САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 794 275
  • 20 084
  •   15
Отговори
# 20 010
Аз мисля, че на дървените глави Тръмп и Ванс най-после почва да им просветва, че Минесота ще им коства Конгреса и президентството.
Сигурно в момента се търси трескаво кой да е бушона.
Не мисля. Яна много точно го е синтезирала. Целта е да няма избори, защото те ще блокират Тръм да прави каквото си иска и да налага  авторитаризъм.

# 20 011
  • Сан Франциско
Тъкмо си говорим вкъщи, че Конгресът има правото и авторитета да замрази ICE…ако им “пораснат гръбнаци,” както се казва. Очевидно агенцията не работи, както трябва, както работеше и с Буш и с Обама. Да им спрат парите, да ги пратят диваците в неплатена отпуска, докато вървят разследванията, пък после - “complete overhaul.”

А вождът май не се усеща…и не смеят да му кажат миньоните…че с напускането на СЗО - сега им дължим близо 280 милиона долара, които те ще си поискат. Ха, честито, на нас и на всички други данъкоплатци.

# 20 012
А имат ли демократите в Конгреса гръбнаци?

Обама е президентът, който е екстрадирал най-голям брой незаконни имигранти от САЩ. Поне 10 пъти повече през първата си година, отколкото Тръмп през първата си година.
Някой да е чул протести? Някой да е чул ICE да са убили някой протестиращ?

Притеснявам се, че има прекалено много продажни демократи в Конгреса, които ще клекнат на Тръмп по една или друга причина и почти никой републиканец, който да е непродажен и да се опъне на Тръмп.

А Епстейновите файлове съвсем се забравиха в цунамито новини, които Тръмп създава всеки ден да пълни новинарските емосии.

# 20 013
  • Сан Франциско
Обама екстрадира голям брой имигранти с нередовни документи, ама след съд и присъда, както се полага в демократична държава. А ICE през всичките години, до миналата, си изпълняваха задълженията, които им бяха дадени от Буш. Сега са сбирщина бъфуни, които са се самозабравили И забравили Конституцията.

А тия Тръмпови любителки - много от тях са майки, с деца, които по презумпция учат, работят, допринасят към обществото, нямат криминални прояви…ТОЧНО КАТО ТОВА МОМЧЕ. Че и работил една от най-трудните професии възможни - ICU nurse, в болница за ветерани. Майката на кръщелничето ни тук е сестра във ВА болница и знам за какво става дума. Дали за секунда се поставят тези майки в обувките на неговите родители? Срамота и позор!

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 05:18 от Etereia

# 20 014
А, де. Досега ICE не са създавали проблеми и са работили заедно с местните власти по щатове, както шефа на полицията в Минеаполис каза, но изведнъж стават Гестапо и щурмоваците на Хитлер.

За лека нощ от мен изказването на родителите на Алекс Прети.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 04:30 от Fenris

# 20 015
  • София
Цинична си. Добре са незастреляните. А скоро и всички ще сте зле и няма да си со лъки, а ще бягаш към Европата.

# 20 016
Цинична си. Добре са незастреляните. А скоро и всички ще сте зле и няма да си со лъки, а ще бягаш към Европата.
Ако се наложи ще бягам.
Ама надали.

Вие къде ще избягате, ако се наложи???

# 20 017
  • София
На нас няма да ни се наложи.

# 20 018
  • София
So lucky, толкова е грозно изказването ти, най-малкото, защото не показва никаква човешка емоция и съпричастност. Преди няколко дни гледах иранския младеж, който по непотвърдени данни са убили, и сърцето ми се скъса. Явно не само моето, защото стотици излязоха с единствената надежда да го спасят. Сега същото се случва в САЩ, но тук дори виждаме убийството на кадър и пак просто така такива като теб не проявяват и капка съпричастност, дори заради това, че един млад човек си е отишъл по този ужасяващ начин. Напълно вярвам, че кафетата са пълни и животът си тече, че за огромна част от хората животът не се е променил, че се кефят, че данъците им няма да се повишат (така твърдеше една Тръмп-фенка тук). Вярвам, че не малка част от американците са егоистични до мозъка на костите си и живеят, подчинени само на "Аз, аз, аз, аз" и стремежа да имат повече пари, за да задоволят консуматорската си култура. Мисля, че там човечността и емпатията са почти забравени и изказвания като твоето са доказателство за това.
Каквито и протести да има след смъртта на този млад човек, те няма да бутнат нито лудиТтят президент, нито партията му. А щом има и демократи, които го подкрепят, тогава битката отдавна е загубена. Със сигурност има хора, които вярват, че това момче е заслужавало да умре и дори биха похвалили действията на "агентите". Сцените напомнят на тези от Мексико и Колумбия през миналия век, където въоръжени отряди на наркобосове избиват неудобните по улицата.
Тръмп ще продължи да си прави, каквото поиска. Неговите слуги ще продължат да разбиват системата, дори работещата такава. Ще има още убийства и то не само на обикновените граждани, но и на представители на реда. Няма светлина в тунела и единственото, на което се надявам е този упадък в САЩ да не повлече и нас.

