САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 671 027
  • 16 826
  •   2
Отговори
# 16 725
До преди 15г имам информация от 1ва ръка, че за носенето на хиджаб в Иран правилата са били много строги.
Лично са ми споделяли "не можеш да си представиш какво е, нямам търпение да стъпя на канадска земя и да си сваля хиджаба. У нас е абсолютно забранено да си без."

А не съм чул да има някаква промяна при правилата и управлението на Иран оттогава.

И какво "трябвало" ми звучи ужасно лицемерно.
"Трябвало", ама реалността си има свои правила.
То "Трябва" и да има 0ла престъпления и всички да живеят "с песни и танци". И кой ще го наложи това "трябва", с чии ресурси и сила?
То "трябва" и корупция да няма и дупки по пътищата да няма, ама някой трябва да го направи на нечий гръб и с нечия воля да го контролира.

Не бях срещал някой открито да защитава и оправдава прикриването на ужасни престъпления, "за да нямало било расизъм".

# 16 726
  • София
И аз бях учудена, но бяха живи кадри от улици и заведения.

# 16 727
Изобщо не "лежте на тая кълка".
След 10г или когато ни претопят, и в Европа ще ни нахлузят бурките.
Не че ви пука, де.

# 16 728
  • София
Аз освен на моята си кълка, на друга не лежа, а ти, ако ни претопят, току се уредиш с булка с уреден брак.

# 16 729
булка с бурка.
Ама защо в единствено число. Аз мога да си позволя 3-4.

# 16 730
От Европа зависи как да се справи с безработицата, липсата на интеграция и неподменянето на европейските ценности, но ксенофобията и беззаконието не са решение.

Няма как да стане, интеграцията иска индивидът да желае да се интегрира. А те не искат. Нашите цигани как не можеш да ги интегрираш? А религията им е допълнителна спирачка за интеграция в добавки към родово общинните им нрави. Как да им намериш и работа без образование и желание? Да не се допускат социални паразити не е ксенофобия, просто трябва да се сложи цедка. Да се допускат само мигранти с наличен паспорт и с образование и квалификация. И ако се издънят да се експулсират според паспорта, защото с тези без паспорт е трудно. И не може един младеж да дойде, да пусне корен и после по някакъв си закон за събиране на семействата да докара десет човека на помощи.  Малко сме се оляли с този хуманизъм и социалност. И точно затова набират сила популистите, които експлоатират недоволството от това.

# 16 731
  • София
Изместване темата, защото е за САЩ, но "кучето играе според тоягата". Няма реални мерки за интеграция, а обратното в БГ, но е за друга тема.
Мексиканците в САЩ са работещи.

# 16 732
Защо трябва да има специални мерки за интеграция? Българите как се интегрират? Който отива в чужда държава по презумпция трябва да отива с желание да се интегрира. Ако го няма това желание, значи не е за там. Не виждам защо някой трябва да се прави на маймуна да го интегрира. Ако не му харесват нравите и бита в приемащата страна какво търси там???

Лично аз нямам против мексиканци и други латиноси, които работят. И все пак пиша от европейска гледна точка, понеже така тръгна темата.

# 16 733
Тя, "държавата" не е някаква фея с магическа пръчка, дето прави нещата.
"Мерки за интеграция" означава, че бай данъкоплатец ще налее едни МИЛИАРДИ за да интегрира бай муй, дошъл от хаитянските полета.
Държавата цъфнала и вързала, оправила здравеопазване, жилищни нужди на хората и семействата на тия, дето плащат данъците и са граждани, па сме се загрижили за всякаква паплач, намъкнала се незаконно.
Благопожелания хубаво, ама дайте първо личен пример с финанси и труд, па тогава изисквайте "другите да осигуряват", включително и в лицето на "държавата".

# 16 734
  • София
Защо трябва да има специални мерки за интеграция? Българите как се интегрират? Който отива в чужда държава по презумпция трябва да отива с желание да се интегрира. Ако го няма това желание, значи не е за там. Не виждам защо някой трябва да се прави на маймуна да го интегрира. Ако не му харесват нравите и бита в приемащата страна какво търси там???

Лично аз нямам против мексиканци и други латиноси, които работят. И все пак пиша от европейска гледна точка, понеже така тръгна темата.
Българите се ползват от всички мерки за интеграция в Европа, Канада и Австралия, за САЩ нямам много информация.

# 16 735
За Канада, ако са кандидатствали легално, платили са си за процедура и виза, декларирали са "резервна сума за издръжка от типа 10-2к", учили са език и са покзали образование и мотивация, се ползват от легално предоставени методи на интеграция при нужда.
При ЕС важи същото. Имат легално право, ползват се при желание.

Кой е спрял другите мигранти да се ползват с тези програми за интеграция!?
Отговарят ли на условията за тях!?
Имат ли изобщо желание да се ингегрират!?

# 16 736
  • София
За САЩ не знам, но в Европа определено има натиск от все по-голямата мюсюлманска общност. Искат още джамии, имат претенции, че нам кво си ги обиждало, не спазват законите, тормозят жени, по правило мигрантите от тези страни паразитират върху социалната система...

Така е за Европа, съгласна съм, но в Европа и проблемите са други. При нас с удоволствие да подкрепиш консервативните политици, които се опълчват срещу ислямската инвазия, но проблемът е, че всички са масово путинисти и популисти, които се възползват от мюсюлманския проблем, за да се доберат до власт.
За това питам при САЩ как стоят нещата, защото и там изглежда да не е по-различно от Европа. Консерватори популисти занимаващи се с нашумелите проблеми, но тайно прокарват други, доста по-сериозни.

# 16 737
Няма нужда даже да се гледа в политиката. Навсякъде почнаха да осъзнават колко лесно се манипулират хората с "десни" наклонения. Това как филмите не струват защото има повече жени в тях, примерно не е отсега а е от години. Появява се нещо подобно и веднага изникват стотици блогъри, тубъри, подкастъри и тъй нататък които говорят колко е лошо и печелят много добре от това. Политиката в този случай е огледало на живота.

# 16 738
Интеграцията не е едностранен процес.
И като я оставиш изцяло в ръцете на идващите, гледаш последиците в реално време не след (толкова) дълго.

И докато не се осъзнае това, десните ще викат "ау, различните (който по какъвто принцип си избере)" и ще става все по-зле.

# 16 739
  • В заешката дупка
Защо трябва да има специални мерки за интеграция? Българите как се интегрират?

Как? Разкажи. Ама не такива, които знаят английски или немски, и имигрират в англоезичната или немскоезична среда, примерно.

Българи се възползват от специални мерки за интеграция и още как! Както Ули каза интеграцията не е едностранен процес. Нужни са усилия и от двете страни.

Общи условия

Активация на акаунт