Отношения на работа

• 4 578
  • 85
  •   1
Отговори
# 15
Работя не особено лека и тежка (психически) работа. Единственият шанс да оцелеем 8 часа и да не откачим от напрежение е да се шегуваме и закачаме. Всички го правим. Не са ти виновни колегите, че ти си темерут.

# 16
Темерут понеже не му се слушат на човек глупости, които не го интересуват. Добре.

# 17
Темерут понеже не му се слушат на човек глупости, които не го интересуват. Добре.

Ми да. Като не й харесва да си отвори фирма и да си работи сама. Какъв друг избор има?
Да се изрепчи на всичките си колеги и да я намразят?

# 18
  • Далечният изток

Много се изнервям направо ми ида да стана да се разкрещя и да си седна . Но за сега няма да съм толкова крайна . Само да да така е , усмивки а у и толкова . То не може цял ден приказки . Ще приказваш колко ще приказваш . Спирка нямат на устите си тия хора . Направо се чудя . Те повечето покрай мен са едни приказливи , че ми иде да бягам с 200 ... Въобще не се усещат ..
Като се усмихваш, когато те прекъсват и те разсейват, и им отговаряш с Да, да, така е, никога няма да разберат, че ти всъщност искаш в този момент да си съсредоточена и да си вършиш работата. Просто го казваш в прав текст - Ще говорим после, сега работя. Примерно. Не е нужно да се караш, да повишаваш тон.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 16:35 от AIDA_N

# 19
Четейки написаното от авторката оставам с впечатление, че нито тя говори, нито иска на нея да ѝ се приказват странични неща освен служебни. Не знам какви хора говорят на човек, който видимо няма интерес да приказва или да иска да ги слуша съсредоточен в работата си.

# 20
Зависи какво ти говори. Имам една колежка само глупости говори, но брутални. Направо страшна е. Много работна, но винаги намира време да дойде, да изръси нещо много брутално и да изчезне по нейните задачи.

# 21
Никога няма да се съглася, че е нормално да ме питат как съм прекарала уикенда или отпуската. Не е нормално и точно навлизане на личното пространство е. Не съм темерут и там където работя се водят разговори, НО те са само докато не работиш и се ограничават до нещо конкретно като да изкоментираме защо принтера отказва да принтира, какъв силен дъжд е завалял и подобни. Ако някой реши да си сподели как е прекарал обикновено е кратко, винаги свързано с някаква тема (например, ох не ми се започва работа така добре прекарах) и никой не води дълги и отегчителни разговори. Тийм билдингите са точно за това и не се правят ей тъй докато работим. Ние не сме приятели! Не си задаваме и не отговаряме на лични въпроси, счита се за много неуместно и грубо. Отлично издържаме 8 часа когато имаме спокойни мозъци и никой не ни дудне на главата щото така било сплотяващо.

# 22
  • Melmak
Темерутщината не е нещо, с което човек да се хвали.

Влизането в личното пространство е нещо съвсем различно от “как прекара уикенда”. Това е един изключително безобиден въпрос, на който можеш да отговориш съвсем отгоре, отгоре. Никой не те пита за подробности, къде ходи и с кого беше. Това би било неприятно. А общи въпроси за времето, храната в ресторанта в офиса и как беше уикенда са абсолютно безобидни теми.

На тимбилдингите пак ли мълчите? Понеже тогава ако сте 1 ден заедно все нещо трябва да си говорите? На фирмена вечеря? Ние имаме бюджет за всеки куотър и излизаме с фирмени средства. От форума научавам, че трябва да чуваме само вилиците как тракат, за да не засегнем някой с неудобния въпрос за времето вчера.

Някои хора много бъркат навлизането в личното пространство с обикновен small talk.

# 23
Темерутщината не е нещо, с което човек да се хвали.

Влизането в личното пространство е нещо съвсем различно от “как прекара уикенда”. Това е един изключително безобиден въпрос, на който можеш да отговориш съвсем отгоре, отгоре. Никой не те пита за подробности, къде ходи и с кого беше. Това би било неприятно. А общи въпроси за времето, храната в ресторанта в офиса и как беше уикенда са абсолютно безобидни теми.

На тимбилдингите пак ли мълчите? Понеже тогава ако сте 1 ден заедно все нещо трябва да си говорите? На фирмена вечеря? Ние имаме бюджет за всеки куотър и излизаме с фирмени средства. От форума научавам, че трябва да чуваме само вилиците как тракат, за да не засегнем някой с неудобния въпрос за времето вчера.

Някои хора много бъркат навлизането в личното пространство с обикновен small talk.
Популярен похват да обиждаме някой, въобразявайки си, че владеем иронията до съвършенство.
Не, на тиймбилдингите не мълчим, защото те са за това - да разговаряме. И не, на фирмените вечери не ядем само, защото те са точно за това - да вечеряме и разговаряме. Правим го в подходящото време и място, а не докато работим. Както много ясно стана от поста на авторката не става дума за small talk, а става дума за някой, който говори много и продължително. Не е нужно да си някакъв експерт за да можеш да четеш текст с разбиране.

# 24
Къде беше споменато, че се мълчи на team building? Като почнете да изкилиферчвате, зарежи...

# 25
  • Melmak
Авторката е написала доста неща, от които става ясно, че и тя не е цвете. Изпадала в бяс, като някой й говори, била винаги с рогата напред и не знам си какво.

Не одобрявам досадните латерни, но и няма как да очакваме никой да не говори. Не може да се говори само на 1 тимбилдинг и 2-3 вечери годишно. В работния процес е нормално да се прокрадват някакви разговори. Даже не знам какви колективи имате, че толкова се обиждате от елементарни въпроси, будещи учтив разговор.

# 26
Вие сериозно ли очаквате да ви мълчат по 8 часа на ден понеже сте чувствителни натури и целият свят да се съобразява с вас?

# 27
Какво говорите на такива хора, които не са приказливи и очевидно нямат желание да комуникират с вас?

# 28
Какво говорите на такива хора, които не са приказливи и очевидно нямат желание да комуникират с вас?
Е, вероятно нищо не им говорят. Чакат ги да излязат и ги наричат темерути. Нищо не обединява така както злобата.

# 29
Ееее много нетактично...

Общи условия

Активация на акаунт