Търся съвет относно отношение на работодател

• 6 020
  • 117
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не е лъжа.

# 106
О, да! Напълно сте права! Ние, от малките населени места, сме невъзпитани простаци без грам възпитание! Не знаем да четем книги, не знаем да гледаме филми, не знаем да пътуваме, не сме и чували за култура и изкуство, за маниери и обноски пък да не говорим! Ей такива сме! Тичаме боси и скъсани след козите и ако не обсъждаме коя е пристанала и коя мъжа й я е зарязал, просто седим и си мълчим!

И да се засягате и да не се засягате - си е точно така. И го казвам точно като човек от малко населено място, който избяга от там точно заради това клюкарско поведение.

Живея в момента в Германия (не, в България). От голям мегаполис там се преместих в средно голям град. Тук такива въпроси са ежедневие, но лаконично ги избягвам. И не, няма нищо общо с "българският манталитет". Просто в малкият град (дори в други държави) всеки знае долните гащи на всеки и разпитва. Проблема е, ако това ти коства работата. През ум не ми е дошло да питам клиент, с кого и къде е бил на почивка...

# 107
Все пак разбра ли с кого е ходила? Това е важно 😂. При някои празно няма.
 Иначе да, селския манталитет е страшен. Да питаш, ама вие още ли нямате деца, хайде кога, следващите сте вие. Само в България го има. Отчет да даваш. В чужбина няма такива простотии. Тука едва ли не да ти легат между двамата искат някои и да светят с фенерче.

# 108
Когато глобят Нелито сериозно или директно я уволнят, ще се научи.

Няма да се научи. Акълец трябва. И възпитание.
Ако и видиш темите, ще разбереш, че има много его, много самочувствие, неподплътено с нищо.

# 109
Много голям филм извън реалността създадохте в представите си за мен и ситуацията......Точно  Вие, която или който съдите и употребявате думи и слагате етикети като "простаци", "дебилщина"....даже пък и имате представа какво прави или не прави "нормалния" човек....чак пък заключения "имаш интелектуални липси"......
Безумен е коментарът Ви, а за интелекта Ви няма какво да кажа съдейки от написаното....А точно пък ти нямаш никакво понятие от даваме на съвет и конструктивна комуникация!

Със сигурност и двамата сте простаци, но едно нещо ме кара да застана повече на страната на шефа.
Нормалният човек се поддава на възпитание. Отново, нормалният човек, се поддава още по-бързо, ако свързва урока с нещо силно. Пример за това е реакцията на шефа още първият път! Ако не ти липсваха първите 7 години, такова злепоставяне пред клиент би ти било дори травма. Ти не само си изпуснала урока, ами се поставяш в ситуация, в която може да те злепоставят втори път. И ти втори път не схващаш как да се държиш пред хора.
Имаш толкова интелектуални липси, че не можеш да проумееш, че обществото си е създало правила за комуникация, дори след агресивна лекция.
Затова си мисля, че шефа ти е имал много такива ситуации, в които те е обучавал на неща, които са работа на баща ти и реакциите му вече по навик за агресивни. Повярвай ми, за функциониращ човек, твоята дебилщина се приема също толкова агресивно и затова предизвикваш такива реакции. Ако се чудиш и при следващия шеф, защо ти говори така.

# 110
  • София
Не, няма такова нещо. Има общоприети нахални въпроси и твоят е от тях.

Наистина вече разбирам защо шефът ти се е разкрещял. На негово място и аз бих.

# 111
Прочетох всичките осем страници дотук. И аз бих ти викнала, егати клюкарската история. Като ти е близка въпросната клиентка, се уговаряте да се видите навън, и вече там я разпитваш каквото те интересува, та и снимки може да ти покаже и да обсъдите всякакви пикантерии. В офиса и в присъствието на други хора там, особено пък на шефа, е страшно неуместно. Но щом осем страници не го разбираш, едва ли има как да те убедим.

# 112
Да определено - разбира общоприетите социални норми, има възпитание и интелект!
Дали въпросът е неделикатен  е въпрос на гледна точка, в случая на отговарящия!
Момент.
Значи , предполагаме, че ЛГ
Разбира общоприети социални норми.
Има възпитание.
Има интелект.

И все пак пита непознат човек, за когото имаш инфо, че е в деликатно положение, крайно неделикатен въпрос.
Мииии , значи или е тъпа, или невъзпитана, а в реала нерядко тези неща вървят всъщност заедно.
Болднатото е най-малоумното нещо, което скоро съм чела. Значи все пак ЛГ не схваща нормите, няма възпитание и е тъпа.
За какво е темата точно, щом коментираме такава спряла ЛГ?

# 113
  • София
Авторката е трол, целящ да разкудкудяка претоплените домакини в бг мама. В живата природа такова нещо нЕма.

# 114
Напускаш темата.....НЕЕЕЕЕЕЕЕ.....на кой ни оставяш!??!? .....ти си стожерът на добрия тон, стълбът на възпитанието! Ние, гадните лелички ще си останем с

Съдейки по коментарите на останалите, начинът на изразяване, невъзпитанието, елементарността, клюкарщината, нахалството, глупостта ...всичко това живее вътре във Вас бе хора - вие сте такива, то и затова така се изразявате!
Бивате  осъдителни и етикиращи, назидателни, дори чак и наказващи?

....ама туй е, щото много ти завиждаме, да знайш!!!!

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 22:26 от Soul Free

# 115
Погледнах темите на Нелиии. Тя изобщо не е млада, а и е пускала друга тема да се оплаква от шефа си, че я карал да чисти. Странна работа....

# 116
ЛГ е в изпитателен срок още, ако не бъркам. На нейно място поне бих се умълчала,  ако и да нямам акъл да схвана защо , аджеба, се налага да мълча.

# 117
  • София
Ето и моите 5 стотинки: удачен или не въпроса, който си задала на клиентката, след като шефа те и е направил забележка веднъж, с каква цел повтаряш абсолютно същия въпрос втори път пред него? Малко като нарочно изглежда, може за това да е избеснял. 
Аз за себе си съм разбрала следното: доволен шеф - спокойна работна атмосфера и взаимно уважение.  Ако шефа ми каже да не правя нещо, колкото и безмислено да ми се струва, ще гледам да не го дразня. В случая става дума за нещо толкова безмислено, че въобще не бих стигнала до там да ми се прави забележка втори път за подобна тъпотия, която не значи абсолютно нищо за мен и за работния ден. Мисля, че това ти е проблема, държиш да си правиш каквото искаш, а шефа ти, добър или лош, е над теб е йерархията,  той взима решенията, които ти трябва поне да уважаваш.
И пак казвам, става дума за нещо толкова безмислено, че не знам как се вкарваш в конфликтни ситуации с шефа ти за такива неща...

Общи условия

Активация на акаунт