Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 785
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Мами, виждам, че са се появили пъпчици в гънките на гушката на бебето, предполагам от жегата, някоя имала ли е този проблем? Не съм убедена какво се прави

Също така - кремът за подсичане колко често го мажем? Веднъж-два пъти на ден или при смяната на всеки памперс

Облечи бебчето по -тъничко ,гледай да не се изпотява и почиствай пъпчиците с мицеларна вода ,много мами хвалят тази на Биодерма.
На Авен Херакалм.Тя имаше пъпки и по лицето ,минаха самички.
Аз на всяка смяна мажа с крем(Павловичева маст).Най-добре за кожата е на всяка смяна .
Иначе доволна съм от Бепантен,Павловичева,Судокрем макар,че ми идва мн. тежък е много добър за подсичане.

# 301
Мами, виждам, че са се появили пъпчици в гънките на гушката на бебето, предполагам от жегата, някоя имала ли е този проблем? Не съм убедена какво се прави

Също така - кремът за подсичане колко често го мажем? Веднъж-два пъти на ден или при смяната на всеки памперс

Облечи бебчето по -тъничко ,гледай да не се изпотява и почиствай пъпчиците с мицеларна вода ,много мами хвалят тази на Биодерма.
На Авен Херакалм.Тя имаше пъпки и по лицето ,минаха самички.
Аз на всяка смяна мажа с крем(Павловичева маст).Най-добре за кожата е на всяка смяна .
Иначе доволна съм от Бепантен,Павловичева,Судокрем макар,че ми идва мн. тежък е много добър за подсичане.

Супер идея за мицеларната вода. И ние сме с тази линия на Авен, ще мажа и там, мерси!

# 302
Моя син има гушка и чат пат му излизат пъпчици.Гледам като го къпя да го измивам хубаво покрай гушката с душ гела и после мажа с мляко за тяло.За подсичане мажа на всяка смяна на памперс.Дупе мия като има ако

# 303
Мами, здравейте! Имам малко по - необичаен въпрос, не е свързан с бебчето , по - скоро с мен и таткото. Тези от вас,които са родили нормално, колко време след раждането възстановихте интимността?

# 304
От жегите са вероятно - аз минавам само с тампонче с физиологичен разтвор, почти за всичко го ползвам.

За крема за подсичане на всяка смяна мажа особено пък в тези жеги е голям парник в този памперс. Хубаво е да има някаква “преграда” между напишканото и кожата. Много съм доволна от кремчето на wooden spoon, много мекичка остава кожата и не остава бяло

# 305
Чудя се и друго нещо, пуска ли се изследване за витамин Д на бебетата? Те пият, ама някой проверява ли реално от колко капки има нужда, има ли дефицит и тн

# 306
Мами, здравейте! Имам малко по - необичаен въпрос, не е свързан с бебчето , по - скоро с мен и таткото. Тези от вас,които са родили нормално, колко време след раждането възстановихте интимността?
Ние след втория месец. Беше си леко болезнено първия път, но нищо нетърпимо. АГ ме предупреди, че заради епизиотомията може да има болка, както и сухота заради хормоните.

# 307
И ние към втори месец, ама още не е като преди.

Крем за подсичане мажа само ако е подсечен.

# 308
Ох това с интимността ми е болезнена тема.Скоро даже питах и аз тук мамите.Не сме правили нищо още.Месец и половина минаха от раждането.Обаче имам още дискомфорт от тази епизиотомия,а конци нямам.Особено като ходя до тоалетната и се понапъна.Много искам да пробваме ама имам някакъв страх,незнам защо.Моя мъж е много търпелив,скоро ще го зарадвам Grinning

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 20:38 от Deni Tsvetanova

# 309
Ох, при мен е минало месец от раждането и горе долу седмица и се чудя, тъй като моя мъж ми дава зор, не изпитвам болка, конците уж ми паднаха, ама се чувствам странно там долу и ме е страх да не стане нещо...

# 310
Бебенцата ви извиват ли си главичките нагоре като заспиват от рефлукса? При нас се появи този рефлукс от миналата седмица и са ми нови тези неща и не знам кое е най-добре да се прави като заеме тази поза

# 311
Мами, а как успявате да приспите бебетата си, когато видите признаци на преумора или когато им се спи? Моята бебка доста трудно се приспива, дори и да й се спи.
Аз мажа с Бепантен на всяка смяна на памперс.

# 312
И аз моля за съвети за приспиване, освен обичайните които при нас не работят.
Аз мажа с Павловича мас само вечер след баня. Не е имал зачервявания до сега и кожата му в тази област е в чудесно състояние. Не мисля, че има нужда от повече.

# 313
  • София
Давате ли Еспумизан? Не мога да разбера по един път на ден ли се дават тези 25 капки или преди/след всяко хранене.

# 314
  • София
След наакан памперс мия дупе и мажа с крем. До момента съм ползвала Бепантен и Мустела. Имам и на Бочко. Судокрем още не съм слагала. Но и той не се е подсичал.

Общи условия

Активация на акаунт