Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 800
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Давате ли Еспумизан? Не мога да разбера по един път на ден ли се дават тези 25 капки или преди/след всяко хранене.

Аз давах, но временно го спрях. Иначе се дават по 25 капки на всяко хранене. Ефект  - спорен. При нас нищо не влияе на коликите.

# 316
Заспиването и при нас е кофти.Вечер говоря.Дондуркаме се по 2 часа та и повече.През деня го нося повече и го разхождам.Но като цяло все по-малко започна да спи.Днес не е спал от 10 сутринта до 17:00 часа.После спа 3 часа навън и сега неиска да заспи Grinning Спи му се ,а не заспива.Та и при нас почти нищо не помага освен спането навън

# 317
И аз да се разпиша след пет дни кафяво леко течение + днес сутринта(от1.07),днес на обяд вече си ми дойде с червен цвят няма спор че е ц.нямаше болки поне,и преди малко пак текна,да видим утре ще тече ли силно,доста се оплакаха,че е обилно...хич не ми се ходи с тъмни дрехи лятото в жегата ама не смея да текне и да се изцапам с двете деца навън 🫢🫤🫤🫤

Как се возите в кола с две деца...днес бяхме в морската с колата ...направо се сплесках отзад между двете...уж колата е комби,широка.....🫤мислех да се местя отпред като бебето смени седалката ама няма да издържа😁макс до 6м

Каката заспиваше само на ръце🤯...или в количката...малката се лъже рядко в кошарата аз като я клатя и биба ...повече на нашата спалня гушната,докато я носим никога досега,навън в количка да.
И Гери има такива дни леки дрямки аха заспи и нищо....но има дни спи по два,три часа зимен сън 😁

# 318
Моята за сън обича приспивни песнички. Ако е преуморена и сме изпуснали момента да заспи я гушвам и отивам на фитнес топката малко, пея й там и се успокоява. Биберонът след хранене също много добре я успокоява

Ако е през деня и не може да заспи - слагам я в раничката и излизаме. За момента винаги е работело

# 319
Ох, при мен е минало месец от раждането и горе долу седмица и се чудя, тъй като моя мъж ми дава зор, не изпитвам болка, конците уж ми паднаха, ама се чувствам странно там долу и ме е страх да не стане нещо...
АГ ми каза, че още след 40тия ден можело, но мен също ме беше страх по-рано. Ако мъжа ти е внимателен не би трябвало да стане нещо, не се притеснявай. Стига да имаш желание и ти, разбира се.

# 320
Здравейте Simple Smile
Ние ползваме биодерма, смея да кажа, че са страхотни. Гушката я почиствам с мицеларната, а кремчето за подсичане мажа 1-2 пъти в деня и досега не е имал раздразнение дори. Спането и при нас е мираж. През деня може да направи 5-6 часово будуване, после да спи час и пак така. Заспива в количката, а нощем гушнат между нас, но кошарката никак не я харесва. Интимността я възобновихме след спиране на лохиите, страха от болката беше само в главата ми, но пък не съм имала усложнения при раждането (едни никакви два шева). Изпъпчих се жестоко, та си чакам цикъла.

# 321
Ех, Мими направила си моята грешка с връщането на пронутрата. И при нас беше ад. Сега си е само на комфорт и си е екстра.

# 322
Аз не мажа с крем за подсичане след всяко миене, само понякога. До момента само веднъж е имал зачервено. Иначе с павловича мас и на Бочко като по-лек вариант. Иначе на Мустела са душ гела и млякото, страхотни са.

С това неспане през деня започнахме да мислим и прилагаме всякакви схеми. От скоро му пея и предлагам нова биба на Мам - харесва му. Топля и слагам възглавничка с черешови костилки и веднага спира да се гърчи. Давам Колийф и Лефакс понякога за коликите. Последните два дни с всички тези новости и има ефект. Но не знам кое от всичките неща Grinning освен раничка и фитнес топката е супер идея

# 323
Аз мажа с Бепантен след всяка смяна на памперс, за момента е добре. И на моя дребосък му се получи раничка на гушката (явно след баня не съм подсушила добре), сега подсушавам хубаво и с лосион на Биодерма мажа.
Как разбирате признаците за заспиване преди превъзбуда? От няколко дни вкъщи е тежко - в 21 се къпе, храни и слагам в кошарата(или гнездото зависи в коя стая сме). Спи 15-20мин, събужда се от болки и колики и край.. плаче до 00 часа. Айде пак го храня (с надеждата да се успокои и заспи) и така с рев до 2-3 часа. Иначе сутрин е много поспалив.. ама вечер ми е тежко. Търся съвет.

# 324
  • София
Ние пък сме си на вилата. Това е първото по-дълго пътуване на Гого. Явно обича да се вози в кола, защото не плаче и си спи. И в количката обича да се вози. Тези дни на обяд добре си поспива. Дали защото беше по-хладно, не знам. Прави по 3-4  часа сън. Вечер обичайното - заспива към 23 или след 23.00 часа. В гнездото. Чакам го да заспи дълбоко и пробвам да го преместя, но се буди. И почва рев. Не знам как ще го отуча...

# 325
Аз използвам минимално количество козметика и Огито се чувства доста добре така.
На напишкан памперс само сменям с нов, без да мия или мажа с крем. На наакан мия само с вода на мивката, слагам измивен гел само ако се е омазал много и после мажа с крем на бебо, че е по-лекичък.
При баня - измивен гел + олио след това за масаж и това му е козметиката.
Ако някъде нещо започне да се лющи, минавам няколко пъти с една марличка с бебешко олио и за няколко дена го няма.
Според мен всичко повече от това по-скоро би имало нягативен ефект, отлкото да му помогне. Поне аз така го виждам според това бебчо как се чувства. Пу-пу за 2 месеца всичко е окей с този тоалет

За пъпките по сгъвките бях гледала едно много полезно клипче на Ася, което се отнася за бебетата, които вече се потят. Накратко дрехите след пране е добре да се минават на още един цикъл изплакване в пералнята, защото по шевовете, където плата е на няколко ката остават неизмити сапуни. Съответно , когато бебето се изпоти тези сапуни се активират и правят реакция на кожата.
Огито и той вече е с двойна гушка, но като изплаквам дрехите е нямал проблеми с такива обриви.

# 326
Yo_St и аз като теб, само че ползвам лосион. Олиото не е подходящо за лятото и горещините, от това, което четох.

Иначе аз и на нашето пране му пускам още едно изплакване винаги.

# 327
Вие до кога ще давате капки,пробиотик,и т.н.няма колики сякаш или мн слаби само мънка не реве с пълно гърло като сестра си...🤷та се чудя и аз защо купувам...
Гери на два месеца 🎉вторник сме на ваксина.
Иначе си ми тече нормално за втори ден както преди повечко,но не река.

# 328
  • София
На нас педиатърката каза да даваме пробиотика поне до година. Колийф поне още месец ще давам. Пише, че може до 4 месечна възраст. Сглупих да му ги спра и коликите се завърнаха. Сега няма да бързам да ги спирам.
И аз гледам да използвам минимално количество козметика. Ползвам 2 в 1 шампоан и душ гел на А Дерма и лосиона им за след баня.  Големи шишета са и са икономични. И най-важното е, че му се отразяват добре. Кремче против подсичане и това е всичко. Сега доизхабявам едно на Мустела.

# 329
mokka да, и аз това съм чела за олиото, по принцип, но някак с таткото и двамата забравихме и по навик все хващаме олиото, а на малчо доста добре му се отеазява. Та затова
Все повече се убеждавам, че колкото по-малко козметика, толкова по-добре, поне при нас

Общи условия

Активация на акаунт