изостри отношенията и в един момент едва не провокира атомарна война с Иран. Прави се на шут пред Kim Yong-uns, уж стопляше отношенията с Xi Jinping, накрая отношенията и със С. Корея, и с Китай бяха по-лоши, отколкото преди управлението на Тръмп. Редовно хвърляше съюзниците си от НАТО в шок и потрес. Колко мемета видяха бял свят по време на неговия мандат 😀
Ако го преизберат, аз наистина вадя пуканките и се моля винаги само да ми бъде смешно!

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 17:45 от Анонимен

# 104
аз искам само едно уточнение- living standard or quality of life !
Стандарта на живот определено е по висок от този в Европа.
За качеството на живот можем да говорим до безкрай, и пак ще опрем до кой щат с коя европейска дестинация сравняваме.

Общи условия

Активация на акаунт