Търся съвет относно отношение на работодател

• 5 872
  • 117
  •   1
Отговори
# 30
Ако ти си по-близка с клиентката, може да си ги обсъждате тези неща, когато шефът ти го няма, насаме.Той се притеснява как ще реагира клиентът, защото не знае колко сте близки.

# 31
Сега видях предната тема за работодателя (предполагам същия), който искал да е изчистено. Авторке, май нещо ти куца разбирането как да се държиш на работа.

# 32
Аха, сетих се.
Онази дето обича да лъже и пуска фалшиви теми. И накрая се оказва, че не било баш така.
Изчезвам и от тази тема.

# 33
Уж беше гадже, но всъщност се оказа работодател.
Аз започнах да се чудя дали авторката не спи с шефа си и затова да приема толкова навътре всякакви забележки.

# 34
Описвам ситуацията:
Идва в офиса дългогодишна клиентка. Посрещаме я двамата с радост, като жената споделя че е ходила на море. Аз казвам, че това е прекрасно и неволно я питам с кого е ходила (клиентката наскоро беше зарязана от съпруга си). При което шефа ми ми прави забележка пред нея, че такива въпроси не се задават на човек. След 2 дни въпросната жена пак е в офиса и започва да ми споделя,че е била на определено събитие, как е прекарала и аз отново я питам кого се организира да отиде....При което шефът ми започва да вика от другата стая "Казах ли ти, че такива въпроси не се питат кой с кого е ходил? Ако бил искал отсрещният сам цял да ми каже, ако прецени и не е необходимо аз да задавам въпросите си, особено когато ситуацията била деликатна." За мен беше обидно, защото нахлува в разговора ни без никой да го пита и второ едно (незнам дали е подходящата дума) назидава, възпитаваме и то пред хората. Когато клиентката си тръгна го попитах какво точно иска да ми каже и отговорът беше "Не се питат хората кой с кого къде е ходил, невъзпитано е! Аз му казах, че това е начинът ми на комуникация, а той отвърна " Това не е комуникация, това са само агресивните ти въпроси и проявяваш нездраво любопитство, което бъркаш с комуникация". Дори не пожела да чуе гледната ми точка. Как виждате вие тази ситуация, как се отнася този човек с мен, какво иска да ми каже, ненормално ли е да попиташ някой по-близък с кого е бил (клиентката ми е по-близка) това агресивен въпрос ли е спрямо отсрещния?
Не искам да те обиждам, но въпросите, които задаваш са абсолютно неприемливи. Особено на работа, особено с клиенти. Намирам, че подобни въпроси са неприемливи дори и за приятели. Реакцията на шефа е действително груба, но при положение, че веднъж ти е казано да не задаваш лични въпроси е редно да не го правиш. Не зная какви са ви отношенията с шефа, но колкото и да са ми приятели клиентите ще искам служителите ми да спазват дистанция и добър тон.

# 35
Ако сте си толкова близки има бол други места, на които да си коментирате коя къде и с кой е била. Доста несъобразително и ако наистина това е начинът ти на комуникиране, ти си нахален екземпляр.

# 36
  • Down south
Цитат
Когато клиентката си тръгна го попитах какво точно иска да ми каже и отговорът беше "Не се питат хората кой с кого къде е ходил, невъзпитано е! Аз му казах, че това е начинът ми на комуникация, а той отвърна " Това не е комуникация, това са само агресивните ти въпроси и проявяваш нездраво любопитство, което бъркаш с комуникация".
Съгласна.
Колкото и добре да се познавате, в служебна обстановака клиент/служител, определено не се задават подоби въпроси, още повече два пъти, както в твоя случай.

# 37

Получавала съм коментари от служителката на гише в МВР как изглеждам на едната снимка на единия документ и как на другата снимка, и не става дума за инспекция на документите, а чисто женски коментар за външен вид! Flushed
Миналата седмица в автубоса един мъж подсвирна на една жена и каза "Охооо, ей дебеланкееееее"
Не беше циганин. Възрастен мъж, ама набит, пълен като мутра.
Жената не го отрази, беше със слушалки.
Та в Бг всякакви простотии.

# 38
Много нагло, нахално, селско и клюкарско е да задаваш такива въпроси. Дори прясно разведена приятелка не бих питала такова нещо, ако сама не сподели, камо ли клиент. Шефът ти се е опитал да измъкне клиентката от ситуацията, в която си я поставила, нормално е втория път да ти вика.

# 39
А,теб защо те жегва да питаш лични въпроси?И , двамата със шефа ви ви липсват основни пропуски .

# 40
  • София
Описвам ситуацията:
Идва в офиса дългогодишна клиентка. Посрещаме я двамата с радост, като жената споделя че е ходила на море. Аз казвам, че това е прекрасно и неволно я питам с кого е ходила (клиентката наскоро беше зарязана от съпруга си). При което шефа ми ми прави забележка пред нея, че такива въпроси не се задават на човек. След 2 дни въпросната жена пак е в офиса и започва да ми споделя,че е била на определено събитие, как е прекарала и аз отново я питам кого се организира да отиде....При което шефът ми започва да вика от другата стая "Казах ли ти, че такива въпроси не се питат кой с кого е ходил? Ако бил искал отсрещният сам цял да ми каже, ако прецени и не е необходимо аз да задавам въпросите си, особено когато ситуацията била деликатна." За мен беше обидно, защото нахлува в разговора ни без никой да го пита и второ едно (незнам дали е подходящата дума) назидава, възпитаваме и то пред хората. Когато клиентката си тръгна го попитах какво точно иска да ми каже и отговорът беше "Не се питат хората кой с кого къде е ходил, невъзпитано е! Аз му казах, че това е начинът ми на комуникация, а той отвърна " Това не е комуникация, това са само агресивните ти въпроси и проявяваш нездраво любопитство, което бъркаш с комуникация". Дори не пожела да чуе гледната ми точка. Как виждате вие тази ситуация, как се отнася този човек с мен, какво иска да ми каже, ненормално ли е да попиташ някой по-близък с кого е бил (клиентката ми е по-близка) това агресивен въпрос ли е спрямо отсрещния?

Шефа е прав...лични въпроси особено от такова естество + добавения чувствителен момент с развода...не се питат, ако бях на мястото на клиентката аз лично щях да се изнервя. Начина по който те е коригирал е неприятен и даже груб. но подозирам, че това не ти е за пръв път и може би вече му е писнало да си вреш носа в личния живот на хората.

# 41
  • Варна
Да не би клиентката да излиза с шефа ти?И той за това да се държи така....

# 42
Описвам ситуацията:

Първото, което ми изникна в цялата ситуация е - или шефът е бил с клиентката и ли някой негов близък. Simple Smile

# 43
  • София
А първото, което аз си помислих е "Авторката сигурно е прекалила много, за да реагира щефът така".

# 44
Абе, с шефа, не с шефа, не ѝ е работа на авторката да разпитва. Супер нетактичност.... Сакън да не пропусне клюката.

Общи условия

Активация на акаунт