ВИП отделение към АГ болница Варна

• 6 265
  • 122
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Да, бях. Не беше кой знае колко интересно.
Реално заради обявения грип, нямаше обиколка по етажите, за да видим самите помещения.
Събраха ни във фоайето, в едната стая за лекции и имаше презентация.
Водеше я акушерка, която работи само на 7ми етаж, явно е някаква старша там. За еднократното бельо каза че не го препоръчва, защото било много умалено и отделно материята не била добра. Каза че е най - добре да се вземат 100% памучни гащи тип бабешки, дълбоки до пъпа.
Обясняваше за различните етажи, основно за предимствата на 7мия естествено.
Не може да спиш на 7ми ако си без избор на екип. Избора на екип е 900лв без значение дали на 6 или 7 етаж. Разликата при 6 и 7 е в цената на стаята.
Самостоятелна стая на 6ти етаж е 100лв/ден, на 7ми е 140лв/ден.
На 7ми има възможност за присъствие на бащата - 150лв.
Т.е раждане на 7ми етаж излиза около 1500-1750лв според това колко дни стоиш и дали таткото ще е там.
Това присъствие е в деня на раждането, после няма свиждания. Свижданията са долу пред болницата, имало и час за оставяне на провизии, които може акушерките да качват.
Иначе тази акушерката ни каза за други лекции, които тя води и ни даде страницата си в фейса - Първи грижи ЕООД, явно там е платено. Тя била консултант по кърмене.
Като цяло нищо ново и нищо, което да го няма тук из форума.
Ако си на 6 етаж има разкарване по етажите, защото родилната зала и операционната са на 2 етаж. Освен това на 2ри етаж пред родилното са с две легла, май и родилна зала била с легла в съседство, т.е една акушерка гледа две раждащи примерно. Аз тук много не внимавах, защото ще съм секцио.
Като цяло изтъкват ползите на 7 етаж. Показваха снимки и ми се стори различно от преди 7 години, сменяли са леглата, както и баните са с по - хубави плочки. Аз като бях там пода беше на мозайка. Не знам дали обаче всички стаи са реновирани. Ако следващия месец има обиколка по етажите пак бих отишла от любопитство.

# 61
  • Варна
Снимки на стаите на 7 ет и аз имам. На 6 ти не можах да снимам. Акушерката е патронажна, можеш да си я извикаш и и вас да ти покаже какво що. Иначе във страницата ѝ и канала не са платени, правят обучения пак училище за родители. И на такова бях- показваха как се къпе и повива бебе, как се сменя памперс такива неща.
За присъствието на бащата при раждане е доста бутафорно- 150 лв и стои в стаята ги и чака, после ще види бебето и това е. Чао. Толкова.

# 62
  • Варна
Здравейте!
А имате ли координати на акушерката, която е консултант по кърмене?

# 63
  • Варна
Здравейте!
А имате ли координати на акушерката, която е консултант по кърмене?
Аз мисля, че имам, сега ще потърся и ще ви пиша на ЛС.

# 64
  • Варна
Да, това е общо взето присъствието.
Доколкото тя ни увери, стои кажи речи от подготовката до оправянето на бебето за смъкване в неонатологията.
При секцио стои с майката в стая докато текат системите.
Тя спомена, че после се виждал в майката и в реанимацията, което не знам дали е вярно.
Не знам......мисля че предпочитат да е по - ограничен достъпа и да не им се моткат много пред очите.

# 65
Това с избора на екип дори не знам защо още го дават като опция, като е възможно само при секцио. Аз като опитах да се уговоря с лекар, ми каза, че от 2 години насам не се практикува това и в случай на нормално раждане, изражда дежурният на смяна.

Иначе да, ново и чисто е на 7-мия етаж. Както и много горещо. Аз не се възползвах от посещението на бащата, но в деня на изписването ми подготвяха момичето в съседната стая за секцио и бащата си беше с нея от сутринта и чакаше да му покажат бебето след това.

# 66
Не помня името на въпросната акушерка от 7ми етаж, но бях адски разочарована от нея, по-едра, тъмна коса бретонче. Не пропусна да си предложи  частните услугите и на отворените врати преди 2 години, но не си направи труда да удари едно рамо с кърменето, когато се падна тя на смяна или с нещо друго.С две думи пълна пародия е, че получаваш повече внимание и насоки на 7ми стаж, поне така мисля от моя опит, освен ако на 6тия изобщо не те поглеждат. Плюс е, че си сама и не те разнасят по етажите.

