Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 32 484
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Той и плота трябва да надстърча, не съм там с метъра, колко е реални, нито на уговорката им съм била... Някак логично ми е тя да е казала, че иска мозайката да се скрие с шкафовете напълно и той да смята как да го направи, ако просто е казала искам 70плот.. И не е изчислила под плота какво следва... Да, нейна грешка, няма какво да оправя майстора.

Както и да е, лайсна и килим също няма да оправят мн нещата... Дали паркет ок за такова място, ако и очаква посетители свине - надали, колкото и добре да е реден.

# 451
Да де, 2 см от плота и 5 см за цокъл. Писа, че е искала 70см плот, а не да се скрие мозайката. Но и да беше поискала да се скрие, нямаше да е особена красота плот дълбок 77 и стърчащ от ръба.
Ситуацията е малко като в оня лаф- бояджията ще оправи всичко накрая😆

# 452
  • София
Според мен можеха да се направят малко нестандартно и цокъла да не е по-навътре от вратите

# 453
То много я нямало какво да се направи.Този под е заварено положение.

# 454
Според мен можеха да се направят малко нестандартно и цокъла да не е по-навътре от вратите
Бая нестандартно щеше да е, защото ще трябва да е по-напред от тях, което освен грозно е и непрактично. Мозайката е по-напред от челата.
Ако въобще е възможно краката за които се щраква цокълът да са на самия ръб на шкафа.

# 455
  • София
Винаги има какво... Ако щеш най-малкото можеха да "облекат" грозната мозайка преди да сложат кухнята, като не им се е сменяла настилка... Или можеха поне да махнат мозайката и да изравнят пода. 🤷‍♀️
За мен проблемът е, че е правен само полувинчат разкрасителен ремонт, без реална мисъл за такъв тип детайли.

Чи лу, не съм сигурна от снимките но ми изглежда, че мозайката не надстърча от нишата.. И да за мен по-добре 2-3см стърчащ напред плот, пред стърчаща отдолу мозайка стъпало.
Както и да е, да действа с боята и успех!, само наистина, за мен поне цвета трябва да е на шкафовете... Не бяло с фигурки от шаблон, просто не виждам друго бяло наоколо

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 15:48 от Angel_Dust

# 456
Мозайката не надстърча от нишата, но вратичките са малко по-навътре.
Аз казвам само, че не е виновен мебелистът. Каквото и да беше направил, все щеше да е компромис, защото началното положение не е добре. Моят например, много обяснява и ми предлага всички възможни варианти, но не е магьосник да оправя грешките на другите майстори. Затова го извиках още докато беше Бейрут в жилището и обсъдихме за какво да следя, най-вече в кухнята.

# 457
  • пустинята Гоби
Запазила съм един пост от фейсбук група за ремонти свързан с освежаване на стара мозайка, ако прецените, че може да свърши работа в случая - https://www.facebook.com/groups/299913907483894/permalink/169674 … 34467634/?app=fbl

# 458
Бая нестандартно щеше да е, защото ще трябва да е по-напред от тях, което освен грозно е и непрактично. Мозайката е по-напред от челата.
Ако въобще е възможно краката за които се щраква цокълът да са на самия ръб на шкафа.
Възможно е, у дома под кухнята има плочки и после е паркетът.Краката са точно на линията между тях.

Няма как да се изравни пода, трябвало е да къртят мозайката и да махат паркет, за да сложат плочки.Това е стар паркет и не може да се намерят подобни паркетини.

# 459
Краката може да стъпят на двете настилки, но не може да се захванат с винтове на ръба на корпуса.

# 460
Да, отговорих на питането ти за това може ли краката да стъпят между две настилки.

# 461
  • София
А то е напълно възможно да се направи целия шкаф с нестандартна за кухня конструкция и цокъла да не се щраква за крака, например... Кардероби и скринове как не им се щраква цокъла на крака... Много варианти има по принцип... Но да си кажем правата - избран е най-евтиния и лесния, защото е апартамент за гости.

# 462
Ок, не са преценили, бие сега нека кажем какво да се направи при заварено положение.

# 463
Здравейте.
Тъкмо влизам да питам за плочки под кухненски шкафове и гледам, че точно това се обсъжда.
Купихме си къща наскоро и мъжът ми иска във всекидневната (кухня + хол) да е изцяло паркет, защото не харесвал преходните лайсни. Дали са му съвет под шкафовете да се сложат плочки 60/60, за да не се налага разглобяване на кухнята, ако нещо се случи с паркета и се налага смяна/подмяна.
Това добра идея ли е според вас?
Мен лично ме притеснява да не се получи нещо подобно на снимката с мозайката и да се подават плочките, че тогава ще стане много по-кофти от плочки и преходна лайсна към паркета.

# 464
Това е супер, у нас е така, ако изчислите добре нищо няма да се вижда.
Прави се с цел ако има прокапване и да не се налага да разглобявате кухнята ако се наложи смяна на паркет.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 21:31 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт