САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 674 520
  • 16 854
  •   4
Отговори
# 16 830
Обратното "осъзнаване" не се е ли е случило вече? Все пак си го избрахте.
Нищо за подписаното "споразумение". Можеше да прекрати и освободи още на ден първи.

# 16 831
  • София
Това споразумение е толкова бутафорно, колкото и прекратяването на войната межди ПНГ и Тимбукту.

# 16 832
Какво примирие? Днес вече Израел отново стреля, Хамас отказва да върне труповете на загиналите заложници, отказва да се разоръжи. На това примирие ли му казвате?

# 16 833
Това не е малко, съгласна съм, но и това, което става вътре в държавата ви не е малко.
Какво имаш предвид с предишния си пост!? Това, че някой не одобрява мненията на определен човек е далеч от идеята, че му желаят смъртта! Толкова объркано мислене,  чак ми е трудно да повярвам, че някой може да мисли така.
Мариахрис, аз също не бих пътувала до САЩ. Липсва ми NYC, на нас ни е близо и ходим да гледаме представления, но засега без….

# 16 834
Единствено МАГА биха могли да повярват на достоверността на подписаното споразумение от Тръмп.
Израел няма да позволи да има отделна държава Палестина, в това можете да бъдете сигурни.
А че Тръмп е поизнудил този и онзи е повече от сигурно, голям зор беше да спре поне една война. Нобел ще види през крив макарон, умря от яд, че точно жена го получи.
Нетаняху разигра целият този театър просто защото натиска у дома беше твърде голям. Ако падне от власт отива в затвора за далавери, барабар с безобразната си жена. За тези неща също не се говори, само за Хамас.

И нещо, за което МАГА базата няма как да чуят. 30 мин преди Тръмп да обяви поредните идиотски тарифни игри с Китай миналата седмица, Барън Тръмп е направил 80 милиона долара на пазара.
Т.е. имал е вътрешна информация, чудя се от къде.
Това обаче не притеснява никого, важното е да се радваме на бляскави дрънкалки. Докато пазарите поеха удар, близък по мащаби от този от Април, някои късметлии с правилните връзки правят пари.

https://economictimes.indiatimes.com/news/international/global-t … 9624.cms?from=mdr
https://www.binance.com/en/square/post/30899306082938

Новина от последните дни, която някак потъна измежду спрени 60000 войни, нобелови лауреати и големи красиви сделки за най-богатите.
Робърт Морис, духовен водач и близък приятел на Тако Слънце се е признал за виновен в обвинения за сексуално насилие над 12 годишно момиче. Странно защо няма коментари от страна на фен базата, вероятно е нещо незначително.

Все още чакаме да оповестят досиетата Епстийн. Да ги бяха пренаписвали нямаше да им отнеме толкова време.
Човек, който е невинен няма от какво да се притеснява чак толкова, нали така?

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 23:52 от Moderator3

# 16 835
Това за постоянното писане за Тръмп го обяснявах няколко пъти.
В момента той еднолично взема решения за съдбата на Щатите, основно с цел лично и семейно финансово облагодетелстване.
Неговата политика влияе на всички останали държави, основно негативно. Не съм чула за някакво положително влияние, дори и Газа-Израел ситуацията (там се намеси защото има солидни финансови интереси и защото много искаше Нобелова Награда).

Тръмп имаше много силно популистки обещания, които реално нямат някакво голямо влияние върху всекидневният живот на редовите американци, но много им харесва на реднеците как звучат.
С какво се подобри живота на обикновения американец сега, когато забраниха на всичките 4 ма трансджендъра да си говорят каквото си искат? Аз лично съм против мъже транс да са в женските съблекални и спортове, но не бих избрала някой за президент ако това му е основната политическа линия, а скапва цялата икономика заради това.
И Тръмп определено скапва, вече видимо икономиката на щатите и живота на масата. И заграбва властта, така че, дори и някой да иска е трудно да му се противопостави.
Въпросът е дали сам той ( вижда ме го колко е умен, грамотен ...) ги измисля тези тактики или.
Такава мощна икономика като Щатската не е лесно да се събори рязко, но с достатъчно тарифи, икономически войни, протекционализъм и др. подобни евентуално ще се скапе сериозно.
Вече се вижда какво става и на къде отиват нещата.

