Страх от раздяла

• 7 984
  • 192
  •   1
Отговори
# 90
Бизнесът и работата в офис нямат много общо, напрежението е съвсем друго, това са неща, които те будят нощем и ги мислиш, а периодът на развитие в началото на бизнеса е още по критичен. Все още детето е малко, започни да го включваш както ти писах в предния ми пост и може да се случат нещата.
Между другото аз също стартирах нов бизнес като ми се роди първото дете, също жена ми беше без доходи дори и минимално майчинство и беше някакъв ужас. Не помня да съм се държал така, ама ако я питаш нея може да каже доста неща.

# 91
Какво да прави? Говори му, опитва се да го разбере , гледа си къщата и детето…
Какво друго да прави!

# 92
  • София
Работата е там, че твърде много прави и затова мъжът абдикира.

# 93
Не съм съгласна с това. Ако предложи и той да прави, тя няма ли да се съгласи и да приеме помощта му? Ако държеше , щеше. Просто няма желание!Тя му обяснява, че е важно да прекарва време с детето си, той се оправдава!

# 94
  • Melmak
Авторке, пиша ти това, не за да защитавам мъжа ти, понеже не съм на негова страна, а за да ти дам друга гледна точка.
И аз работя работа на договор, не в свой бизнес. И то съм била уж на читави работи, но стане ли 18 ч лаптопът се гаси и толкова. Няма какво да мисля чуждите пари.

Обаче съм дете на родители с бизнес. Картинката беше следната: две деца сме, аз съм малкото. Баща ми работеше денонощно, майка ми беше домакиня и се занимаваше основно с нас, децата. Баща ми не е очаквал майка ми да изкарва пари, не е имало и нужда, защото той изкарваше достатъчно. Но все пак нас кой да ни гледа ако и двамата са нон стоп на работа? Той ставаше в 4 ч сутрин и в 5 вече беше излязъл. Прибираше се следобяда и буквално беше изцеден. След това работата не приключваше, защото телефона нон стоп звънеше - я нещо се счупило в производството, я някой не може да дойде на работа. Като има такива екстремности и той скача, отива, оправя, ако трябва влиза и работи на мястото на отсъстващия служител. И да не навлизам в подробности още колко проблеми. Като бях много малка почти нямам спомени с баща ми. Той заспиваше много рано, сутрин излизаше преди всички и винаги беше много изморен. Пращаше ни на почивки само с мама, защото не можеше да остави бизнеса. Това си го представи в аналоговата епоха, където мобилен телефон хората още нямаха масово, няма интернет и тн.

Много ми е липсвал баща ми, а спомени започнахме да си създаваме чак, когато прекрати дейност и вече бях голямо момиче. Тогава и внимание ми обръщаше и възпитаваше, и се интересуваше.

Толкова голямо разделение в родителите не е ок за децата. Със сигурност баща ми е бил доволен от успехите в кариерата си, майка ми беше ок да е домакиня. Обаче не може постоянно само с единия родител, а другия да го виждаш за 10 мин преди да заспиш и той да не прекарва пълноценно време с теб.

Бизнесът беше първото и най-важното дете на баща ми, което никога не добиваше самостоятелност и вечно беше бебе.

Тук съветите винаги са малко крайни, бягай с 200. Сега, нека сме честни, че нито е зор да бягаш при вашите, нито да се разделяте без да сте обмислили.

Мисля, че той много е прекалил, особено с двете стаи на почивката. Това много би ме обидило! Мисля, че правилно си се насочила, че изневерява.

Раздялата не е лесно решение за взимане. Пак казвам, че не оправдавам мъжа ти, но и решение за раздяла не може да се вземе от днес за утре.

Мисля, че малко си прекалила с поемането на домакинството от самото начало. Той си е свикнал, че ти правиш всичко. Остави го без чисти дрехи, защото нямаш време да пуснеш пералня и да видиш как ще се усети… иначе ако мрънкаш и натякваш, няма да стане. Просто няма да чуе. Но като си види гардероба останал с две тениски вътре и като няма какво да облече, нито какво да яде за вечеря, ще видиш как ще реагира.

