Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 43

• 41 761
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Имах предвид сапунките... Като цяло съм си америкън фен.
С турските направих изключение с двата Великолепния век и ми харесаха, но историческата част, роклите си струва да се гледа. Помня, че през втората бременност гледах някаква си Ферия ли какво беше, ама не са ми по вкуса и това е

# 511
Сериали на испански невинаги значи теленовели. Има много добри продукции, европейското кино е друга бира.

В този ред на мисли след суперлативите тук започнах Slow Horses и съм вече на трети сезон. Гари Олдман е бижу, историите са по британски quirky, какво да иска повече човек.

# 512
  • Вестерос
Аз много се зарибих по The Rookie, въпреки че полицейските сюжетни линии са много измислени и всичко винаги свършва добре. Но пък са ми много симпатични всички герои и неусетно стигнах до края на 5ти сезон. Препоръчвам го като лек и разтоварващ, има комедия, има любов, много ме кефи.
Много го обичам, винаги с кеф го гледам още в деня на излизане. Уютно настроение създава.

# 513
И аз го харесвам. Остават ми сезон 4 и 5.

# 514
Еха, искам да благодаря тук специално на този които препоръча "Red eye", снощи го почнах и не можах да си легна докато не изгледах и 6 те серии. УАУ!
Страхотен, умеят го британците и това е!

# 515
"Червено око" се разпространява у нас под името "Нощен полет",което е доста по-различно. Може би за да не обидят Китай...

# 516
"Червено око" се разпространява у нас под името "Нощен полет",което е доста по-различно. Може би за да не обидят Китай...
Ние открай време така правим. Превеждаме заглавията по смисъл, не директно, което мен лично много ме дразни Grinning През уикенда гледах по тв “Съседка за секс”, който в оригинал е The girl next door. И много други такива примери има.

# 517
  • Разпиляна във въображението
ММ гледа един сериал с Джесика Алба "Лоши момичета". Заглеждала съм за малко, но не ми харесва. Преиграват като се правят на лоши и ме избива на комедия. Заглавието е различно, но ММ свърза другата героиня, ще излъжа каква по роднинска линия, с героя на Мартин Лорънс в "Лоши момчета" и затова така било преведено на български.

# 518
  • Бургас

Струва ми се, че pinko говори за сериала от 2024, който е британски,  а "Нощен полет" е американски филм от 2005 г. ...

# 519
  • Berlin
Не беше ли Foxcatcher с абсурдното точно директно преведено заглавие в България? Не съм сигурна, но е имало и други такива преводи, та по смисъл понякога е по-добре. Все пак трябва да се знае и английски добре за тази работа.

# 520
Red eye се казва и на нощните полети, така че горе-долу нормално е преведено. Ако става дума за полет де.

# 521
Доколкото знам нашите преводачи нямат право да слагат имена на чуждите филми по собствено усмотрение,а са длъжни да поискат разрешение от чуждия режисьор на филма.

В повечето случаи слагат имена,които просто да бъдат разбираеми за българския зрител.

Но има странни именувания. Защо филмът с Дженифър Лорънс "Червеното врабче" както е по оригинал,са го превели "Червената лястовица"?!

Да,имах предвид британския "Нощен полет"...

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 18:58 от deaf

# 522
Много обичам да гледам кримки  сега гледам 10 сезон на Murders in Sandhamn.

# 523
  • Варна
Аз гледам HPI.Haut Potentiel Intellectuell. Само съм го засичала по родната телевизия, но реших да го гледам по подробно. Оказа се супер забавен сериал. Много ме кефи Морган. Нямам търпение за сезон 4 и четох че сезон 5 ще бъде последен, защото сценаристите искат да приключат сериала когато са на върха, а не да го разводняват. Нямам търпение да разбера
Скрит текст:
кой е бащата на бебето на Морган и стискам палци да е главният герой.
То това бебе като бяха дрогирани ли стана Thinking

# 524
Някой гледал ли е You? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт