САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 720 651
  • 17 966
  •   1
Отговори
# 17 865
  • Сан Франциско
Иска ми се да го видя да ръководи с пример - да отнеме конституционните права и да изрита от САЩ сегашната си съпруга, която е първо поколение имигрант, и децата си от първата съпруга, които са родени тук от първо поколение имигрант. А дано, ама надали.

# 17 866
Добре, но къде видяхте Тръмп да отнема гражданство на индианци?
Доколкото знам става дума за това, че може да не се дава американско гражданство на деца родени от незаконно влезли емигранти. В много европейски страни няма подобно даване на гражданство. И никой не прави трагедия от това. Не е никаква тайна, че много от децата на незаконните емогранти родени в САЩ са котвата, която да им осигури понататъчен престой. Но както се е случвало с много закони, това че подобно нещо днес е опция, не означава, че не може да претърпи промяна.
Но като пуснете една бомба "Ще отнемат гражданството на индианците" малко пресолявате манджата.

# 17 867
  • Ю Ес ъф Ей
Мен ми е интересно какво ще се случи с арестуваната от айс снаха на Левит.

# 17 868
И в САЩ, и в Канада, индианците са със специален статут, когато са на територията на резервата. Т.е. там законите на САЩ, респективно Канада не важат, както в останалите територии. Точно това се има в предвид в изказването. Там не плащат данъци ( за това и околните ходят да пазаруват в резерватите), там здравеопазването е безплатно. има казана, и куп други привилегии. Не знам в кой закон е упоменато, но колеги го коментираха и доказваха с генетични тестове дали имат индианска кръв - мисля, че беше 25%- тогава и образованието им е безплатно.

# 17 869
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Цитат
Харесвам някои неща у Тръмп, но той много сгреши с тия резки завои при тарифите. Такава непредсказуемост не е никак добра за дългосрочни печалби, защото се губи доверие.

Напротив, много се съмнявам някой да му има доверие, така че няма какво толкова да се губи. Може би се губи респект към САЩ като цяло, но световните лидери нямат вяра в Тръмп.

Хич му нямат вяра,нито го уважават.Затова е канен навсякъде и няма големи световни решения без американско присъствие и влияние.
Дори пресен факт,че войната в Украйна се решава от Тръмп и Путин е ясен пример как другите лидери нямат никаква сила и глас там.

Искал Тръмп да отнеме гражданството на индианците.. това в кой петоразряден вестник го прочетохте?
Как се отнема гражданство на хора със специален статут,които всъщност не подлежат на американските закони и са отделен свят,уважаван от дълги години от американците - жители и управляващи?
Отдавна не бях чела тук и отново не разочаровате Smiley

# 17 870
  • Сан Франциско

Когато са извън своята територия - индианците подлежат на техните си “tribal” закони, щатски и федерални закони. Когато са на своята си територия - те подлежат на “tribal” и федерални закони. В много случаи - нарушение на щатски закон на тяхната територия се счита за нарушение на федерален закон. Как може някой да си помисли, че индианците не подлежат на американските закони?

# 17 871
  • USA
Иска ми се да го видя да ръководи с пример - да отнеме конституционните права и да изрита от САЩ сегашната си съпруга, която е първо поколение имигрант, и децата си от първата съпруга, които са родени тук от първо поколение имигрант. А дано, ама надали.
А ти и твоето дете кое поколение имигранти сте, Етерея?
Не ви ли омръзна да дъвчете небивалици?

# 17 872
Цитат
Харесвам някои неща у Тръмп, но той много сгреши с тия резки завои при тарифите. Такава непредсказуемост не е никак добра за дългосрочни печалби, защото се губи доверие.

Напротив, много се съмнявам някой да му има доверие, така че няма какво толкова да се губи. Може би се губи респект към САЩ като цяло, но световните лидери нямат вяра в Тръмп.

Хич му нямат вяра,нито го уважават.Затова е канен навсякъде и няма големи световни решения без американско присъствие и влияние.

Ъхъ, заради тарифите които наложи на всички и сега ходи при тях за да прави "сделки"? Или наистина не разбирате какво става?

# 17 873
Те тия сделки от едното голямо уважение ще да са сключени.Smiley

# 17 874
Те тия сделки от едното голямо уважение ще да са сключени.Smiley
Хванаха му цаката. Ето швейцарците, подариха ми скъп часовник, златно кюлче с неговото име и веднага им намали тарифите от 39 на 15%.

# 17 875
Ройтерс

27 ноември 2025
Двама швейцарски депутати поискаха от прокурорите да проучат дали подаръци, за които се твърди, че са дадени на президента на САЩ Доналд Тръмп от швейцарски бизнес лидери, може да са нарушили законите на Швейцария за борба с подкупите.

То по-ясно от това,здраве му кажи.

# 17 876
То по-ясно от това,здраве му кажи.
После, България била корумпирана държава. Joy

# 17 877
Корупциата си е еднаква навсякъде,толерантността към нея е друга бира.

# 17 878
Не е. Толерантността. В компанията за която работя има нулева към всякакви държавни структури, докато тази в бизнеса има други граници...закръглено €1000

# 17 879
Ще се възхитя,ако Тръмп свали с военна сила режимът във Венецуела,ама надали... Засега само дрънка с оръжията...

Общи условия

Активация на акаунт