# 95
  • София
Не съм съгласна с това. Ако предложи и той да прави, тя няма ли да се съгласи и да приеме помощта му? Ако държеше , щеше. Просто няма желание!Тя му обяснява, че е важно да прекарва време с детето си, той се оправдава!

В семейството не трябва един да има грижа за всичко, а другият да му "помага". Битовизмите, добрата среда и т.н. следва да са грижа и на двамата. Едно е да са се разбрали единият да поеме повече едно нещо,другият друго, но тук тя си каза, че изцяло "женската" работа си е за нея. Той само ходи на работа.
Дано поне не се очаква от нея в един момент и на работа да ходи, докато си продължава с домашните задължения!

# 96
Така нареченият breadwinner надали е отрупал авторката със средства. Сигурно дава пари за детето и за домакинството. Не вярвам да покрива нейните нужди.
А помните ли колко случаи е имало тук във форума, при които мъжът дава 50% и настоява жена му и тя да има също толкова принос?

# 97
Бе какъв breadwinner като няма кинти даже и за частна ясла хахаххаха смешник някакув измислен дето се прави на мн важен ама само пред жена си Joy

# 98
Извинявай, ама повечето хора нямат средства за частни ясли и градини, ако жена им не работи. Ако в семейството влизат две заплати, тогава е друго, може да се отделят, но да се казва, че е нещастник, понеже заплатата му не стига за издръжка на трима души + частна градина, малко е прекалено.

ПС: Знам, че си прясно разведена/разделена с мъжа си, затова си доста остро настроена към другия пол, но все пак не трябва да се омаловажава и изкарването на пари за прехрана от нормални хора, работещи на заплата.

# 99
Е нали бил бизнесмен дето работи от сутрин до вечер и чак няма сили и енергия за детето си... Къде са му поне многото кинти за компенсация тогава?

# 100
Пропуснала съм това за бизнесмена, но надали е някой милионер или син на такъв и да е мастит бизнесмен. Кой знае какво магазинче или офисче има или нещо подобно, може и да не докарва даже една средна заплата. Но, какъвто и да е, не трябва да се изкарва най-черния. В момента точно той издържа цялото семейство. Както казах, може и да е темерут по характер, това няма как да го знаем. Авторката трябва да си прецени, но не понеже "не съм си представяла живота така....".

# 101
Собствен бизнес с недвижими имоти, мисля това каза авторката.
Абсолютно никакво извинение няма да не си поглежда грам детето, съжалявам. Да отидат на почивка и да иска да е в отделна стая...детето адски много му пречи. Нищо чудно да им бие шута след някоя и друга година - и на авторката, и на детето.

# 102
За това последното съм съгласна, но не и, че е смешник, понеже не може да отделя пари за частна градина.

# 103
Не е смешник за това, че няма пари за частна градина. Смешник е заради това, че твърди, че заради собствения си бизнес няма сили и енергия да обръща внимание на детето си, а в същото време авторката и детето не усещат полза поне от неговото емоционално отсъствие. Поне да им осигуряваше висок стандарт, да компенсира липсата си. Разбрираш ли ме сега? Смешник е защото се прави на много важен бизнесмен, а не е подплатен с нищо, за да се прави на важен. Сеш ли се?

# 104
Принципно е така, но и не е баш.....
Тук винаги се вижда само едната страна на монетата, обикновено пресилена леко. Ние като жени сме склонни да заемем женската страна като коментираме написаното от авторката. Дали нещата са точно така, съвсем не е ясно. Плюс това тя в момента НЯМА как да се издържа сама.
Като не й харесва статуквото, грабва си нещата и у майкини, щото в София не се живее толкО лесно.

Иначе съм съгласна, че той трябва да се занимава с детето, но, както казах, връзката започва да се гради още от раждането. През деня майката е с бебето, вечерта казва - хайде сега малко да ми помогнеш да изкъпем детето, че не мога сама.... Караш го да направи гимнастиката на бебето, докато ти правиш нещо друго и така. Само с изявления - ти ТРЯБВА да се занимаваш с детето, няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт