Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 32 015
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
Aспоред мен не, дебелата си върви един вид отзад... Добре ще е, дебелата ще превземе малката форма и ще я смаже.
Върви навсякъде,  включително в частта на верандата, не само отзад - там е работата.
Интересно, който е проектирал фасадата как го е виждал.
В случай, че бялата линия ще е по-тясна, бих се отказала от нея и бих направила само имитация на прозорец, иначе ще има още едно прекъсване на бялата линия, което вместо да подобри положението, ще създаде нов дисонанс. 
Ако тази арка беше отделена от сградата, а не на средата на бялата линия, предложението ширината на линията да се съобрази с обема на арката, е подходящо. Вариант е преходът между широка и бяла линия да е по-плавен - да започва на височината на основната линия и да се спуска косо към по-малка широчина, в който случай задължително бих сложила и прозорец. 
Най-добре проектантът да сложи различни варианти на картинка и то ще си излезе кое е добре и кое - не.

# 406
  • София
Мммм аз ги виждам прекрасно нещата с по-тънка линия в долния край, но да най-хубаво на картинка да се наложат и да си изберат как на тях им е по-хармонично...
За имитация на прозорец вече не знам... За мен лично би било странна кръпка... 🤷‍♀️

# 407
На тази хубава фасада, с естествени материали, имитация на прозорец ще стои като на свинче - звънче. Да не говорим как ще го чистят в някакъв момент.

# 408
На тази хубава фасада, с естествени материали, имитация на прозорец ще стои като на свинче - звънче. Да не говорим как ще го чистят в някакъв момент.
Не казвам, че трябва да е едно към едно имитация, надявам се, че питащата ме разбра какво имам предвид.
Действително в картинката в този вид има нещо недоизпипано (за мен) и това е било работа на проектанта на фасадата да го обмисли и да се придържат после към проекта. Вижда се, че е тръгнал с някакъв замисъл, включващ декоративни елементи и после изведнъж при вратата ги е изоставил, т.е. има два различни подхода към елементите на фасадата.  Или е трябвало да се откаже от повторението на формата, или такава врата бих оставила в средата на сградата, а от двете страни оформянето да е симетрично, дори и да е различно от средната част, но в случая не този подход е приложен.

# 409

изключително нескопосано съм го кропнала, но се надявам да се разбере идеята
ако не се вижда , никаква стряха над вратата - тогава тя ще бъде акцент, и няма да има нужда да се вписва

# 410
Вижда се, че е тръгнал с някакъв замисъл
На мен ми се струва, че точно замисъл липсва. 🤷♀

# 411
Вижда се, че е тръгнал с някакъв замисъл
На мен ми се струва, че точно замисъл липсва. 🤷♀
Ами, точно в обсъжданата част се е позагубил, но според мен е имал. Възможно е да се наложило нещо да се промени (често се случва, даже обратното е рядкост) и вече първоначалният замисъл да не е удачен, но не е променено и останалото, което евентуално е било свързано с промените, включително фасадата, а би трябвало.

# 412
може , да
конструктивно, или в изпълнението нещо да не е било , както предвиденото
но,тук вече гадаем

# 413
Да, гадаем, не че има и значение причината вече, де, но идеята ми е, че често се тръгва с една концепция, нещо се променя с времето по една или друга причина, а концепцията си стои (това важи и за вътрешното оформление и обзавеждане), само че вече не е същата и се явява нещо дисхармонично, което да се чудиш как да загладиш и приведеш към първоначалния замисъл. 

# 414
Благодаря на всички, които се включиха по моя казус.  Коментирахме с проектанта и достигнахме до следното решение-рамка от варовик Враца (същия камък, който е използван за рамкиране на прозорците). Какво мислите? Дали така ще придобие завършен вид? На мен лично ми допада доста.

# 415
По-добре е, Може и в рамката още един по-малък плътен петоъгълник.
Иначе аз си мислех и вариант да е без рамка, а с някакъв кръгъл орнамент в средата - слънце, Ин-Ян, нещо флорално...

# 416
На тази модерна къща никакви орнаменти няма да са ок.

# 417
Има и изчистени геометрични орнаменти.

# 418
  • В заешката дупка
Аз също не бих сложила  орнаменти.

И на мен ми се накъсва цялата визия с липсата на бялата линия, която иначе е по цялата фасада. А тази тясна бяла рамка не помага особено. Нещо в тази посока си мисля ако е възможно да се направи:

Запълване на цялата рамка:

Или без тази рамка, а с бяла дебела линия:

# 419
Аз лично не бих правила абсолютно нищо, фасадата е достатъчно начупена и насечена, и за мен няма нужда от още повече детайли. Но важното е какво харесва на обитателите. Имайте предвид, че фасадата и орнаментите с времето ще се оцветят, изцапат и т.н., различните материали ще потъмнеят различно, няма все да изглеждат както е в проекта.

Общи условия

Активация на акаунт