САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 720 872
  • 17 966
  •   4
Отговори
# 2 835
  • Down south
Утрешният празник е един от любимите ми празници.
Винаги има за какво да сме благодарни. Винаги!

# 2 836
На мен също ми харесва атмосферата около Тенксгивинг. Децата са във ваканция, по магазините е празнично украсено, хората пазаруват, имаме няколко дни почивка, да спрем малко матрицата и да се замислим.

# 2 837
Индианците са избили доста повече индианци по време на "бялото завоевание" в Америка.
Иначе това, че сме на другия край, то не означава, че не сърбаме попарата на американската политика. Само погледнете поведението на нашите политици при Обама, после при Тръмп как избухна простотията, как се снижиха при Байдън, и сега как отново отвориха кутията на пандора пълна с олиг0френия. Тръмпистката администрация оказва сериозно влияние върху европейските Орбановци, Борисовци, АфД-та и прочее. Дори "Великата" Русия в момента също се надява на Тръмп да им разреши войната, която руснаците започнаха в Украйна, защото не могат да се справят. Та, докато САЩ влияе на света, светът има право да коментира САЩ.

И в този ред на мисли, ако ние нямаме право да коментираме САЩ и да се вълнуваме от тяхната политика, то моля американците да си съберат базите от света и да се върнат в родината, а не да мятат бомби из цяла Африка и Азия под претекст, че разнасят демокрация, а всъщност след себе си оставят пълна анархия.

Eй, доживях да харесам мнение на съфорумката - соната Simple Smile
Което значи, че у всяка жена може да се открие нещо хубаво Wink, само търпение трябва Simple Smile. И детайлно търсене...
Титина, ти как мислиш, че Писаро с 200 души е покорил цяла Южна Америка? Положението в империята на инките е било такова, че всички са чакали най-дребния повод за да скочат с "Почнахме ги!" Всеки срещу всеки.
Сега, като пиша това, ме спохожда съмнението, че сме в същото положение Simple Smile
----------
До пристигането на испанците уж "цивилизацията" в ЮА се е крепяла на такива жестокости и зверства, пред които и турското робство бледнее. А за Сев. Америка мога да споделя личен опит. Щото съм летял не веднъж и дваж на север, и да ви кажа, след 50-ти паралел никога никакъв човек изобщо не е живял и не може да живее. Летиш 500-800-1000 километра - нищо, ама НИЩО няма! И не ми сравнявайте Канада със Сибир. Сибир е като рай пред тундрата от камънак, вода и тук там ниски, 1 и половина м. макс борчета и елхички тук. ***
Всичките им измислици на тия братовчеди на китайците, че били населявали континента, се дължат на мързел и алчност.

П.П. *** - това само лятото, естествено. Около 40 дни. Останалото време всичко е лед. И малко сняг.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 19:21 от Bowerick Wowbagger

# 2 838
Щото пък европейците по онова време не са се клали като прасета.
Въпроса е, че когато изтребеш дадено население напълно вече се гивори за геноцид. И точно това им се е случило на индианците. Но все пак са останали някои и сега минават границата нелегално. Някой ден сигурно полека полека пак ще си върнат континента.

# 2 839
  • Под сянката на разлистените кактуси
Тръмпистката администрация оказва сериозно влияние върху европейските Орбановци, Борисовци, АфД-та и прочее.

Ами не, идиотската ултра лява политика на ЕС ги наплоди такива. Без Борисов де, той не се вписва в тази група, не знам защо е там

# 2 840
Всъщност дефиницията за геноцид далеч не се изчерпва само с физическо унищожение...

# 2 841
  • Down south
Цитат
Та, докато САЩ влияе на света, светът има право да коменитра САЩ.
Нека си коментира.
Едни коментират, други празнуват!

И празниците започват сега.
Happy Thanksgiving Hug

# 2 842
Ще ме прощавайте, обаче "благодаря" и "прости" гледам да ги казвам на момента. Не да чакам един ден в годината. Факта, че има специален празник вече го изключва от ежедневието.
Нищо де, важното е да има повод за свободен ден и печена пуйка. 🦃

# 2 843
  • Под сянката на разлистените кактуси
Той не е за другите, за вътрешна ретроспекция е, но не на всели му се отдава...

# 2 844
Гледах карта на САЩ в кой щат какво се яде най-много през Деня на благодарността. Всъщност,пуйка в малко щати ядат...

# 2 845
  • Down south
Ще ме прощавайте, обаче "благодаря" и "прости" гледам да ги казвам на момента. Не да чакам един ден в годината. Факта, че има специален празник вече го изключва от ежедневието.
Нищо де, важното е да има повод за свободен ден и печена пуйка. 🦃
Нищо, ама съвсем нищичко не си разбрала, всъщност няма и значение.
Няма и как да се предаде празничното усещанато, още повече тази година.
В празничната атмосфера има силен допълнителен заряд.
Надежда Nature Sparkles

# 2 846
Аз не го схващам този ужас от буболечките. Това си е първокачествен протеин и ако не влияят на вкуса изобщо не ми дреме. Това са предразсъдъци. В доста държави ги хрупкат както ние чипс.  А и ако продължаваме така да се множим накрая ще ядем не просто храна с буболечки, а храна, направена САМО от буболечки.
Еми не, никак не е първокачествен за хората. Първо, не се усвоява самият протеин, второ - пълни са с токсини, опасни точно за човешкия организъм, особено в хитиновата обвивка. Те затова и членестоногите, т.нар. морски дарове хич не са "първокачествена" храна за хората.
Абе биологията и особено човешкият метаболизъм не е торба, да пъхаш вътре, квото ти падне. Ама съдържало се нещо си... Ми хубаво, ма усвоява ли се? Подробности.
А пък това са множенето, даже няма да го коментирам. Колко се множим в западния свят, и колко храна хвърляме на боклука?
Как не се усвоява протеин? Обясни на невежите как по принцип се усвояват протеините и кое пречи на тези от насекоми да се усвояват?
Предполагам, че си биолог? Поне от коментарната ти оставам с такова впечатление.

# 2 847
Скрит текст:
Аз не го схващам този ужас от буболечките. Това си е първокачествен протеин и ако не влияят на вкуса изобщо не ми дреме. Това са предразсъдъци. В доста държави ги хрупкат както ние чипс.  А и ако продължаваме така да се множим накрая ще ядем не просто храна с буболечки, а храна, направена САМО от буболечки.
Еми не, никак не е първокачествен за хората. Първо, не се усвоява самият протеин, второ - пълни са с токсини, опасни точно за човешкия организъм, особено в хитиновата обвивка. Те затова и членестоногите, т.нар. морски дарове хич не са "първокачествена" храна за хората.
Абе биологията и особено човешкият метаболизъм не е торба, да пъхаш вътре, квото ти падне. Ама съдържало се нещо си... Ми хубаво, ма усвоява ли се? Подробности.
А пък това са множенето, даже няма да го коментирам. Колко се множим в западния свят, и колко храна хвърляме на боклука?
Как не се усвоява протеин? Обясни на невежите как по принцип се усвояват протеините и кое пречи на тези от насекоми да се усвояват?
Предполагам, че си биолог? Поне от коментарната ти оставам с такова впечатление.
Прочети малко повече за хитина и ще разбереш сама.
Който иска да си ги яде със здраве, няма лошо, негов си проблем.
В същност, това е равносилно да си хрупате пластмаса от време на време, ей така, да си набавите полезни вещества с богата хранителна стойност. Grin

# 2 848

Ма защо аз да обяснявам на невежите, да не съм учителка.
Седни и прочети биология за 10 клас първо да разбереш какво е метаболизъм, после може да потърсиш как се усвоява при хората протеин от различни източници.

# 2 849
Ай, ай...
Май не пращате правилния човек да чете биология Simple Smile

Иначе, нито обвивката на насекомите е от пластмаса, нито е нужно хитинът да се усвоява, той се изхвърля. Може да се сравни с целулозата, както и присъства в други храни, които хората ядат. Всъщност те и насекоми употребяват от векове хората, това не е нещо ново.

Но, действително мина една конспирация по отношение на хитина, спомням си добре, даже по националните медии и обърнаха внимание. Малко като с графена и вероятно същите източници.

https://bntnews.bg/news/proverka-na-fakti-opasen-li-e-hitinat-v- … -1226012news.html

Сега, ясно ми е, че Те ни лъжат, но Тръмп ще оправи и тая работа. А и е казано, че човек никога не бива да позволява на истината да му разваля убежденията.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 11:26 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт