Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 924
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Как вратите са консуматив, изненадвате ме?
Вярно е, че станахме консуматорско общество, ама никой от познатите ми не сменя врати с лека ръка.
Моите са 15 годишни, не ги забелязвам даже, а като се сетя какво избиране беше;)

# 166
  • В заешката дупка
Вратите не се сменят и чак толкова лесно. Освен ако не намериш същата врата. Няма единни стандарти, така че да ти пасне всяка врата на старата каса и панти. Обикновено е нужно стени да къртиш и цяла каса да сменяш. Стена се боядисва къде-къде по-лесно.

# 167
И аз възприемам вратите като траен елемент и споделям изказаните по-горе съображения. В селската къща са масив, повече от 50-годишни и не са мръднали - нямат дефекти, измятане или друго, само ги боядисвам в бяло. Като реша да се изгърбя от работа, мога да ги оставя и "голи", омаслени или лакирани, ама засега се въздържам от това решение.

# 168
Драго, с каква боя боядиса?
Кое?

# 169
Вратите, нали за тях обясняваше.

# 170
На Бенджамин Мур беше боята, но не помня опаковката. Беше за дърво Sad . Може да съм я описвала в темата "Да преправим старите мебели с любов" преди години, но не помня.

Момичета, коригирах снимката на пълнителя за фуги, че съм качила грешна. Извинявайте!

# 171
И аз възприемам вратите като траен елемент в интериора, но реалността е, че наистина са консуматив. Касите се държат само на монтажна пяна, не е предвидено захващане с дюбели или нещо друго сериозно, голяма част от материалите, от които се изработват крилата не предполагат агресивно търкане, ако наследникът ги орисува... Едновремешните врати са в пъти по-здрави като материали, но новите ги бият с дизайн, тихо затваряне и уплътняване. Не очаквайте обаче да изкарат 50 години като старите. Просто няма начин. Хубавото е, че се свалят сравнително чисто в сравнение с едновремешните и когато дойде време за подмяна жилището не става като Бейрут.

# 172
Докато сме все още на тема врати, апартамента в който живеем в момента ще има нужда от освежаване, понеже ще го даваме под наем. Интериорните врати, които сложихме преди 12 години са от тези с фолио, което на абсолютно всички врати подпухна и на доста места се обели... Все още не можем да си обясним причината, най-вече за помещенията в които няма влага (разбираемо е за банята и пералното помещение в което има сушилня).Та имам ли някакъв начин да ги "реновирам" и да не се налага пълна смяна Thinking Някакъв вид ПДЧ са мисля... Дали с боя би станало или някакво фолио - което според мен отново ще се надуе...

# 173
Вратите са си траен елемент отвсякъде.
Затова и толкова им се чудя.
Някой ме пита за цветовете.
Обичам тъмни и драматични цветове.
Уютно ми е на тъмно.
Винаги бих предпочела такива цветове пред много бяло и бозаво.
Обаче, в случая такива цветове ще са само като акцент.
Защото искам дневната да е светла.
С вратите драмата ми е голяма.заеади коридора, който ще е пясъчна мазилка в сребристо и под в сива гама или дърво.
И оттам не мога да измисля вратите.
Нямам избор от цветове на самите врати.
Човекът, който ще ми ги прави има много малък избор в каталога и нищо не ми харесва.
А ако тръгна да поръчвам другаде ще е голяма разправия и не ми се занимава.
Този човек ни е в района, сериозен е, тъкмо съм го хванала и ми даде добра цена.
Но не мога да го измисля, защото съм много колеблива.
И понеже, купувайки врати мисля, че ще изкарам с тях поне 15-20  години живот и здраве не желая да е нещо, което не ми харесва, ангажиращо е като цвят и не дори не съм го видяла на живо.
Тя, драмата е много голяма.
И се чудя дали да не поръчам от Практикер.
Поне ще.мога да ги видя.

# 174
Бих направила тъмно сиви, дори графитени врати, щом обичаш тъмни цветове  - все пак зависи от модела, има подходящи и особено подходящи цветове за някои модели, а за други същите цветове не са подходящи.
Не знам обаче какви ще са останалите цветове в къщата и как ще са разпределени, просто предлагам за размисъл.

# 175
  • София
Аз пък в този случай бих ги направила черни. Все трябва да може да направи черни врати, колкото и да му е малък избора.

# 176
Бих направила тъмно сиви, дори графитени врати, щом обичаш тъмни цветове  - все пак зависи от модела, има подходящи и особено подходящи цветове за някои модели, а за други същите цветове не са подходящи.
Не знам обаче какви ще са останалите цветове в къщата и как ще са разпределени, просто предлагам за размисъл.
Много мислих за цвят Антрацит.
Не харесвам сивия цвят по принцип изобщо.
Много е благодарен и универсален, но на мен ми е винаги бил някакъв никакъв, студен и скучен. Обаче пък се съчетава чудесно с тъмните, контрастни и тежки цветове, драматични,каквото много обичам.
Много ми допада онова, което е между бежово и сиво"грейдж" и всичко стени ще са такива.
Като цяло жилището ще е в бежовата гама.
Днвна ще е такава гама-бежово.
Акцентите ще са в зелено кадифе-столове, пердета, декорация-възглавници и картини.
На стените единственото, което ще има ще са картини,рисувани от моя колежка художничка.
Мебелите ще са тъмно шоколадово дърво.
Кухнята ми е пясъчно сиво с дърво.

Спалнята ще е бежово и бордо, или бежово и тъмно синьо.
Детската - каквато иска детето.
Коридор -пясъчна мазилка в бежово-сиво, гранитогрес сиво, черен комод и черно гледало.
Така си го представям.
Лампи, уреди в кухнята всичко ще е черно, спотове или висящи.
Бих сложила черни врати с голям кеф.
Но пък ще се чудя за первазите.
Ням а много усет как да комбинирам цветовете.
Дори коридорът си го представям в комбинация бяло и черно, но ми се иска да е един стил жилището.
Много объркано е при мен.
И ми е трудно, защото просто не мога да си го представя. Не знам и точно какво искам.
И не съм много категорична.
Само гледам картинки, а те много заблуждават.
И главата ще ми се пръсне вече от информация и гледане в Пинтерест.
Майсторите днес влязоха и почват стените и таваните. Та скоро време ще трябва да го решавам.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 17:45 от Caroline_Bingley

# 177
  • София
Черни первази и каси... 🤷‍♀️
Снимките, които показваш са доста светли, няма мн драматичност. Всъщност, това бежово никак не ми се връзва с драматичността, за която говориш.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 18:34 от Angel_Dust

# 178
Само тази снимка имам на нашите врати в антрацит за съжаление на телефона по време на ремонта.

И тази след това.

При нас вратите бяха бели откъм стаите и тъмни в коридора.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 10:56 от drago_2008

# 179
Бингли, аз точно на грейджа сърбах попарата. Пробвай първо някъде цвета, защото в стаята може да придобива неподозирани отенъци.
Добре, че майсторът ми е търпелив, на всяка смяна на цвета, бърка много, прецежда и мие валяк/четка за новата проба. Сега вече боядиса всичко и ми харесва, но стените зад кухнята и зад гардеробите бяха като каталог за латекс😆

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 19:23 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт