САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 674 904
  • 16 855
  •   6
Отговори
# 16 845
Ама коя, тази от Тексас ли? Че те не отговарят на изискванията на Пийт. Гледах ги по тв - много дебели. Не са по стандарт. И да, Портланд стана нарицателно в целия свят с жабите и бананите, срещу които Тръмп изпрати войски… А дано ви изпратят и в Сиатъл, да им се порадвате….
ПС. Вашия secretary of health оня ден се изказа много компетентно относно плода в плацентата, който абсорбирал отрови чрез езофага си. И уволни критични служители. Всички са толкова компетентни, че няма накъде повече.

# 16 846
  • Далече
Те националната гвардия хем са военни, хем не та не съм сигурна дали изикванията на Пийт важат за тях, но откъдето и да дойдат и колкото и да тежат  аз нямам претенции. Инъче в Портланд някои виждате това, което ви показва телевизията , други сме го виждали какво преставялва на живо , та тия с жабите и бананите не са ни смешни, по скоро са ни тъжни .. Дано не пострадта невинни хора де, защото например осветляват с лазери пилотите на федералните хеликоптери между голите колоездачески маратони и носенето на хелоуин костюми..Ама важното е да сме против Тръмп подробностите са без значение..

# 16 847
Абе може и някои да се оправят, но на фермерите, които са сериозен сектор от икономиката им се разказа играта. От една страна загубиха работна ръка, от друга загубиха пазар и от трета цените на селскостопанската техника се повишиха заради митата върху стоманата. Доста фалити ще има, защото доколкото знам те и без това все са на ръба. Не злорадствам, ами им съчуствам на хората. Масово гласуваха за него, а той ги закопа.

# 16 848
Не злорадствам, ами им съчуствам на хората. Масово гласуваха за него, а той ги закопа.
Това е валидно и за средния българин, последните 15 години и управляващите партии. 1:1

# 16 849
  • София
Е и? Темата е за САЩ. Има си нарочна тема за БГ политиката.

# 16 850
Те националната гвардия хем са военни, хем не та не съм сигурна дали изикванията на Пийт важат за тях, но откъдето и да дойдат и колкото и да тежат  аз нямам претенции. Инъче в Портланд някои виждате това, което ви показва телевизията , други сме го виждали какво преставялва на живо , та тия с жабите и бананите не са ни смешни, по скоро са ни тъжни .. Дано не пострадта невинни хора де, защото например осветляват с лазери пилотите на федералните хеликоптери между голите колоездачески маратони и носенето на хелоуин костюми..Ама важното е да сме против Тръмп подробностите са без значение..
ИнЪче Портланд е военна зона, казваш. С дъски по прозорците и без магазини. Сега е наред Чикаго, следва Бостън.
И да, против Тръмп съм и против неговите кукловоди от една страна и ласкатели от друга. Противен ми е като мъж, като човек и като политик. Нямам ли право на мнение?

# 16 851
  • Далече
Портланд последната година е по добре, но буквално центъра им изглеждаше като военна зона по едно време. Беше си страшно, а аз не съм от страхливите. И имат район в центъра, в който бизнесите се изнесоха. Сега се опитват да го съживят, ама трудно. Портланд първи в САЩ направиха притежанието на наркотици в малки количества легално, галсувано от хората там, но миналата година и супер либералните им управляващи вдигнаха ръце и го криминализираха отново. Та техните експерименти ги знаем и сме виждали наживо до какво водят. В Бостън не съм чула да е зле, града им изглежда много чист и подреден, а Чикаго има един или два картала в които полицията не влиза. Става въпрос за престъпност тук не за имиграция. Това е единия проблем.Втория проблем е, че няма как на който му скимне да ходи да се разправя с ICE агенти и да им пречи да си вършат работата.И ако местната полиция не иска да се намеси или не може да се намеси ефективно, трябва някой на федерално ниво да се намеси.Не е толкова сложно да се разбере стига да имате желание. И тъй като ICE  и федералните са подчинени на Тръмп той се намесва.

Иначе можете да обиждате колкото искате Тръмп и да поправят правописните грешки на хората във форума, но ако наистина имате претенции за възпитание и образование, за които постоянно пишете в темата, не обиждайте с лични нападки и оставете децата на хората на мира.Грозно е да се чете отсрани.

# 16 852
Не харесвам нито един президент на САЩ, но понеже не съм американка,за мен е важно да има някаква предсказуемост, систематичност и законност. По време на управлението на Байдън бях в САЩ нееднократно по работа. Сега абсолютно ме е страх. Да не говорим, че ми се искаше да отида с децата си. Гледайки, как тормози всеки критик, просто ме е страх да отида с децата си и сигурно няма да отида. При Тръмп голям проблем са резките завои, абсурдните решения, липсата на предсказуемост -- да знаеш, че ако спазваш законите, ще си ок. Аз ако отида и изкажа критика към Чарли Кърк като тази аржентинска жена в личния си профил, че е бил проводник на ксенофобска мизогинистка риторика, ще ми канселират визата, ще ми пратят децата в някой лагер за нелегални, мен в някой затвор в Салвадор и кой знае какъв друг абсурд.
Тръмп е прекалено фокусиран да мачка опонентите по всякакъв начин и то не критиците и опонентите, които са политици, а и редови граждани или посетители на САЩ. Никой нормален човек не би си причинил да посещава държава, която е в ръцете на непредсказуем президент, неспазващ закона и репресиращ всякакви критици.
В Китай управлението е много неприятно, много по-неприятно от Тръмп, но поне е предсказуемо и не е така спонтанно и импулсивно.

Иначе и аз съм против прогресивните джендър политики спрямо деца особено в училище. Но при Тръмп това толкова се изкриви и са толкова абсурдни с това преследване на транс, че просто ми стана жал за хората.  Например, Кърк, който обвиняваше, че транс масовите убийците били най-опасни...ми то такива има само 2ма изобщо...Сега даже обсъждат забраната на оръжия за транс...

Махането на Кимел...това страшно злепостави Тръмп и администрацията му, защото се показаха като съвсем безпринципни хора. На думи и лозунги, те са фрийдъм партията, свобода на словото, но на дела се показаха чувствителни снежинки, използващи репресии, за да подтиснат критиците си.

За тарифите -- аз съм ЗА тарифи и други търговски механизми срещу Китай, но от тези постоянни промени ми се завива свят, ами това не е сериозна политика. Не може всеки две седмици да слага и маха тарифи.
Да се изпращат военни в градове, които не са републикански, е направо ужасно. Пак пълзяща репресия. Сериозно, на човек с избор му се ходи в такава държава --  репресии срещу инакомислещи, военнни по улиците, пълен произвол ...
На световната сцена всички не смеят да мигат, за да не провокират лудия Тръмп да му хрумне нещо.
Да не говорим за всичките абсурди и дебилизми за Панама, Грийнланд, Канада и прочее изказвания. Просто не се прави по подобен начин политика. Това не е телевизионно шоу, където трябва с цен ентъртейнмент да изненадваш публиката и да я държиш постоянно в напрежение на ръба на стола, чрез нови и нови абсурди.

Иначе има и добри попадения Тръмп -- освободи заложниците, прибра Нетаняху след бомбардирането на ядрените съоръжения в Иран...можеше да ескалира войната, но Тръмп успя все пак да я потуши.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 08:54 от Moderator1

# 16 853
Това за постоянното писане за Тръмп го обяснявах няколко пъти.
В момента той еднолично взема решения за съдбата на Щатите, основно с цел лично и семейно финансово облагодетелстване.
Неговата политика влияе на всички останали държави, основно негативно. Не съм чула за някакво положително влияние, дори и Газа-Израел ситуацията (там се намеси защото има солидни финансови интереси и защото много искаше Нобелова Награда).

Скрит текст:
Тръмп имаше много силно популистки обещания, които реално нямат някакво голямо влияние върху всекидневният живот на редовите американци, но много им харесва на реднеците как звучат.
С какво се подобри живота на обикновения американец сега, когато забраниха на всичките 4 ма трансджендъра да си говорят каквото си искат? Аз лично съм против мъже транс да са в женските съблекални и спортове, но не бих избрала някой за президент ако това му е основната политическа линия, а скапва цялата икономика заради това.
И Тръмп определено скапва, вече видимо икономиката на щатите и живота на масата. И заграбва властта, така че, дори и някой да иска е трудно да му се противопостави.
Въпросът е дали сам той ( вижда ме го колко е умен, грамотен ...) ги измисля тези тактики или.
Такава мощна икономика като Щатската не е лесно да се събори рязко, но с достатъчно тарифи, икономически войни, протекционализъм и др. подобни евентуално ще се скапе сериозно.
Вече се вижда какво става и на къде отиват нещата.

Явно не е достатъчно да кажем десетки пъти защо говорим за Тръмп постоянно, трудно е да се схване може би от почитателите му.
Още по-малко разбирам, как хора от страна в силна цензура(каквато беше България по соца) одобряват налагането на същата такава цензура в Америка-страната символ на свободата във всичко. Явно остаряването връща наистина фабричните настройки.

# 16 854
Защото във времена на промени масовия човек се обръща към практиката на  "твърдата ръка"  като начин да свали от себе си отговорността за житейските избори.
А че не помним уроците на историята е многократно доказвано.

# 16 855
Аз съм съгласна, че не трябва да се говори само за Тръмп. Зад Тръмп и политиките му стоят много опасни и алчни хора, негови донори.

Топ донор -- Елън Мъск, директно с тия пари си купи позиция във властта. Безпрецедентна корупция! Никога не се е случвало преди топ донор-милиардер да бъде директно назначен на пост във властта. Срамота!
Второ място -- Тimothy Mellon, милиардер банкер, поне на мен не ми е ясна идеологията му.
Трето място- Мириъм Аделстън американка-израелтянка, Israel-first милиардер...изключително влиятелна във външната политика на Тръмп, с тези пари си е купила влиянието на Израел върху Тръмп. Отново безпрецедентна корупция.

Общи условия

Активация на акаунт