Търся съвет относно отношение на работодател

• 5 878
  • 117
  •   1
Отговори
# 15
Ако са толкова близки, може след като приключат с нещата по работа, просто да ѝ каже "Пиши ми/обади ми се за по кафе/питие". И там да си разказват каквото има.

# 16
Ти не си права, и шефът не е прав - трябвало е на 4 очи да ти го каже. Но вече за тази ситуация веднъж ти е направил забележка, а ти не възприемаш. Съвсем няма да се учудя ако не за пръв път ти се обясняват такива неща, разбирам го, че е избухнал в един момент. Така че общо взето - той е прав, ти не си. На работа - по работа. Като искаш да питаш кой с кого къде и защо е ходил, след като се е развел, викаш го вкъщи на вино или навън на коктейл и разпитваш на воля.

# 17
След като знае, че клиентката е наскоро разведена, това говори за по-близки разговори. Вероятно самата клиентка го е казала. И аз не одобрявам подобни въпроси, но и винаги можеш да не отговориш. Понякога такива въпроси издават желание да изчеткаш клиента, че помниш какво е споделил. Иначе силно се съмнявам авторката на темата да е заинтересована наистина с кого е била на море клиентката. Шефа е можел да направи забележка, а дори и скандал, но насаме.

# 18
И двамата сте еднакво невъзпитани и го показвате щедро пред трети лица.

# 19
Авторке, след като два пъти ти е правена забележка пред тази клиента, тази клиентка каза ли нещо за забележката на шефа ти?

# 20
  • Melmak
Държала си се много непрофесионално. Направена ти е забележка два пъти и пак не се усещаш. Шефът ти е трябвало да те назидае на 4 очи, не пред клиентката, но ти явно от дума не разбираш.

С колеги и клиенти е нормално да има small talk, да си споделите отгоре, отгоре, че сте били на почивка или наскоро сте се върнали от някоя интересна дестинация. Но да питаш с кого е проявя на изключително лош вкус!

# 21
И двамата сте еднакво невъзпитани, и двамата изобщо не се усещате.
Нито се задават такива въпроси, защото не е твоя работа кой с кого къде ходи, нито пък е редно да се правят подобни забележки на възрастен човек в присъствието на трети лица.

# 22
Дори и приятелка не бих питала така директно. Ако иска нещо да сподели, сама ще каже без да питам ....Ама кажи, кажи с кой беше....!

Иначе и шефът ти е селяндур да прави забележки пред други, а ти си нездраво любопитна.

# 23
  • София/Севлиево
И за мен шефът е прав,че такива въпроси не се задават,но не е подходил правилно,т.е.не е трябвало да ти прави забележки пред въпросната жена,а също и да се обажда от другата стая(тъй все едно ви е подслушвал).

# 24
На мнението на шефа ти съм! Как си позволяваш толкова лични въпроси, към клиент? Можеш да попиташ, как е изкарал, доволен ли е, но не и с кого е бил. Какво те интересува всъщност?

# 25
И двамата сте невъзпитани.

# 26
Всеки път, като се прибера в България, имам повод да се шокирам от непрофесионално поведение и месене в личното пространство в какви ли не ситуации, буквално навсякъде. Хем идвам от Италия (северна), където изобщо не сме известни като пазители на строгия бон тон, но факт, че хората дори тук знаят прекрасно как да са неутрално вежливи и приветливи, без да прескачат границата. Според мен не е трудно, не мога да си обясня защо сякаш в България хората не толерират неутралната вежливост.
Получавала съм коментари от служителката на гише в МВР как изглеждам на едната снимка на единия документ и как на другата снимка, и не става дума за инспекция на документите, а чисто женски коментар за външен вид! Flushed Касиерка в магазин ми се мръщи, пуфтя и започна да тръшка чекмеджето на касата, понеже нямах дребни банкноти. Confounded Фризьорка ме е питала колко плащам за наем и за данъци. Close За таксиметровите шофьори да не отварям дума... Абсурди.
С клиенти не се питат въпроси, не се споделят проблеми, говори се на служебни или на неутрални общи теми, говори се любезно и приветливо. Не би трябвало да е толкова трудно.

# 27
  • София
Шефът е прав за въпросите, но реакцията му пред клиентката не е особено уместна. Явно се е притеснил клиентката да не се засегне и заради това е реагирал бурно.
Авторке, такива въпроси можеш да си позволиш единствено със супер близки приятелки и пак не е много ОК, ако те не ти го споделят, а ти питаш.

# 28
А може шефът да е бил на море с клиентката 😃

# 29
  • София
И аз да се съглася с останалите - нито ти може да задаваш такива лични въпроси, нито шефът ти е трябвало да ти прави забележка пред нея. Но защо се е наложило два пъти да ти повтаря едно и също? За втората забележка го разбирам - ако бях клиентка, бих се подразнила сериозно на такива въпроси.
Ако толкова си искала да водиш разговор, е трябвало нещо по-неутрално. Например "Надявам се, че сте изкарали добре" или нищо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт