Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 770
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Моята си има 7 по 120 изцедена кърма. Бяха 8 по 100, но лекарката каза да увеличим грамажа за сметка на 1 нощно хранене, което не се получава много. Тя моята за това е такава дунда, яде най-много от всички, а е от по-късните бебета. Не са ми се карали, че е наддала прекалено много, изписаха ни 3,200  месец след прегледа беше 4,500.

# 271
  • София
100- 120 мл. Като на въпросната кутия пише да се топли 120 мл. вода с 4 лъжички. Тоест обемът готова храна трябва да е 135 мл. На Гого му идва повече. 100-120 мл. е добре. Макар да връща малко количество. Не всеки път, но се случва.

Аз за целия ден питах, сумарно. 7х120 ли тоест? Или 6 хранения имате?

6 хранения по 120 мл. За целия ден.

# 272
То за първия месец е нормално около килограм да качат, въпросът е, че тя качи кило и през втория 😁 Карай де, няма да си държа детето гладно, колкото качи толкова. Беше ми любопитно просто колко ядат и другите.

# 273
И аз си мислех, че е рано за режим. В 21 ч яде и към 22-23 заспива, мъка ми е да го будя в 00 и педиатъра каза са го оставям да спи до сутринта. Една вечер стана, през другото време се буди в 00 като го местя.. затова се чудех.
Борис има 7 хранения по 100мл, тези дни ще го вдигам на 120мл.

# 274
И у дома не се получават опитите за някакъв режим и за интервали на будуване. Но пък дъщеря ми се събужда на сравнително предвидими интервали от време, за да се храни. Правя ѝ 90 мл АМ, като на някои хранения ѝ давам по 120 мл. Гледам да се водя по нея - понякога 90 мл ѝ стигат, друг път ѝ са много или малко. За денонощие има около 8 хранения.

# 275
И бебата не мога да я откажа от нощното ядене. Яде към 22-22,30 часа заспи до към 23 и след това става в 2-3, след това сутрин в 6-7 стане. Зависи колко е изяла. От 2-3 дни почна да яде 100 мл сухо мляко с карма колкото пусне и ако иска да сучи естествено.

# 276
  • София
Аз оставих Гого сам да се откаже. Преди се будеше към 1 -2 часа. Сега издържа до към 5.30 примерно. Понякога 4.30. Не съм давала вода или чай за залъгване вместо мляко. Педиатърката каза да го оставим сам да се откаже, така и направихме.

# 277
  • София
Аз кърмя, но май не му стига - спи малко, кисел е и тн. Като се изцедя и му дам 100мл (на 20 дена е) си ги изяжда и спи добре. Обаче искам и да кърмя и се чудя, ако кърмя, как да знам колко изцедена кърма да додам после?

# 278
Аз в момента цедя 100-120,различно.Изяжда ги и май му стига.Цедя колкото имам и давам.Ако остане го хвърлям.

# 279
От вчера след полунощ ето има хранене в 3,7,11 и нещо и сега спи станаха 5часа от предното, но заспа при мен на спалнята 😁и то вече като се събуди и яде ще станат 5 хранения, пълен абсурд е това 5хр.
До полунощ ехееее поне още едно две ще има

# 280
Ох, браво на вашите бебоци, че хапват по толкова. Явор е на два месеца вече и все още хапва между 60 и 100мл, като въпросните 100 са след дългата нощна пауза. През останалото време си иска да хапва на 2 часа и никакъв шанс да го накарам да изяде по-голямо количество. Изписаха го 2, 670кг, а в понеделник го претеглих 4, 500кг. Доктора не е коментирал малко ли е, много ли е, та предполагам е добре.

Аз днес бях на контролен преглед и ми взеха цитонамазка. Вече имам зелена светлина за тренировки и секс и лека, полека ще действам по въпроса. Иначе от вчера ми се появи кафеникаво зацапване и реших, че е цикъла, но на прегледа ми казаха, че няма никакви изгледи скоро да ми идва, та не знам.

# 281
Мони хапва 4 пъти 120 и 2 пъти 150. Изключвам днес, че е много неспокойна и й дадох само на обяд 150 защото ми беше ясно ,че ще направи 7 хранения. Има си сополи от три дни и е мъка. Даже на очичките се отрази и има гурели. Утре ще я водя до док да я види. Няма температура за щастие. Само чистя с физ р-р и очите и носа. А тя милата се дразни много. И сърбам с аспиратора.

# 282
Зоя и на мен така ми зацапа кафяво няколко мисля че е ц.и още чакам да смени цвета 🥴

# 283
И при мен първият цикъл беше кафеникаво зацапване и от следващия месец си започна нормално.
Сега се надявам пак поне 6 месеца да нямам цикъл.
Аз даже не броя колко пъти яде вече, като е гладен яде 😀. Той се храни супер разсеяно и само пуска, захапва, пуска и тн и следенето беше мъка и спрях.
Нормално е даже първите 3 месеца да си качват по килограм, но за да се избегнат притеснения може да си въведете данните в някое приложение и да погледнете дали си спазва кривата на растежа, ако прескочи 2 криви нагоре или надолу може да се говори за проблем. Като тук изключвам първоначалния спад и рязко качване след раждането.

По принцип за режим на сън може да се говори след 3 месец, сега може да се поставят само някои полезни навици. Също повечето sleep training методи са за бебета над 6 месеца, които са си удвоили рожденото тегло.

# 284
Момичета, които сте секцио какъв период ви казаха АГ при преглед за натоварване/тренировки/отслабване? Моят АГ ми каза около 6 месеца да се пазя от директно натоварване на коремни мускули(тоест без коремни преси). Дали не е много?

Общи условия

Активация на акаунт