САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 795 509
  • 20 116
  •   6
Отговори
# 20 055
  • София
Трудно е в тези времена човек да се въздържи.
Ето, хващам се за думите на So lucky, "...заведенията са пълни, паркингите се пукат по шевовете. Не ни мислете!..... А вие, ако се наложи, къде ще избягате?"
Това е или тотално сбъркани ценности, или ужасен цинизъм...или в което аз избирам да вярвам, е безсилие и опит да се съхрани психически, в собствения й балон!
Не може да казваш колко хубаво си живееш, докато в съседен щат, съседен град, съседна улица, едни побеснели псета разстрелват човек на улицата, без да е провокирал с каквото и да е тази агресия.
Снощи до късно четох в reddit Минеаполис и Минесота. Не единично хора призовават чужденци, които четат в момента, да се обърнат към своите правителства и власти, да изолират САЩ, да съсипят икономиката, чрез продажбата на облигации и налагане на ембарго върху търговията със САЩ. Молят се някой от международната общност да обърне внимание на случващото се и да се предприемат мерки. Прочетох дори хора, които стжаляват, че САЩ са се отказали от нападение над Грендландия, защото това им се вижда най-бурзия път към краха на този режим.
Да, РЕЖИМ, за какъвто говорим в Иран, в Сирия. Дори в Русия не разстрелват хора на улицата!
Хора от Минеаполис също призовават за елиминиране на езика на омразата. Споделят за свои съседи, прясно натурализирани емигранти с малки бизнеси, които са гласували за Тръмп, с надеждата, че това ще помогне на бизнеса им. Сега магазините им стоят затворени, а съседите им събират помощи за тях, защото се страхуват да работят, да пазаруват, да живеят...
Всеки може да сбърка, не всеки се интересува от политика, не всеки има икономически познания, не всеки може да се ориентира и да е достатъчно прозорлив за бъдещето.
Но всяко човешко същество трябва да има капка човечност в себе си и да не стига до цинизма, когато екзекутират хора на улицата, да казва "ние сме цъфнали и вързали"!

И последно, "ако се наложи , вие къде ще избягате?", някаква заплаха ли беше, или само аз така го прочетох?

Отвратително е!

# 20 056
  • София
Тинкърбел, в тази тема, омраза, цинизъм и арогантност съм виждала само от няколкото ултра магаски, така че отправяй призивите си към тях.
Те оплюват Европа и България, носи пращат децата там, те се аслаждават на издевателствата над хората, но когато са били засегнати са плюли по системата, те ни наричаха какви ли не и пак те защитават всяка малоумщина на тръмп и ко.

# 20 057
Аз го чета като вик за помощ. Осъзнават, че колкото и слаба да им се вижда Европа все още е място, където хората имат шанса да живеят спокойно.

# 20 058
Най малкото не ходим всички въоръжени до зъби.

Много ми е жал за горкият убит човек и ми е ясно, че няма никаква причина да го застрелят така като куче, но какво е това, общество, по дяволите, в което човек от най-хуманната професия излиза на улицата и си затъква в колана оръжие?
Сега ще  кажета, ама то законно, то всички правят така. Толкова по зле.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 12:33 от Iris04

# 20 059
Обединение е хубава дума.Но кой трябва да се обедини?Само това сте пропуснала да уточните?

# 20 060
В какви времена живеем, страшно е. Никой не е подозирал степента, до която могат да се променят нещата в Америка за 6 месеца.
Обидите срещу републиканците са още от същата отрова. Само дето куршумите се изстрелват от клавиатурата, а не от пистолети. Не, не са смъртоносни, обаче са разрушителни. Всички можете да изказвате позицията си и без обиди, както го правят някои, нали?
Обединение трябва, обединение срещу Тръмп и за Америка, а не поредното разделение на "тъпи" и "умни" и сочене с пръст.

Как така никой не е подозирал. Много хора, включително и тук, не само подозираха ами и "викаха" че ще стане така. И да, обединение трябва.  Ама в конгреса продължават да си го подкрепят точно републиканците. Та не знам какво точно искаш да кажеш.

# 20 061
Най малкото не ходим всички въоръжени до зъби.

Много ми е жал за горкият убит човек и ми е ясно, че няма никаква причина да го застрелят така като куче, но какво е това, общество, по дяволите, в което човек от най-хуманната професия излиза на улицата и си затъква в колана оръжие?
Сега ще  кажета, ама то законно, то всички правят така. Толкова по зле.

Не мисля, че ви е жал, за пореден път намеквате, че жертвата си го е заслужавал. Няма нужда от лицемерие, наистина. В този случай, както и в миналия, размахано оръжие или заплаха от страна на убитият нямаше.

# 20 062
Ама, Ирис, вярваш ли, че нямаше да го застрелят, ако нямаше оръжие в себе си?
Задаваш неправилния въпрос според мен.

# 20 063
И мен вчера много ме разстрои поредното видео от САЩ, в което глутницата на ICE убиват невинен човек.
Дълго време не можех да заспя след като видях, как толкова много хора, супер агресивно нападат един човек и когато е напълно безпомощен, просто го разстрелват.Дори и при животно ми се струва неприемливо да се проявява такава агресия. Но това затвърди мнението ми, че ние в Европа имаме наистина коренно различни ценности по отношение на живота, тук животът и сигурността наистина са водещи ценности, които обществото защитава, а за хорат в Щатите може би са парите,  не знам. Просто до сега сме се залъгвали, че имаме сходни виждания за бъдещето и живота на човечеството, но сега истината излиза наяве.

Доналд Тръмп заяви, че местната управа на щата Минесота подбужда към бунт и описа агентите на Имиграционната и митническа служба на САЩ (ICE) като „патриоти, които си вършат работата“.

https://btvnovinite.bg/svetut/hiljadi-izljazoha-na-protest-v-min … chobox=1769325360

# 20 064
Култът към парите е най-голямото зло за американците, но вероятно ще трябва да преглътнат този горчив хап, та да си научат урока.

# 20 065
  • Deutschland/HE
Браво на пингвина:

# 20 066
  • София
Ама, Ирис, вярваш ли, че нямаше да го застрелят, ако нямаше оръжие в себе си?
Задаваш неправилния въпрос според мен.
Не само това, но дори единият от ICE, който му взе пистолетът крещеше WTF, и показваше, че държи пистолетът, но другият въпреки това стреля.

# 20 067
Добре, тичайте си по отделните писти, обиждайте се едни други, сейте омраза и плачете за всички убити от ICE и всички запалени войни.
А пък републиканците дано всички по-бързо разберат, че сега им трябва rapid failure и максимално редуциране на sunk costs. Иначе много различна ще бъде Америка, но и света, но по много по-гаден начин.

Това ми звучи по същия начин като: Зеленски не иска мир.
Републиканците тичат не просто в отделна писта, те са извън трасето изобщо. Призиви като тези ги отправяйте към тях.

# 20 068
Не само това, но дори единият от ICE, който му взе пистолетът крещеше WTF, и показваше, че държи пистолетът, но другият въпреки това стреля.

Да, много е неадекватно поведението им, навяват усещането, че са надрусани и затова действат импулсивно. Халюцинирана опасност.

# 20 069
Да не забравяме - безнаказаност. Ей това последното е ключово.

Общи условия

Активация на акаунт