САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 674 520
  • 16 854
  •   4
Отговори
# 16 605
  • В заешката дупка
Армията и военните би трябвало да са надпартийни, а  речта на Тръмп беше с ясна политически насоченост, с риторики и заплахи, присъщи на едни други режими.

“If you don’t like what I’m saying, you can leave the room. But, there goes your rank and there goes your future” .

# 16 606
Армията и военните би трябвало да са надпартийни, а  речта на Тръмп беше с ясна политически насоченост, с риторики и заплахи, присъщи на едни други режими.

“If you don’t like what I’m saying, you can leave the room. But, there goes your rank and there goes your future” .
Той изисква лоялност лично към него, не към партия или към страната. На мен друго ми направи впечатление в речта на Хегсет. Военните трябвало да се върнат към мъжкия стандарт. Не знаех, че има отделно стандарт за мъжете и за жените и това означава ли, че след освобождаването на хомосексуалните от армията идва ред на жените?

# 16 607
Най-забавното в случая е, че имаше мигранти, латиноси, хомсексуални и жени които чистосърдечно гласуваха за Тръмп. Няма по-хубаво наказание от това.

# 16 608
Абсолютно съм съгласна,че не може да търси лична лоялност Тръмп от военните.Поне в Бг те се заклеват във флага,не в президента.

# 16 609
Да, по всичко изглежда, че е ред на жените да ги напускат от армията.

# 16 610
  • София
Ама виж Скай как ни обвини в мъжемразство 🤣.

# 16 611
  • USA
Да, бе, къде, кога, как?
Шегувам се, изтрили са ме...пак.
За сметка на това, коментарите на изтритото стоят. И твоят ще остане, сефте!

За армията и жените в нея, искате да кажете, че проблемът е отскоро и на Тръмп? Ми не е, спомнете си филма с Деми Мур G.I. Jane. Нямаше Тръмп тогава.

# 16 612
Именно де, не е от Тръмп и не е от скоро проблемът, той просто казва, че е време жените да не служат в армията.
Така или иначе създават проблеми на мъжете там, защо въобще да се навъртат? Да си седят край печката, по-добре е за всички.

Защо това е ок за теб лично не мога да гадая.
Иначе помним някои от постовете, дори и след като са изтрити. Те дават доста добра представа за човека, който ги пише. Не, че е особено важно.

# 16 613
Да, бе, къде, кога, как?
Шегувам се, изтрили са ме...пак.
За сметка на това, коментарите на изтритото стоят. И твоят ще остане, сефте!

За армията и жените в нея, искате да кажете, че проблемът е отскоро и на Тръмп? Ми не е, спомнете си филма с Деми Мур G.I. Jane. Нямаше Тръмп тогава.

Препоръчвам книгата “The Women”, Kristin Hannah.
За войната във Виетнам е и за участието на жени във войната. За това какво е било отношението към тях след като са се завърнали.

# 16 614
По принцип тенденцията е жените които имат някаква власт и които не са подчинени на великия лидер да се определят като некомпетентни заемащи своите постове заради някакви квоти. Така че тенденцията е просто още един инструмент с който да се махат неудобни елементи.

# 16 615
Да не забравяме ,че този велик лидер каза за жените "grab them by the p......"
От там нататък не знам какво да очаквам като отношение.

# 16 616
Защо ровите в човека.
Гледайте аргументите и дали говори истината.
Това вторачване в човека и търсене на чернотии е най-грозната характеристика на нео-либерали/демократи и подобни.

Не можеш да пренебрегнеш човека, ако стои на най-високото място и (както се оказва) има почти неограничена власт. Освен това важно е не само какво говори, а и какво прави. При това и говоренето и правенето при него са силно волативни. Като цяло май целта му е само да люлее пазарите за да трупа милиарди.
Иначе аз одобрявам доста неща от идеите му по принцип, но нали знаеш, че дяволът е в детайлите, не в идеите.

# 16 617
Има хиляди много добре изглеждащи жени готови сами да седнат на нечиа богаташка ръка. За тях става дума в "ужасната" реплика на Тръмп.

Ами очевидно не става дума само за тях. Човекът е съден от дузини жени, от 90те години насам, за сексуално насилие, осъден е за изнасилване, собствената му бивша съпруга Ивана е свидетелствала, че я е изнасилил. Така че очевидно, както обикновено става в такива ситуации, богаташът си мисли, че всички добре изглеждащи жени са готови да му седнат, ама всъщност не с всички е така и той не се е научил да ги различава.

Това е като да се твърди, че забраната за аборти не е нещо ново, защото сме гледали Call the Midwife. GI Jane излезе 1997ма година, две години след като американският военен флот разреши активна служба за жените и присъствието им на военни кораби. През 30те години оттогава досега и във флота, и в армията е имало много промени и се е сменило цяло поколение военни. Преди 30 години е имало проблем с жените в армията. Преди 10 години нямаше. Не мисля, че 30 години назад е движение в правилната посока.

# 16 618
Моят пост го изтриха, но кога е осъден Тръмп за изнасилване?

# 16 619
  • София
Тези мачовци забравят, че жени на активен фронт е имало през всичките войни, поне в Европа.

Общи условия

Активация на акаунт