Страх от раздяла

• 7 974
  • 192
  •   1
Отговори
# 105
Аз затова от самото начало исках да направя връзката баща-син вкъщи. От раждането ММ се занимава с къпането примерно. Аз помагам и оправям малкия след баня. ММ и е сменял памперси, и е приготвял мляко или друга храна, и е хранил. И общо взето много неща е правил и все още прави. Има желание. Ако не проявяваше желание и странеше от детето си, хич нямаше да се разберем. Не търпя такива глупости.

# 106
Работата е там, че твърде много прави и затова мъжът абдикира.

Защо мислите така? Не влизам в конфронтация, а наистина искам да знам.

# 107
  • София
Защото смяташ, че е нормално да домакинстваш ти.

# 108
Извинявай, ама повечето хора нямат средства за частни ясли и градини, ако жена им не работи. Ако в семейството влизат две заплати, тогава е друго, може да се отделят, но да се казва, че е нещастник, понеже заплатата му не стига за издръжка на трима души + частна градина, малко е прекалено.

Жената написа, че мъжът и не иска детето да ходи на частна ясла, за да започне жена му работа. Де факто той я спира да работи и я прави изцяло зависима от него.

# 109
Извинявай, ама повечето хора нямат средства за частни ясли и градини, ако жена им не работи. Ако в семейството влизат две заплати, тогава е друго, може да се отделят, но да се казва, че е нещастник, понеже заплатата му не стига за издръжка на трима души + частна градина, малко е прекалено.

Жената написа, че мъжът и не иска детето да ходи на частна ясла, за да започне жена му работа. Де факто той я спира да работи и я прави изцяло зависима от него.

Написа, че не искал, понеже било скъпо.

# 110
А жената има ли мнение в случая? Частната ясла повече пари ли ще е от нейната заплата?

# 111
Скъпо, скъпо, колко да е скъпо за един голям бизнесмен....
Авторката хич не знае как да го работи по Егото.. млада е, ще се научи.

# 112
А жената има ли мнение в случая? Частната ясла повече пари ли ще е от нейната заплата?

Сега започвам втората година от майчинството си. Тоест то не е достатъчно за да покривам своите нужди и частна ясла от него. А не мога да се върна на старата си работа, защото я напуснах за да се преместим. Тоест сега ще трябва тепърва да намеря нова работа с която мисля, че ще мога да допринеса достатъчно за да може детето да тръгне на частна. Но това е в идеалният случай, не знам колко бързо ще намеря работа и дали ще е в моята сфера..ако не е предполагам няма да започна веднага на “по-висока” заплата. Също и колко толерантни ще са работодателите предвид, че нямам на кой да разчитам ако детето е болно.

# 113
Изпуснах нишката - защо сте се преместили, заради работата на мъжа ти ли?

# 114
У вас явно става само това което иска мъжа, остава само да чакаш мъжът ти в един момент сам да пожелае да се държи по друг начин ¯\_(ツ)_/¯

# 115
Ами грешка, голяма грешка. Да следваш мъжа, а не собствените си цели. Ще си патиш.
Започвай да търсиш работа в родния град. И се моли вашите да ти помагат.

# 116
  • Melmak
Авторке, в София си, работа има.

Няма да останеш да не си намериш работа. Търси от сега, пускай детето на ясла и това е.

И 1000 лв да е на месец, по 500 от двама ви и ще се справяте.

# 117
Изпуснах нишката - защо сте се преместили, заради работата на мъжа ти ли?

Да. Негово беше желанието да се развива в друг град и съответно да се устроим наново, а аз от своя страна грешка или не го подкрепих без да се замислям.
Знам , че няма да остана без работа и има за който търси, просто идеята, че сега имам дете и никой в града е леко стряскаща, но като цяло да намеря работа не ме притеснява. Ще трябва да постигнем съгласие за частната ясла обаче. Защото едва ли ще мога да я плащам изцяло аз..

# 118
А защо ти трябва изцяло да я плащаш? Мъж ти е, уж бачка толкова сериозно за семейството, поне половината сума няма ли да даде? И това хем за детето му - да свиква повечко с други деца, да се социализира, да научава нови неща, хем за теб - да не си все до детето, да имаш живот, работа, да се развиваш.

# 119
  • Melmak
Аз мисля, че в София ще намериш работа най-лесно в сравнение с други градове. Все пак пазарът на труда тук е най-голям.

Не би трябвало да плащаш сама яслата. Пак сама искаш всичко. Сама чистиш, готвиш, домакинстваш. Айде сега и сама да покриваш ясла… не може всичко сама. Редно е да се включи и той!

Общи условия

Активация на акаунт