САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 720 930
  • 17 966
  •   1
Отговори
# 2 820
  • София
Аз не съм. От друго поколение съм. Ние на връщане от купон ядяхме шкембе чорба. Simple Smile

# 2 821
дори и за домашната градина,  няма как да изкараш продукция без химия, пък кой от когото иска да купува.
Става, става, само, че се иска много работа.

# 2 822
Химията в личното стопанство е в началото,  да станат силни растенията и предпазят, после  и да се наложи  е с кратки карентни срокове и знаеш какво  и колко. Особено навън, дъждовете, пролетните ранни дъждове, съсипват,  дори копърът, който  е  трева, изгориха една години. Само под найлон, да не вали отгоре става без химия. Или с малко,  а има вече натурални препарати,  на такава основа.
 Но за  промишлено производство с цел печалба - забрави. Скъпо  е.
 Гейзга Мейзга  помните ли - с хапчета се хранеха, да не стигне до там.

# 2 823
Аз не съм. От друго поколение съм. Ние на връщане от купон ядяхме шкембе чорба. Simple Smile
и аз Stuck Out Tongue Winking Eye
на Гюрлата (Варна!), или в едно невзрачно бистро на Червения, не си спомням името...
ох, старост- нерадост Joy

# 2 824
и аз Stuck Out Tongue Winking Eye
на Гюрлата (Варна!), или в едно невзрачно бистро на Червения, не си спомням името...
ох, старост- нерадост Joy
Крали Марко.
Това забравя ли се...

# 2 825
Joy явно да Flushed
знаеш ли, от колко години, не съм дори минавала покрай Червения Blush

# 2 826
Joy явно да Flushed
знаеш ли, от колко години, не съм дори минавала покрай Червения Blush
Сега е модерен Стария чинар там, всяко лято го уважавам. В духа на добрата кухня.

# 2 827
Био - латинска дума.
Преведена на български означава - "5 лева по-скъпо".

# 2 828
Между другото утре е възможно най-лицемерният празник в САЩ - Денят на Благодарността, Денят в който благодарят на индианците, за това че са извършили геноцид над тях.

# 2 829
  • Street of Dreams
Гледам хубава дискусия се е получила за храната. Спор няма, че масовата храна е ужасна. Но, не очаквах, че Тед Кенеди ще яде макдоналдс, докато бори големите корпорации.
Taзи снимка не беше ли известен фейк, генериран с ИИ? Видях и видео се въртеше, откровено неестествено.

# 2 830
Аз не го схващам този ужас от буболечките. Това си е първокачествен протеин и ако не влияят на вкуса изобщо не ми дреме. Това са предразсъдъци. В доста държави ги хрупкат както ние чипс.  А и ако продължаваме така да се множим накрая ще ядем не просто храна с буболечки, а храна, направена САМО от буболечки.
Еми не, никак не е първокачествен за хората. Първо, не се усвоява самият протеин, второ - пълни са с токсини, опасни точно за човешкия организъм, особено в хитиновата обвивка. Те затова и членестоногите, т.нар. морски дарове хич не са "първокачествена" храна за хората.
Абе биологията и особено човешкият метаболизъм не е торба, да пъхаш вътре, квото ти падне. Ама съдържало се нещо си... Ми хубаво, ма усвоява ли се? Подробности.
А пък това са множенето, даже няма да го коментирам. Колко се множим в западния свят, и колко храна хвърляме на боклука?

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 12:47 от Arwen Amarantha

# 2 831
Био е само това и единственно това, сертифицирано като такова. Мерките са драконовски при сертификацията и контролът е постоянен ( законодателството на САЩ и ЕС е аналогично в тази сфера). От тук нататък - еко, органик и подобни са само маркетингови похвати.

# 2 832
Между другото утре е възможно най-лицемерният празник в САЩ - Денят на Благодарността, Денят в който благодарят на индианците, за това че са извършили геноцид над тях.
Ако се абстрахираме от първоначалната идея за Денят на благодарността, с ръка на сърцето мога да кажа, че това е един от празниците, които много уважавам в щатите. Отдавна няма индианци на които да благодарим, но в живота ни винаги има някой на когото отдадем нужното уважение, че ни е помогнал, че е бил с нас в труден момент. Предпочитам го хиляди пъти пред нашето "Ден за прошка", когато трябва да си целуваме ръцете веднъж годишно и да зануляваме брояча на тъпотии, за които на следващата година да искаме пак прошка. А на Тенксгивинг просто може да кажеш на някого "Благодаря ти, че си бил до мен".

# 2 833
  • София
Малките квартални магазини се снабдяват от същите места, от които и веригите. А разни полукриминални "от производител" по гаражи и спирки на мляко, суджуци и прочие,  неподлежащи на контрол носят повече рискове, но това си е мое мнение.
Така е, само дето веригите извиват ръце за ниски цени и техните доставчици познай каква "качествена" стока им продават. Гледат да се впишат в ниската цена и това е. Малките търговци поне купуват от малки ферми, търсят качество и добри суровини.

И за да не е пълен спам: Тръмп обмисля да възобнови диалога със Северна Корея:
https://dariknews.bg/novini/sviat/ekipyt-na-trymp-obmislia-direk … m-chen-un-2401915

# 2 834
  • Под сянката на разлистените кактуси

Благодарят на всеки, който го заслужава. Струва се да има такъв празник, да се замислим сред постоянното мрънкане и оплакване какво хубаво имаме в живота си, да го оценим и да сме благодарни за него. Една от традициите е всеки да напише за какво е благодарен и да го пусне с кутия, накрая се четат всички. Децата са изключително забавни. За мен е прекрасен празник на семейството и приятелите.

Общи условия

Активация на акаунт