# 20 019

Ти си в един от трите щата с най-голям брой нелегални имигранти в страната, както и бежанци, на които току-що им отнеха защитения статут (кубинци, венецуелци и хаитяни). В твоя щат има голям брой въоръжени, криминално-проявени нелегални имигранти, защото той е единият от главните входни и разпределителни пунктове за наркотици в страната. Твоят щат също така е един от 35-те със stand your ground law.
Мисля те, да. Както и другите съфорумци, които познавам от щата. Барутен погреб му се казва на това.

# 20 020

Поздави от републикански червен щат. Парка е Лего ленд а фигурките пред белия дом казват всичко.
Американците са добре, заведенията се пукат по шевовете, паркинга ще гръмне.
Не ни мислете!
Прочетох това мнение и първото, за което се сетих е това:
Притча за фермата:
Една мишка наблюдавала как фермерът и жена му слагат капан за мишки. Решила, че е най-добре да предупреди всички животни във фермата:
- Опасност, в къщата има капан за мишки! - викала тя.
Кокошката вдигнала глава и изкудкудякала:
- Разбирам колко обезпокоително е това за вас, но мен изобщо не ме засяга. Няма за какво да се притеснявам.
Мишката отишла при прасето:
- Внимание, в къщата има капан за мишки!
- Съжалявам, но не мога да направя нищо, освен да се моля за вас, което ви уверявам, че ще направя. - казало със съчувствие прасето.
Мишката се обърнала и към кравата.
- Има капан за мишки. Ние сме в смъртна опасност!
- Ха-ха, ние или само ти? - присмяла се кравата.
Мишката се прибрала тъжна в къщата. Разбрала, че ще трябва сама да се справи с надвисналата опасност.
Същата нощ в къщата се чул звук от щракване на капана за мишки. Жената на фермера се втурнала да види какво се е хванало. В тъмнината тя не видяла, че капанът е защипал опашката на отровна змия и змията я ухапала. Фермерът веднага я прибрал в къщата, където тя скоро вдигнала температура и отпаднала. За да я нахрани е необходима прясна пилешка супа, тогава фермерът взел брадвата и се запътил към кокошката.
Боледувала жена му и много приятели и роднини се изредили да седят край леглото ѝ. За да нагости всички, фермерът заклал прасето.
Накрая жената починала. За погребението дошли толкова много хора, че за да ги нахрани, фермерът трябвало да заколи и кравата.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 06:47 от 1000 islands

# 20 021
В момента за менталното здраве на човек поне привидно сигурно е по-добре да си живее в балончето и да не подава нос навън. Особено ако още не е пряко засегнат.
Ако е избрал този вариант обаче по-смислено е и да си мълчи.

# 20 022

Поздави от републикански червен щат. Парка е Лего ленд а фигурките пред белия дом казват всичко.
Американците са добре, заведенията се пукат по шевовете, паркинга ще гръмне.
Не ни мислете!
Фигурите пред Белия дом казват нещо, да. Обаче се забелязват множеството други фигурки в страни и на покрива. Дали всеки от вас, хората с червени шапки има поне две от тях покрай себе си. Защото както се вижда напоследък - на всекиго ще потрябват докато отива до заведението или да си вземе колата от паркинга.

Мария Шраквър призовава към мирни протести с пост в ИГ.

# 20 023
Може да е трагична случайност... Агентът бие по главата с – както изглежда от видеозапис – дръжката на пистолета и той е гръмнал случайно...
Не се научиха да не провокират службите... Така не се протестира... В началото на 90-те години в България на митингите на СДС имаше внедрени агенти под прикритие на уж митингуващи,които се опитваха да провокират полицията...

# 20 024
Може да е трагична случайност... Агентът бие по главата с – както изглежда от видеозапис – дръжката на пистолета и той е гръмнал случайно...
Не се научиха да не провокират службите... Така не се протестира... В началото на 90-те години в България на митингите на СДС имаше внедрени агенти под прикритие на уж митингуващи,които се опитваха да провокират полицията...
Гръмнал случайно 6-7 пъти. Верно разказвате хуморески като новинари в диктаторски режим. По-добре си останете скрити, вместо да дразните допълнително хората, които не са загубили способността си да мислят.

Общи условия

Активация на акаунт