САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 712 505
  • 17 828
  •   1
Отговори
# 17 355
Аз съм учил в доста университети, "професорите" са хора, като всички останали. Малко по-рядко се къпят и подстригват, малко повечко сръбват, умерено интелигентни, нито вляво, нито вдясно на скалата.
Тука ги изкарахте все едно, че са синове на Слънцето.

Аз съм професор. Не се смятам за слънце, но алкохол не пия и вероятно се къпя и подстригвам по-често от теб.
Но пък може би не знаеш, че професорите биват и от женски пол.

Интересно, колко струва една бална зала и колко детските градини за 20 милиона град.
Залагам на хиляди пъти разлика.

Ню Йорк има население малко над 8 милиона, не 20. От тях по-малко от половин милион са деца под 5 години, като броят им прогресивно намалява. Колкото и да струва, със сигурност цифрите и източниците на парите ще бъдат публично достояние и ще се гледат под микроскоп, по закон, за разлика от балната зала на Белия Дом, за която към момента не се знае нито точно колко ще струва, нито точно кой и как я финансира, нито какви допълнителни политически и икономически сделки се сключват около нея. За десет години достатъчно опознахме Тръмп, за да сме сигурни, че нищо в този строеж няма да е прозрачно или етично.

# 17 356
Професор, който на числата казва цифри, може да си скъса дипломата.
Много здраве, от по-малко къпещия и постригващия се.

# 17 357
Как въобще си представяте Тръмп да може да скрие разходите и всичко свързано с балната зала?

# 17 358
Както си скри данъчната декларация примерно.

# 17 359
  • Ю Ес ъф Ей
Безплатните автобуси (държавно субсидираните в моето детство), бяха нарядко, мръсни и изпотрошени. Как ще ги направи бързи, нямам идея имайки пред вид трафика в Ню Йорк, ние един път се излъгахме да вземем автобус за да зяпаме наоколо, нали уж сме туристи, наложи се да слезем и да вземем метрото, защото закъсняхме трагично.
Премахва се времето за таксуване. Мисля, че времето за пътуване се намалява някъде към 7% в анализа, който четох наскоро.
Победата на Мамдани не е индикация за нищо относно изборите през 2026 и президентските.
Аз ще чакам да ги видим тия безплатни детски градини. И колко години ще се чака за такива, ако ги има. Simple Smile

# 17 360
Какво сте ги зажалили богатите и корпорациите, не разбирам! Щели да плащат, горките.
Необмислени идеи за радост на избирателите сме зажалили. Нищо няма да платят богатите. Иначе
Цитат
Budget experts have raised their eyebrows at rapid child care expansion when New York City is bracing for federal budget cuts."
Накратко - дефицит поради федерални съкращения. Едни хубави неща, като например, че това ще е открита война с Тръмп, който се очаква да отреже $11 милиарда федерални средства.

# 17 361
Има професори по биология, по история, по литература, ако не знаеш. Не всички да икономисти или математици.

# 17 362
Aма Dani1 aka Тангата сега професор ли е?

Много ме кефи как се пънете бг американците какъв комунист бил новоизбрания кмет и хоп дойде Яна и даде примери за същите неща, за които протестирате, че ги има и в момента и то в републиканските щати.

# 17 363
Два цитата от Мамдани:

"Не мисля,че трябва да имаме милиардери..."

"В нашият Ню Йорк властта принадлежи на хората"

Не,никак не е левичар и комунист новия кмет...

# 17 364
  • Под сянката на разлистените кактуси
Aма Dani1 aka Тангата сега професор ли е?

Много ме кефи как се пънете бг американците какъв комунист бил новоизбрания кмет и хоп дойде Яна и даде примери за същите неща, за които протестирате, че ги има и в момента и то в републиканските щати.

Е ти и Яна като не четеш внимателно, съвсем е изпуснато положението...В кои републикански щати има безплатни ясли? Или безплатен градски транспорт? Субсидирани супермаркети? А че е комунист няма нужда ние да казваме, той си го казва сам

# 17 365
Има професори по биология, по история, по литература, ако не знаеш. Не всички да икономисти или математици.
Има и лекари. Аз бях в един момент (assistant professor само, не цял професор), но смених попрището. Къпя се редовно, ходя на фризьор на 8 седмици. Педикюр поддържам. За космите няма да коментирам, защото са мой проблем. Дани-то, много подценяваш интелектуалния елит…

По повод това:

“Цитат на: 1000 islands в ср, 05 ное 2025, 17:23
Какво сте ги зажалили богатите и корпорациите, не разбирам! Щели да плащат, горките“

аз оставам с впечатлението, че жалещите се изживяват като видни бизнесмени и богаташи. Смятат, че само те допринасят, а ние, останалите, смучем тяхните парички. Ти, като мед сестра, примерно, какво допринасяш за обществото? Нищо! Или Яна, като преподавател. Или аз - нищо не произвеждаме, значи паразитираме. На всичко отгоре сме жени! Няма начин да сме успешни. Поне не толкова, колкото някои изживяващи се за super duper персони…

# 17 366
https://www.youtube.com/shorts/3x0GlfQXQ44

Дайте да дадете, другари.
Лошите империалисти трябва да ни раздадат.

# 17 367
Нещо си се объркал. Не на нас. Аз пари си имам. Не зная защо си мислиш, че тук сме се събрали все хора на социални помощи. Ами не, не сме. Може и да сме по-заможни от теб, знае ли човек!?

# 17 368
  • Под сянката на разлистените кактуси
Жалещите жалят за системата. Аз поне, де. Която е по-добрата система, доказан факт. И не искам да се променя. Не и във моята страна.

Що се отнася до социалното подпомагане, имам си достатъчно любими каузи на които дарявам и средства, и време. Защото така съм решила. А не да ми ги вземат от данъци и да отидат за транс опера в Колумбия. Нямам доверие на правителството, на никое правителство, за нищо, затова колкото по-малко власт има над мене и колкото по-малко успея да му дам от парите си, толкова по-добре.

Не бих отказала милиарда на Мъск, имам даже няколко проекта в главата, всичките в България

# 17 369
  • Ю Ес ъф Ей

Иначе за републиканците по-голямата издънка са загубите във Вирджиния и Ню Джърси. Що ли ми се струва, че вече тези, които дърпат конците са гласуващите, които просто искат да са контра на сегашното управление. Като Байдън управляваше, реваха за по-консервативни политики. Като получат Тръмп и републиканците, изведнъж им се виждат прекалено рестриктивни динозаври и в междинните избори почват да гласуват противоположно. Навремето този unrest идваше сякаш на втория мандат от управлението, та за това виждахме една поредица от два мандата на демократи, два мандата на републиканци, пак два мандата на демократи, а сега вече на първата-втората година от първия мандат се усеща огромно недоволство срещу управлението от гласуващите, които вечно искат да са в опозиция на този , който управлява. И не ме разбирайте погрешно, не защитавам Тръмп и управлението му Grinning
Щеше да е изненада, ако резултатите за Вирджиния и Ню Джърси бяха други.
С изключение на Крис Кристи, губернаторите на НД са традиционно Демократи.
А пък след брадвите, които Тръмп и Мъск удариха на федералните служители, като се има предвид че в Северна Вирджиния, всеки втори, ако не и всеки работи директно или индиректно за федералното правителство, не виждам на какво Републиканците са се надявали на тези избори.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 19:44 от Татко Непохватко

Общи условия

Активация на акаунт