# 16 836
Реално хората там в много малка степен усещат накъде отиват нещата. Живота им е подреден, нелегалните ги няма, бачкат си и си свиркат хората.
Защо да си разбират комфорта за глупави неща като демокрация, свобода на словото, възможности за всички?
Забравят, че именно това са нещата, които са ги привлекли в Америка и това, което я правеше уникална. За тях всичко е наред, не успяват да видят смисъла в хорското възмущение, което прелива по цял свят, де да бяхме само ние.

Ето, никой например не се притеснява от факта, че журналисти вече няма да могат да предават от Пентагона освен ако предварително текста не е одобрен от министерството на войната, и коравият Владетел на скейтборда Хегсет.
IYKYK. Joy

# 16 837
  • Далече
VeViV не пречите като пишете постоянно за Тръмп, пречите като обиждате постоянно и особено на лична основа , не вие специално, но една част о пишещите. Тръмп буквално затвори границата за нелегално преминаващи. Това му беше едно от основните обещания.Не е малко и американците в по голямата си част го подкрепят. Аз не съм съгласна и че Тръмп скапва цялата икономика, но днес нямам време да споря по същество:-). Колкото за Израел -Газа най малкото вече всички живи заложници са освободени.Не съм сигурна какви завидни финансови инетерси може да има Тръмп в Газа. Едва ли някой реално очаква израелци и палестинци просто така ще започнат да живеят мирно от днес за утре...та не ви разбирам драмата. Със сигурност Тръмп е по добър президент от Байдън и аз лично мисля, че Камала щеше да е по зле. Колкото до транс мъжете в женските съблекални ,всеки си има приоритети, за някои хора тези работи са важни ..

# 16 838
Твоят живот стана ли по-добър след като спряха нелегалните емигранти и забраниха трансджендърите?

И колко легални с песен на уста отидаха да прибират земеделската реколта, като ги няма нелегалните?
Или така си и изгни , сериозна част от нея?
И тарифите на Тръмп кой ги плаща? Тези дето платиха стената или пак редовите американци, както сочат данните.

Това с нелегалните е доста интересна тема, ако се замисли човек, то предците на повечето от тях са живяли на американският континент много преди белите да дойдат и да ги превземат.
Та и белите са си нелегални.

За управлението на Камала, няма как да знаем какво щеше да е.
На Байдън по-вероятно щеше да е по-добре, имаше доста способен екип, политически и икономически, нормални компетентни служители.
В сравнение с екипа на Тръмп назначен на принципа кой на кого е роднина и кой му се подмазва най-много. И на коя пластичния хирург е по-добър.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 22:35 от VeViV

# 16 839
  • Далече
Твоят живот стана ли по-добър след като спряха нелегалните емигранти и забраниха трансджендърите?

И колко легални с песен на уста отидаха да прибират земеделската реколта, като ги няма нелегалните?
Или така си и изгни , сериозна част от нея?
И тарифите на Тръмп кой ги плаща? Тези дето платиха стената или пак редовите американци, както сочат данните.

Това с нелегалните е доста интересна тема, ако се замисли човек, то предците на повечето от тях са живяли на американският континент много преди белите да дойдат и да ги превземат.
Та и белите са си нелегални.
Да това е новия "talking point", че всички имали право да живеят в САЩ и никой бе бил нелегален защото белите и те били имигранти.Успех на следващите избори както се казва Simple Smile
Този разговор за реколтата и тарифите вече го водихме, ще отнеме време и ще се стабилизират нещата. Доскорошния вариант да се вкарва евтина нелегална работна ръка и евтини китайски боклуци и да се визмат пари на заем ,за да работи държавата не работи дългосрочно..Аз и преди казах, че ще плащам по малко данъци при Тръмп. За мен това е едно от важните неща като гласувам.И абослютно не съм съгласна държавата да прилича на разграден двор и всеки ,който иска да влиза когато си иска.Може да си отворите широко границите в Канада и да преберите половината латинска америка ако искате.Земя имате много. Ако искате може и да се чудите на мнозинството от американците, че не искат да го правят, но поне не обиждайте..

и как на Байдън управлението щеше да е по добре, като той дори не знае кой е.Ще ни управялват някавли ултра леви съветници, за които никой не е гласувал. Ами не сме съгласни. Тръмп е по добър президент ,отколкото Байдън през 4-те години, които беше президент.Ако може да се справи със sanctuary cities като Портланд например като нищо ще гласуваме за него и за трети мандат Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 22:42 от Alica

# 16 840
  • София
Е, то ако в БГ е милиони, със сделките на Тръмп голден клъб са милиарди ежедневно с борсата.

# 16 841
Е, то ако в БГ е милиони, със сделките на Тръмп голден клъб са милиарди ежедневно с борсата.
Да, де. Сина му направил милиони на борсата за ден, само защото разполага с вътрешна информация, ама в България имало корупция. Аз доколкото знам, това е подсъдно, но и при тях като при нас, за милиони няма закони.

# 16 842
  • София
Да, де. Сина му направил милиони на борсата за ден, само защото разполага с вътрешна информация, ама в България имало корупция. Аз доколкото знам, това е подсъдно, но и при тях като при нас, за милиони няма закони.
Тоо не, че в БГ няма, но да, спекулации на борсата са подсъдни, но какво им пука. То и за президент не ставаш ако си осъден, но ей на, че и лични бг моми го подкрепят.

# 16 843
Ние тук си изразяваме лични мнения, това е идеята на форума.
Но когато има достатъчно еднакви мнения по един въпрос, тогава може да се допусне, че това мнение е достатъчно вярно за практически нужди.

Днес четох статия в Економиста за популярното мнение сред американците за Тръмп и политиките му.
Графиките са доста показателни, като общо е на -15% в момента,
по някои въпроси дост по надолу. Дори и по въпроса с емиграцията няма над 50% одобрение.

https://www.economist.com/interactive/trump-approval-tracker

Скрит текст:
But the projection also shows how dissatisfaction with Mr Trump is widespread even in states that voted for him just a few months ago. The numbers will make anxious reading for Republicans facing competitive races in next year’s midterm elections.

As with other Republican politicians before him, white and male voters are among the most likely to approve of Mr Trump’s job performance, while younger voters and members of ethnic minorities are among the most strongly disapproving. People who have the most education—college graduates and postgrads—are least likely to support Mr Trump. Voters of pension age, normally a solidly Republican bloc, are also surprisingly lukewarm on the president.

# 16 844
  • Далече
Ние в Америка отдавна сме се научили да не вярваме на такива проучвания.Още всички помним изборите през 2016 Simple Smile.Инъче Тръмп по принцип разделя страната и още преди да встъпи в длъжност не беше най - популярния президент.Ама интересно ако икономист зададе въпроса дали и белите американски заселници са нелегални какво ще се получи? И като се постави един канидат за президент дето твърди това и един , който  депортатира всички без документи наред какво ще изберат мнозинствоното американски гласоподаватели имащи право на глас. Тяхното мнение е определящо, иначе какво мислят кандците, бг- мамите и хората с полу легален статус в САЩ не е толкова важно за изхода от американските избори..На Байдън approval rating-a по едно време беше малко над 30% мисля. И бързо търсене в гугъл показва само 31% одобряват имиграционната му политика.. Та това, че по голям процент от американците не са съгласни хората да се събирта от улиците и депортират на момнета, не означава че не одобряват затварянето на границата и депортирането на нелегалните имигранти..The devil is in the details Simple Smile

CNN (Jan. 2025): A CNN poll conducted in January 2025 indicated that only 31% of U.S. adults approved of how Biden handled immigration. This matched or was slightly lower than his ratings on other issues like the economy and foreign affairs.

Та Тръмп не е идеален президент, но въобще не  е толкова лош колкото се опитвате да го изкарате Simple SmileПри всчики случаи е по добър президент от Джо Байдън...Та така гласувалите за него сме по скоро доволни засега.Идеален вариант няма.Аз лично се надявам да прати националната гвардия в Сиатъл...

Общи условия

Активация на акаунт