Случаят “Рафа”

• 37 400
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 960
  • в очите на дъщеря ми
Всъщност, демонстрирано тук поведение на родителите е огледално  на това как се отнасят с детето си! С натиск, манипулация, заплахи и без никаква чуваемост на мислите и чувствата на другия човек!

# 961
Не съм. Как ще намерят път един към друг и ще заживеят заедно след като искат коренно различни неща?!
Не си съгласна дете и родители да намерят път един към друг?

# 962
  • София
Е, не сте ли съгласни с мен, че най-доброто, на което можем да се надяваме е, родители и дете да намерят път един към друг и да заживеят заедно. Дори и в България да е! Щом за детето това е толкова важно. Все пак, всеки обичащ детето си родител ще направил това.
Е, не бихте ли се зарадвали на такава развръзка?
Не. След прочетеното за тях и от тях, мисля, че те са вредни за детето си.

# 963
След това, което детето е преживяло, силно се съмнявам и направо не вярвам, да има шанс за нормални отношения дете - родители. Осакатено е завинаги и дори да поддържат някакви отношения, те ще са проформа, а не топли и близки, като в нормално семейство.

# 964
Е, не сте ли съгласни с мен, че най-доброто, на което можем да се надяваме е, родители и дете да намерят път един към друг и да заживеят заедно. Дори и в България да е! Щом за детето това е толкова важно. Все пак, всеки обичащ детето си родител ще направил това.

Такава развръзка е възможна, САМО КОГАТО върху едно дете не е било упражнявано физическо или психическо насилие. Или и двете.
След такова/такива насилие - късно е, чадо. Има нещо, безвъзвратно нарушено.
Няма как жертвата и насилника да се прегърнат и все едно нищо не се е случило.
После случаи много. Може да опитат. Да се виждат рядко или да не се виждат изобщо. Зависи.

# 965
Ех, тоя филм...
К.Т. спомена и че се сдобрили всички замесени и по неволя сега са принудени да се разхождат из съда, а после пак дружно ги оплю. И това цялото в един пост. То на "сдобрените" ще им е много приятно да го прочетат. Язък за усилията.

Barbarella, Родителите искат в Бразилия, детето - в България. Къде го виждаш общия път тук?!

# 966
  • София
Най-доброто което можем да направим е да млъкнем, за доброто на всички и най-вече за доброто на детето.

# 967
Да, ние да трябва да се съобразим, че темата е чувствителна за едно дете и да не коментираме. А собствените му родители се появяват при всяко затихване на темата, не за да я изтрият, след като са се защитили, а за да рекламират филм и фб страница.
По-красноречиво доказателство - не знам.

Много съм съгласна. Темата затихваше няколко пъти и ако минат 7-8 часа без коментар се включват родителите или приближените им тук с някакъв провокативен коментар и отново се разпалваше дискусията.
Нарочно се поддържа тази тема и вярвам, че ще се опитват в следващите дни предвид, че някъде в края на месеца изтича 6 месечния им срок, в който Рафаел е даден на баба си.
Темата отдавна трябваше да бъде заключена.

# 968
Да, ние да трябва да се съобразим, че темата е чувствителна за едно дете и да не коментираме. А собствените му родители се появяват при всяко затихване на темата, не за да я изтрият, след като са се защитили, а за да рекламират филм и фб страница.

Защо не я заключват модераторите?
Нали се надхвърлиха 50 стр.

Много съм съгласна. Темата затихваше няколко пъти и ако минат 7-8 часа без коментар се включват родителите или приближените им тук с някакъв провокативен коментар и отново се разпалваше дискусията.
Нарочно се поддържа тази тема и вярвам, че ще се опитват в следващите дни предвид, че някъде в края на месеца изтича 6 месечния им срок, в който Рафаел е даден на баба си.

# 969
  • Варна

Мога да се закълна в най-святото на света, че не познавам родителите на Рафаел. Само се чудите как да извъртате нещата, много фантастика има в главата ви.

Алекс, просто смятам, че родителите трябва да са с детето си, а не с хора, които не му мислят добро. Защо се учудваш?

# 970
SeverinaK, Пак задавате грешните въпроси.

По т. 2. - защо говорите от 3 л. ед. ч. сякаш нямате лични впечатления - нали се виждате веднъж седмично с детето срещу съответната сума колко беше.
По т. 3. - Вие самата размахвате диагнози и сочите с пръст болници.

ПП. Само модератори тук могат да трият коментари по тяхно усмотрение.

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 13:00 от mariposa_viv

# 971
  • София
Скрит текст:

Мога да се закълна в най-святото на света, че не познавам родителите на Рафаел. Само се чудите как да извъртате нещата, много фантастика има в главата ви.

Алекс, просто смятам, че родителите трябва да са с детето си, а не с хора, които не му мислят добро. Защо се учудваш?
Тук е проблемът, Естела. Не смятам, че преценката на родителите е адекватна. Дори само фактът, че майката е събрала детето си с насилника му още на следващия ден, е огромно "не". Дори само това. А то не е само това.

# 972
Да, това събиране на детето с чичкото, който няколко часа по-рано го е вкарал в Пирогов, звучи доста садистично.
Заради този момент, а и няколко подобни, силно се съмнявам дали доверието на детето в родителите може да бъде възстановено, особено като гледам какви реакции демонстрират.

# 973
  • в очите на дъщеря ми
Лелеее, каква агресия лъха от поста на тази родителка.....
И да по-добре е детето, за сега да е по-далече от тях! "Любовта  родителска" очевидно не е добра за детето!
Щото очевидно нанасянето  на :леки крошета"  в лицето на 14 год. дете е в рамките на допустимото за някои, потребители в този форум!

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 12:56 от Мамзел Нитуш

# 974
Северина във ФБ пише, че РАФИ я е ударил.
ЦИТАТ -" Когато ме удари, Косьо полудя. Защото бяхме във видео чат и видя. Но нищо не можеше да направи."
Интересно КАКВО щеше да направи Косьо, ако НЕ беше  видео чат?

Общи условия

Активация на акаунт