САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

  • 720 937
  • 17 966
  •   2
Отговори
# 2 790
  • Мнения: 17 308
Толкова са здравословни, колкото кебапчетата и кюфтетата.

# 2 791
  • Мнения: 28 155
Кебапчетата и кюфтета са направо песен пред това което ядат тук децата в училищата. Фраиз, нагетс и бургер. Всичко дълбоко замразено с месеци.
Бича в Америка е храната. Признавам без бой.

# 2 792
  • Down south
  • Мнения: 9 362
Толкова са здравословни, колкото кебапчетата и кюфтетата.
Ах, кебапчетата, по които цяла България и сателитите и въздишат къде ли са 'отлежавали
Всичко дълбоко замръзено, и обработено с технолохии щ, и хранително с подправки ще, изглежда много  Close

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 05:33 от Daylily

# 2 793
  • Мнения: 17 308
Кебапчетата и кюфтета са направо песен пред това което ядат тук децата в училищата. Фраиз, нагетс и бургер. Всичко дълбоко замразено с месеци.
Бича в Америка е храната. Признавам без бой.
Всъщност бича е навсякъде. В България храните също не са, това, което бяха.

# 2 794
  • Мнения: 3 033
По веригите - да. Но все още в малки квартални магазини има качествена стока.
Аз обаче се възхищавам на италианците как си запазиха хранителната индустрия, въпреки че са най-старите в ЕС.
Да, има боклуци, както навсякъде, но изобилства от местни продукти на нормални цени. Станало е по-евтино от България, да си напазаруваш Grin

# 2 795
  • Мнения: 25 143
Малките квартални магазини се снабдяват от същите места, от които и веригите. А разни полукриминални "от производител" по гаражи и спирки на мляко, суджуци и прочие,  неподлежащи на контрол носят повече рискове, но това си е мое мнение.

Проблемът на лошото хранене е не, че няма какво да се яде, а че няма време. Хората вече не искат и не могат да отделят на ежедневното приготвяне на храна две трети от свободните си часове. Затова се ядат полуфабрикати,  по заведения и топли щандове.
 Иначе никой не е спрял никого да храни себе си и семейството си здравословно "както преди". Примерно зрели домати само юли и август, месо един път в седмицата и седмични домашни менюта от десетина  продукта на кръст, без никакви вносни от екзотични и неекзотични дестинации.

# 2 796
  • Мнения: 3 033
Месо у нас се яде всеки ден, не един път в седмицата и смея да кажа, че се различава драстично това, което купувам в определена месарница и това, което е във веригите. Масло и мляко също. Взимам ги само от 2 млекарници. Полуфабрикати и боклучки не купувам, зеленчуците гледам да не са внос. Не е сложно.
За готвенето си права - масово хората спряха да готвят, защото ги мързи. Да, оправданието е, че имат много работа, но всъщност е лесен избор.
Предполагам и в Америка е същото. Лошото е, че децата в училище там явно нямат избор и привикват от малки с боклучава храна. Нашите имат.

# 2 797
  • Мнения: 8 060

Хората вече не искат и не могат да отделят на ежедневното приготвяне на храна две трети от свободните си часове. Затова се ядат полуфабрикати,  по заведения и топли щандове.
 
ето това е истината- навсякъде, не само в САЩ, не само в БГ....
а, че е модел, се вижда, като влезеш в тема за обзавеждане или имоти - масово споделят, че не готвят много ...

# 2 798
  • Мнения: 3 683
По веригите - да. Но все още в малки квартални магазини има качествена стока.
Аз обаче се възхищавам на италианците как си запазиха хранителната индустрия, въпреки че са най-старите в ЕС.
Да, има боклуци, както навсякъде, но изобилства от местни продукти на нормални цени. Станало е по-евтино от България, да си напазаруваш Grin
Аха, много добри си я "защитиха". Grin За това разрешиха да се добавят брашна от насекоми, личинки и ларви в тестените изделия, без да се изписва подробно на етиката. Фигурира само като "добавени протеини", ама от какво са въпросните "протеини"...сал един Бог и стари баби знаят.
В същност и у нас е така, само че никой не бие барабана за това. Тихом-мълком се прие и одобри. Та, внимателно с протеините. Wink

# 2 799
  • Мнения: 3 033

Аха, много добри си я "защитиха". Grin За това разрешиха да се добавят брашна от насекоми, личинки и ларви в тестените изделия, без да се изписва подробно на етиката. Фигурира само като "добавени протеини", ама от какво са въпросните "протеини"...сал един Бог и стари баби знаят.
В същност и у нас е така, само че никой не бие барабана за това. Тихом-мълком се прие и одобри. Та, внимателно с протеините. Wink
Откъде имате информация за това? Напротив. Италия май е единствената в ЕС, която забрани влагането на насекоми в храната. След това имаше статии, че уж вече е разрешено, но само след изрично деклариране на етикета. И мога да те уверя, че никой италианец не би си купил тая гадост, освен няколко промити мозъци в северната част на страната.

# 2 800
  • Мнения: 10 726
Време няма вярно за готвене, но и мързела е много голям. На децата им пращаме храна за обяд от вкъщи, който има желание де. Аз даже още глася обяди на 20 годишен младеж, т.к. още живее в нас. Вече като се отдели, знам че ще надделее мързела и ще купува от къде ли не какво ли не. Умора и липса на време има, но пък и мързела си има своя дял. Общо взето:

# 2 801
  • Мнения: 28 155
Как от кебапчета стигнахте до Италия. Flushed

Съгласявам се, че хората нямат време да готвят домашно приготвена храна, със избрани продукти. Не е само мързел, комплексно е.Първо няма от къде да ги купиш тези екологично чисти ингредиенти. В скъпите вериги пише с големи зелени букви Био, но всички знаем че това е маркетинг. Фермерски пазари, обикновено са далече и на рядко. Кой му се шофира два часа за да купи малко зеленчук. Ако отделиш цялото това време и приготвиш едно две хранения, то се изяжда и след два дни пак си в стартова позиция. Тук хората пазаруват в големи количества, за да спестят време. А продукт който стои в килера или фризера месец, няма как да е полезен.
И не на последно място трябва и да се работи, за да се плащат всички тези разходи.
Виждала съм семейство което сервират в картонени чинии, и пластмасови пробори и после всичко в кофата. Отдавам го на бързина, и да не се занимават с миене и прибиране на посуда. Може да го наречете мързел, ние в България с един сервиз чинии половин век изкарваме...

# 2 802
  • Мнения: 10 726
Ехее, чак пък органик и фермерски пазари не търся аз. В хартиени чинии също не смятам да ям. Всеки има съдомиялни, та дали ще засиля чинииите там или в кофата е все едно. Оправдания човек си намира винаги. Елементарно приготвяне на храна в къщи е напълно достатъчно. Изобщо няма нужда човек да се втелясва в био.

# 2 803
  • Мнения: 8 060
липса на култура е,... на навици, ...на народопсихология, ако щете
Скрит текст:
средният португалец,  вдига пушилка до небето,ако му отрежеш половин час от обедната почивка - масово почиват 2 часа, с голям компромис 1,5 часа
е, не прави сиеста като испанците, но не можеш да го накараш да яде като един американец
не, че не купуват и полуготови храни, но е показателно, примерно, че в Португалия е забранено дълбоко замразеното месо, в общия случай
/ разни халал глупости, по най-големите вериги само ,се намират/
П.П.- да не е да скочи  някой веднага - глупости, щото са с тукашен произход, на иначе произвеждащи за националния пазар, и я халал,...я не...

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 17:40 от Mamagemelar

# 2 804
  • Мнения: 14 478
Кебапчета – добре,но няма как домати през зимата (!) да са био! Преди години въобще нямаше пресни домати през зимата...

Общи условия

Активация на акаунт