Що се отнася за присъствието на таткото, може да дойде рано сутринта още при подготовката и имате възможност да сте заедно преди операцията, което на мен лично ми донесе голямо спокойствие. Изчаква в стая до операционната, показват му бебето и е с него докато го оправят, след това идва и до интензивното да се види с майката. Не е кой знае какво, но на практика прекарва повече време с бебето преди майката, дори малко му завидях. Според мен си заслужава на 100%.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 23:03 от Varnagirl8

# 67
  • Варна
Varnagirl, преди 7 години беше точно така и също мисля, че престоя на бащата си заслужава.
Тогава идваше и през останалите дни, под предтекст че носи нещо и пак стоеше в стаята.
Много добре се чувства човек преди интервенцията, когато е с най - близкия си човек там, вместо сам.
И преди 7 год бяха грубиянки акушерките там, не съм получила никакво по - добро отношение от това че съм била на 7ет. Груби и не обръщат никакво внимание, а си карат на конвейр. Санитарките бяха доста по - човечни,
Както я описваш тази акушерка ми изглежда да е същата -  пълничка жена, с изкуствени мигли или поне много наспиралени, тъмна коса с бретон. И на мен ми се стори доста нагла, говореше някак с пренебрежение за родилките как лесно се отказвали от кърменето, как били много силни вилни да стават след секцио ама веднага лягали като усетели как боли. В този  дух неща......неприятна персона.

# 68
Хелло и аз бях на въпросната лекция в АГ и съм със същите впечатления за въпросната акушерка. Не ми се стори особено приятна, в случая дори се опитва да ни направи добро впечатление, представете си каква е по време на работа. Жалко все повече обмислям раждането си там.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 22:57 от Mariya M

# 69
Да, rozi4ka222, същата е сега си спомних и фейк миглите 🤭. Доста силна вилна беше, но уви. Кърмата ми слезе, една ми казваше да цедя друга, не, направо не знам как не се пръснах. Добре, че се бях подготвила сама с инфо относно кърменето и детето ми засука добре, и се кърмехме успешно почти година. Ако трябваше да чакам на тях сигурно щях да направя мастит и да храня бебето си с ам, което не спираха да ми бутат под предлог, че кърмата няма да му стигне.  
Така че, момичета ако имате желание да кърмите подгответе се добре силно препоръчвам книгата на Хедра! Също вземете си и помпа, имаше легенда че разполагат с една медела, но не бих разчитала на това.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 23:16 от Varnagirl8

# 70
  • Варна
Много се надявам успешно да се кърмим.
Но искам да съм подготвена и за план с помпа, т.к. първото дете го храних с изцедена кърма.
Та обмислям да си взема и посудата с мен - помпа и шишета. Въпроса ми е как да стане стерилизацията им в болницата? Отвкъщи ще ги взема стерилни - 4 шишета и помпа, но там какво ще правя? Вие какво правихте?

# 71
  • Варна
И аз мисля да взема шишета. Доколкото разбрах на седми етаж имало кана за гореща вода. Завира се водата и се поливат нещата с вряща вода. Аз така правих с първото дете, не съм стерилизирала със специални уреди.
Аз да питам друго, понеже от тези списъци не става ясно кое остава за болницата?
Пише 5бр пелени, 20 памперса, мокри кърпи....но доколкото помня една част от тези неща ги взимаха за болницата, а останалата част остават при нас. Някой има ли записано каква част се оставя за болницата?
Аз направих някаква поръчва в гален за всякакви памперси, чаршафи, подложки, кърпи и мине любопитно дали ще ми стигнат.

# 72
Има стерилизиращи  разтвори на мен това не ми допада много като идея предвид, че е някаква химия. В стаята има ел. кана за вода, използвах нея, може да си вземете една по-голяма купа и да заливате всичко в нея. Аз използвах чашата налична в стаята и шишета    или директно на мивката. Нищо не е 100% стерилно, след като бебето се роди, но все пак е нещо.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 11:02 от Varnagirl8

# 73
  • Варна
Във всяка от стаите ли има по една кана?

# 74
Във всяка от стаите ли има по една кана?

Да

Общи условия

Активация на акаунт