САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 672 018
  • 16 833
  •   2
Отговори
# 16 800
Ако украинците не притежаваха патриотичните чувства сега щяха да живеят "щастливо" в руский мир...

Патриотизъм съществува откакто съществува човечеството...

# 16 801
Черна станция, не знам кога патриотизъм стана мръсна дума. А, да, откакто глобализма се намеси...Гледах интервюта с английски младежи, които единодушно зачвиха, че няма да се бият, за да защитят страната си.  Не знам с какво или по-точно с кого ще го борите този Путин...

Какво те учи патриотизмът? Че си по-добър от съседите май? И каква е ползата? И за кого всъщност? 
Прави са англичаните, но ако го нямаше този краен патриотизъм (нищо лошо няма в нормалната гордост с твоята общност и постиженията и) и Путин нямаше да може да подкара руснаците на война. Нямаше ние да се мразим с македонците. Нямаше да се карат баски и испанци, шотландци и англичани...  И колко войни нямаше да има...

Иначе не е мръсна дума, стига да е в нормални размери, а не да ти набиват в главата с пропаганда още от детската градина, че трябва да си готова да умреш за страната си. Тоест за управляващите, защото на страната нищо и няма, а управляващите ще си загубят властта.

# 16 802
  • София
Напротив, не съществува откакто го има човека. Напълно модерно понятие си е.
Даде доста добър пример за патриотизма сега с украинците. Аз ще ти дам пример със същия народ, но преди да навлезе патриотизма като понятие и цел. Украинците от Запорожката Сеч и населението на т.нар. Гетманщина доброволно признават властта на руската царска корона през 1654 г., без да пролеят капка кръв за териториите си срещу поляците, чрез Переяславската рада, след като османският султан им отказва закрила срещу полско-литовската корона решават да се обърнат към московския владетел Ето как решават от една държава да заживеят в друга, за да се възползват от нейната система, без да ги интересува, че могат да създадат своя. С възникването на идеята за нация и патриотизъм през XIX в. украинците вече са сред първите, които започват да се борят за своя независима територия и държава заедно с българи, унгарци, сърби, власи, молдовчани и т.н.
И с българската история е така. Симеон не е пял "Край Босфора шум се вдига", а си е контактувал на гръцки с патриарха да стане византийски император и сам да присъедини териториите на българите към Византия.

# 16 803
Ако украинците не притежаваха патриотичните чувства сега щяха да живеят "щастливо" в руский мир...

Патриотизъм съществува откакто съществува човечеството...

Украинците се бият за да се защитят от лошото, което ще им се стовари с руския ботуш. Защитават правото си на свобода и демокрация. Не е баш същото.  А ако нямаше патриотизъм нямаше да почне войната.

Патриотизмът е измислен през ранното средновековие за да накарат феодалите селяните да се бият и да им защитават владенията. Иначе на селяните им е било все едно - бият се там едни благородници, който победи, на него ще плащат данък. И толкоз.

# 16 804
  • Под сянката на разлистените кактуси
Нямаше ме известно време, върнах се 5-6 страници назад да чета, защо след като контролират и сената и камарата републиканците позволиха затваряне на правителството и работата му и спрени заплати, но не можах да намеря нищо по въпроса. Да се връщам ли по-назад или не сте го обсъждали?
Според мен това е доста важно в момента.

На републиканците им трябва повече от просто мнозинство. Трябват 60 гласа"за" в Сената. Демократите, които много мислят за народа, се опитват да изнудват

# 16 805
  • София
Селяните през средновековието не се бият от патриотизъм, а за богатства и да си пазят селото от врага, че там им е животът. Патриотизмът може да се проследи в историографията на българската история. От средата на XIX век с борба за образование, църква и политическа независимост. По-рано част от османската войска плячкосва Европа, а когато Европа нахлуе в Османската империя се присъединяваме към чуждите войски да грабим империята. Кеф ти така, кеф ти онака, само пара да пада.

# 16 806
Вив, МАГА феновете не знаеха, че има шътдаун, или поне някои от тях. Напълно ок са с това да бъдат уволнявани хора от държавната администрация, докато са в отпуск по принуда. Демократите са виновни за ситуацията, в кратце.

За САЩ малко се пише, главно за религия, как исляма е враг 1 за Туната, и за това че жените имат твърде много права.
И за Нобел малко се посмяхме, но това вероятно си видяла.

Да, до сега четох, че жените имат твърде много права и твърде малко религия.
Обаче нямат право да решават какво да правят с тялото си.
...

Малко ми се губи логиката, но в религията няма логика, само вяра, така че ...

# 16 807
  • София
Последните три страници са доста далече от политиката в САЩ, но понякога имам чувството, че МАГА феновете нарочно подклаждат незначителни теми, защото няма как да коментират наистина сериозни неща.

# 16 808
Нямаше ме известно време, върнах се 5-6 страници назад да чета, защо след като контролират и сената и камарата републиканците позволиха затваряне на правителството и работата му и спрени заплати, но не можах да намеря нищо по въпроса. Да се връщам ли по-назад или не сте го обсъждали?
Според мен това е доста важно в момента.

На републиканците им трябва повече от просто мнозинство. Трябват 60 гласа"за" в Сената. Демократите, които много мислят за народа, се опитват да изнудват

А какви са им исканията с които “изнудват”, запозната ли си? Не ги подкрепяш, предполагам, защото не се притесняваш за здравето си и това на семейството ти. О, а това, че искат да се възстановят средствата за някои health related projects и затова ли си против? Мислех, че дъщеря ти работеше по проект, който бе прекратен и се оплака преди време, или греша.
ПС. Въпреки, че не съм spring chicken, имам изключително силна памет. Просто помня много неща, не се връщам да препрочитам….

# 16 809
  • София
Мисля, че пак дава обща картина към МАГА движението в САЩ и консерватизма в Европа. Особено като четеш как се борят срещу глобализма, като в същото време използват основите му за своя основна подкрепа на вярванията си - Християнство, Западна Цивилизация, патриотизъм. Все едно да браниш дървото от корените му. Bowtie

# 16 810
И кои важни неща би желала да коментираме? Да започваме тогава! Само че за вас обсъждането на политиката на САЩ се свежда  до плюене по Тръмп

# 16 811
На мен ми е интересно какво мислите за мнението на МТГ по текущия наболял въпрос:

Мненията под клипа са интересни също, много от тях са вариации на "интересът клати феса" например:
"Now that if affects me personally, we need to work together."
~ MTG

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 23:04 от Agent Provocateur

# 16 812
Мислим, че й свършва мандата и е за преизбиране през 2026 Grinning Вече се е кандидатирала. Не че не е права за някои неща, но много така изведнъж й дойде отвътре...

# 16 813
  • София
Интересно как хора, които са се възпозвали по всякакъв начин от глобализма са много против него.
Става пародийна темата.

# 16 814
Очаква се бройката федерални служители уволнени от Тръмп да достигне 300 хиляди. От това по-сериозно...
https://www.reuters.com/world/us/us-government-workforce-cuts-ha … f-says-2025-10-10

Попадна ми клип тези дни, че уволняват служители, които съблюдават дали функционират пейсмейкъри- FDA Cardiac devices unit, както и хора, които следят кога трябва да се смени става или протеза.
Явно спестените там средства ще бъдат похарчени за нова бална зала, или поредната идиотщина на Тако Тръмп.

Отделно Тръмп опитва да спре всякакви пари за демократични щати. Това е то да си имаш лидер на всички граждани, президент за чудо и приказ.

Дано повечко хора се задействат на 4ти Ноември, да му попарят надеждите.

Интересно как хора, които са се възпозвали по всякакъв начин от глобализма са много против него.
Става пародийна темата.

Не мисля, че осъзнават какво пишат, пишат напук колкото да има с кого да се дърлят.

Общи условия

Активация на акаунт