Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 784
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Относно спането и ние не спазваме конкретни часове и режими, но тук от една седмица се старая наистина видя ли признаци на умора веднага да я приспя, защото иначе се преуморява и няма заспиване.
Примерно наяжда се, слагам я на гимнастиката, играем си нещо и като мине час и нещо от събуждането и видя ли първата прозявка директно я взимам и почвам да я дондуркам. Първите 2-3 минути се дърпа и изобщо не иска, но й давам бибата и почва да се нося. Сигурно 80% успеваемост имам така да заспи - понякога спи 1-2 часа, понякога се буди след 20 минути.
Изпусна ли момента с прозявката няма заспиване до следващото хранене

# 286
И аз мисля, че е твърде рано за режим, особено при кърмени бебета. Но някои консултанти съветват да се поставят основите с добри практики от сега. За нас е неприложимо така или иначе, ако изобщо някога заспи е празник, без значение по кое време.

При нас като че ли се влошават нещата. Много трудно заспива, постоянно се буди, ден и нощ се превива, пръцка, плаче.. даже като позаспи или яде пак е неспокойна и й е некомфортно. Сега, за да съм още по-депресирана, ще се опитам да спра млечните. Много ще ми е трудно, защото живея на сирене и кис. мляко, а и без това ям каквото и когато мога изобщо, но трябва да опитам, в случай че има непоносимост.

# 287
Момичета, които сте секцио какъв период ви казаха АГ при преглед за натоварване/тренировки/отслабване? Моят АГ ми каза около 6 месеца да се пазя от директно натоварване на коремни мускули(тоест без коремни преси). Дали не е много?

Точно така ми казаха и на мене - минимум 5 месеца никакво натоварване на корема, както и вдигане на тежести. След 3 месеца може да се правят упражнения за крака, които не включват активиране и участие на коремни мускули. По-рано - в никакъв случай. Потвърди ми го и хирург. Все пак коремна стена е прерязвана, та да не си докараме беля. Множко е и за мен, защото искам да си върна фигурата, ама какво да се прави.

# 288
Аз направих днес първата голяма разходка с бебето.Почти 3 км.Изморих се,но трябва да влизам във форма.Ще гледам повече движение да имам,имам висящ корем.Незнам дали ще се прибере или ще трябва допълнителни упражнения.Колан не съм слагала.Имам си килца за сваляне,последно бях 70.Имам още 10 да сваля,кога ще стане незнам

# 289
Marisol. искрено съчувствам с баткото 2 години бях спряла мляко и яйца... Поне подобрението бързо се забелязва и мога да кажа, че се свиква, а кокосовото кисело мляко на Лидл и кокосовото сирене на Виолайф хич не са лоши Simple Smile

# 290
Аз не правя коремни преси и не само в списъка 😁тежко си вдигам смисъл количката с бебето по стълби
Вървя много....и пак нищо,а е лято и не се харесвам....🤷
Попринцип съм висока и тези кг са ок....но не са разпределени навсякъде,а на корема основно...и  съм свикнала да съм по-слаба.
Не ям много и пак не мърдат кг ....но от този месец съм на нещо като режим...без газирано,бял хляб и т.н...
Ям оризовки,скир,сирене котидж... ама си е скъпотия😁 разни протеинови храни....не знам така до кога ще изкарам😁
Влязох в фб групи 😁там събирам идеи за ядене 😁
Надявам се вече август да сваля пак нещо....

И моя първи ц е доста променен,слаб като цяло вече пети ден,без болка и повече кафяво.

# 291
Може би ще мине доста време докато влезем във форма.Нали казват 9 месеца е бременността,9 месеца възстановяване.Аз бях на килограми под нормата за моя ръст и сега ми е странно да се гледам така.Корема ми беше залепнал за гръбначния стълб Grinning Сладко почти не ям,бял хляб не ям,но и при мен няма кой знае какъв резултат.Дакато бях бременна постоянно бях гладна,а сега апетит почти нямам

# 292
На мен ми казаха тренировки след 3 месец, като се започва с нещо леко и с времето се увеличава. Абсолютно нормално е да се чака повече време за да се възстанови тялото изцяло. Аз се пазя и с тежкото, за момента моя ми помага с количката и не ми се налага да я вдигам.

# 293
Блазя ви за количката,то тя си тежи при мен няма как като е на работа по цял ден,следобед излизатой сам понякога

Вчера реших да редувам два пъти пронутра и комфорт цял ден и вечерта стана ужас  рев ...рев,рев вечерта дори изпи само 60...голяма грешка🤯

# 294
  • София
Аз съм си решила проблема с количката. Стои на площадката на етажа. Само я вкарвам в асансьора. Не е тежка, но е голяма и не ми се мъкне по стълбите.

# 295
Аз оставих Гого сам да се откаже. Преди се будеше към 1 -2 часа. Сега издържа до към 5.30 примерно. Понякога 4.30. Не съм давала вода или чай за залъгване вместо мляко. Педиатърката каза да го оставим сам да се откаже, така и направихме.

И аз мисля,че сами трябва.Моето дете от два дни прави по -големи нощни паузи за яденето.За режим е рано още да се говори ,по -скоро ритъм на съня се нарича на тази възраст.На сигналите за сън веднага реагирам и започвам да приспивам бебка за да не се стига до преумора.На този етап това ,което гледам е да не стига до преумора и нещата се подобриха значително  .Нашата количка си седи на двора,в гаража.И моята е много тежка така,че разбирам качване е мн тежко сама..

Мен ми дойде сега вече е цикъл.На скоро цапаше ми нещо ,средно положение, беше по -слабо от обичайния ми мц ,но пак,като цикъл червено ,кафяво,но се оказа доочистване.Сега вече е МЦ ,е няма такъв теч след секцио ,пълен леш,много е обилно,почти голям пакет always изхабих от снощи ,подгизвам направо,мн е гадно...Паднах по стълбите ,пребих се и си счупих кракът за мой голям "късмет" .И сега лежа предимно ,мъжът ми ми помага много за грижите за мен и бебето. Цъфнала и вързала

Моят АГ ми позволи леки тренировки на мен,дори тичане ,започнах ,но стана това ,а тъкмо взех да си оправям тялото Sad Разбира се без тежести и внимателно имах зелена светлина.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 16:59 от Mims1900

# 296
  • София
Леле, Мимс, ужас! Ще се оправиш, почивай и се пази. За цикъла и аз бях така, голям теч. Ходих даже на лекар, че нямаше индикации да спира.

# 297
Леле мимс,кофти работа.Не се натоварвай,нека ти помагат повече.Дано по-бързо оздравееш.
Аз имам болки от два дни като преди цикъл.Започнах да си спомням какво е.Но няма нищо засега,сигурно скоро ще ви дойде.

# 298
Благодаря ви момичета ,помагат,избор нямат 😁.Забелязах ,че от този обилен цикъл коремчето поспадна още ,наистина има видима разлика.И мен така ме болеше Дени ,сигурно ще ти дойде .Ибупрофен ми помага за болката .♥️
Чета си книги ,сега съм на "Най-щастливото бебе на доктор Харви Карп"
Има и аудио за ,който няма време в Стори тел
Харесвам го и него да си слушам

# 299
Мами, виждам, че са се появили пъпчици в гънките на гушката на бебето, предполагам от жегата, някоя имала ли е този проблем? Не съм убедена какво се прави

Също така - кремът за подсичане колко често го мажем? Веднъж-два пъти на ден или при смяната на всеки памперс

Общи условия

Активация на акаунт