Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 811
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Как са вашите дечица с tummy time-a? По колко време правите? Задържат ли главичка вече

# 331
Как са вашите дечица с tummy time-a? По колко време правите? Задържат ли главичка вече

1 път има целенасочено стоене по корем на гимнастиката за 5 минути. През другото време го премятам през рамо за оригване и там седи с изправена глава известно време, също понякога го и на моя корем го слагам

# 332
Огито вече като го сложа по корем и той се мятка обратно по гръб 😂. Иначе вече си държи главата почти изцяло сам и не я мятка много.  Упражненията за врат са основно когато е в ръцете ни, защото просто се обръща иначе - или на рамо, или го подхващам по корем и разхождам наляво надясно да гледа разни неща из къщи или навън. Вече много се заглежда, кара ми се като му скривам гледката при кърмене чак и го кърмя под мишница (както близнаците), че иначе е просто як рев, че не вижда

# 333
Здравейте, знам че е малко рано но спрели ли сте се на някакви столчета за хранене?

# 334
Ние икейското столче ще позлваме за хранене. Супер евтино и супер удобно

# 335
Каквото имам от каката едно Чиполино

# 336
  • София
Ще ви върна на темата с интимността за кратко. Ние сега възобновихме нещата след 2,5 месеца и е горе долу ок. Обаче! Този път имам спонтанно разкъсване, а не епизиотомия. След епизиотомията ми отне 10 месеца докато изпитам удоволствие от секса. Преди това беше болезнено, изискваше много усилия от моя страна да се отпускам съзнателно и да не мисля за бебето или за евентуалната болка. Казвам го, защото тогава питах и аз други майки с епизиотомия, всички казваха че нямат проблем и че е боляло малко и за кратко. А аз се чувствах като ненормална, задето толкова време не се получава нищо. Добре че мъжът ми е търпелив и разбран. Без него още щях да мисля дали ще ме боли и да ме е страх.

# 337
Ще ви върна на темата с интимността за кратко. Ние сега възобновихме нещата след 2,5 месеца и е горе долу ок. Обаче! Този път имам спонтанно разкъсване, а не епизиотомия. След епизиотомията ми отне 10 месеца докато изпитам удоволствие от секса. Преди това беше болезнено, изискваше много усилия от моя страна да се отпускам съзнателно и да не мисля за бебето или за евентуалната болка. Казвам го, защото тогава питах и аз други майки с епизиотомия, всички казваха че нямат проблем и че е боляло малко и за кратко. А аз се чувствах като ненормална, задето толкова време не се получава нищо. Добре че мъжът ми е търпелив и разбран. Без него още щях да мисля дали ще ме боли и да ме е страх.
И при мен нещата са по абсолютно същия начин. Възстановяването след епизиотомията беше кошмар, а сега със спонтанното разкъсване нямаше нищо общо. Никаква болка, нито дискомфорт съм изпитвала.

Относно столчето за хранене - с 2 ръце препоръчвам на Peg Perego prima pappa follow me.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 11:43 от Denittsa

# 338
Ох, давате ми надежда, че скоро ще се получат нещата 😄

Аз в началото ползвах столче на Чико за закачане на маса, после го смених със сгъваемо на кенгару(май) за върху друг стол. Но аз захранвам след 6 навършени месеца и при стабилен седеж в столчето.
Много седи по корем, но сега предпочита да играе по гръб и се обръща, главата си я държи стабилна даже се повдига вече на длани.

# 339
Ние направихме опит за интимност,но имам дискомфорт долу.Незнам,сигурно е нормално.Уж конците паднаха,но не ми е много ок.На последния ми преглед АГ-то спомена,че има малко висяща кожа или нещо от сорта и след време трябвало да ми го отстрани.Може би кофти са ме зашили и кофти е зарастнало.Но ще мине доста време май докато си върнем стария интимен живот.
Иначе ще вземем някакво кенгуру или раничка,както се казва,да си го нося детето,че постоянно иска на ръце,поза жабка.Докато заспи го нося много и се изморявам.А когато съм сама вкъщи ми е трудно,немога нищо да свърша.Мисля,че това ще ме улесни пък ще видим.
Дадох вчера чайче за колики с анасон и копър,то се скъса да реве,наака се едно 20 пъти.Незнам това ли е ефекта,но беше ужас Повече няма да му давам.

# 340
Дано седи в това кенгуру ....каката беше на ръце нищо не признаваше друго....ръце в началото... и количка после....🥴без ръце останах
Кой е чая?

# 341
  • София
И аз пробвах да дам на Гого чай с копър. Не му хареса. Цокна няколко пъти и се намръщи. Пробвах няколко часа по-късно пак да му дам, но не пожела. Нашият чай е на Хип. Ще му купя други. Има за добро храносмилане, за спокоен сън. Едва ли са гадни като този с копър.

# 342
Имам чувството, че моето бебче е твърде поспаливо. На два месеца е, но спи доста време, имаме будни прозорци, играе и е усмихната, но са малко. Отначало ми беше мило колко е поспалива, сега вече започвам да се притеснявам. Особено като чета тук колко са ви активни бебчетата. Има ли някоя друга мама с поспаливо бебе?

# 343
Ами от аптека го взех чая,не му помня името.После ще го видя как се казва.Не е на Хип.Пише успокоителен чай за колики с анасон,копър и малинов лист.То положението май стана по-зле от преди чая.Днес няма да му давам и ще видя как е положението.За сега е спокоен и спи.

# 344
Не му е това ефекта на чая определено. Нещо не му е понесло просто. Този на Хип е хубав.

Вземи си раница спрямо месеците, не кенгуру Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт