Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 812
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Аз правя чай от копър и анасон и ни помага. Купих семена и го запарвам. От начало се мръщи но го пие. И добре и действа. Спрях някой капки и останахме на био гайа и чая. Работата е добре.

# 346
Това все едно аз съм го писала. Първия път, с епизиотомия не можех да сядам нормално поне 2 седмици. В началото и стъпалата ми бяха трудни - ужас просто. Сега, със спонтанно разкъсване, 2 часа след раждането бях седнала с единия крак настрани, като по турски, и то само психическа бариера имах да си седна изцяло така, изчаках още няколко часа Simple Smile С интимноста също разликата е от земята до небето. Явно наистина има значение дали са те клъцнали или си се е разкъсало само - най малкото самото място е различно. Назад очевидно има по-малко нервни окончания
Ще ви върна на темата с интимността за кратко. Ние сега възобновихме нещата след 2,5 месеца и е горе долу ок. Обаче! Този път имам спонтанно разкъсване, а не епизиотомия. След епизиотомията ми отне 10 месеца докато изпитам удоволствие от секса. Преди това беше болезнено, изискваше много усилия от моя страна да се отпускам съзнателно и да не мисля за бебето или за евентуалната болка. Казвам го, защото тогава питах и аз други майки с епизиотомия, всички казваха че нямат проблем и че е боляло малко и за кратко. А аз се чувствах като ненормална, задето толкова време не се получава нищо. Добре че мъжът ми е търпелив и разбран. Без него още щях да мисля дали ще ме боли и да ме е страх.
И при мен нещата са по абсолютно същия начин. Възстановяването след епизиотомията беше кошмар, а сега със спонтанното разкъсване нямаше нищо общо. Никаква болка, нито дискомфорт съм изпитвала.

Относно столчето за хранене - с 2 ръце препоръчвам на Peg Perego prima pappa follow me.

# 347
От две седмици кърмата ми спря, но напоследък нередовно от едната гърда изтича мъничко коичество. При някоя имала ли е нещо подобно? Тези, които вече не кърмят - спонтанно ли ви спря кърмата и правихте ли нещо след това?

# 348
  • София
Green arrow, още кърмя, но по това, което съм чувала е напълно нормално и може да продължи месеци. Иначе се прави консултация с мамолог 6 месеца след отбиването, мисля.

Мишел, може да е на горна граница за нуждите на сън. Моето бебе също доста спи. Не се притеснявам, защото иначе добре качва, пълни памперсите и т.н. Ако и при теб няма проблем с наддаването на детето, живей спокойно.

# 349
Green arrow, още кърмя, но по това, което съм чувала е напълно нормално и може да продължи месеци. Иначе се прави консултация с мамолог 6 месеца след отбиването, мисля.

Мишел, може да е на горна граница за нуждите на сън. Моето бебе също доста спи. Не се притеснявам, защото иначе добре качва, пълни памперсите и т.н. Ако и при теб няма проблем с наддаването на детето, живей спокойно.

Благодаря ти, Eleyn! Simple Smile Качва си, за храна се буди без грешка 😄 Но за игра и активности не толкова и ми е криво, надявам се да е просто поспаланка

# 350
Столчето ми за хранене е на Лорели (подарък ни е), но смятам, че ще е много удобно - на колелца е, сгъва се и има няколко пози на стоеж.
Аз почти съм спряла да кърмя.. макс на ден имам 30-40мл кърма.. давам му все още ама да видим до кога ще е.
Ергономична раница Ергобейби омни 360 имам аз, много я хвалят. Удобна е и крачетата са на М поза, което е важно. Като ходихме на ортопед да види тазобедрените стави, каза след навършен 3ти месец да го слагам в раница. Беше се притеснил, понеже секциото малкия са го извадили краково-седалищно (като жабче).
И по темата - вие кога и какви упражнения правите за крачетата и таза?

# 351
Да, и аз знам, че може да има капчици и месеци наред, но от групата за кърмене съм виждала коментари от консултанти, че е добре изобщо да не “проверяваме” има ли, няма ли. И аз някои дни виждам по някоя капка, а я спрях преди 2 месеца.
От две седмици кърмата ми спря, но напоследък нередовно от едната гърда изтича мъничко коичество. При някоя имала ли е нещо подобно? Тези, които вече не кърмят - спонтанно ли ви спря кърмата и правихте ли нещо след това?

# 352
И аз съм със столче peg perego follow me. Има различни пози и функции. Много е удобно.

# 353
Ние ходихме на първия преглед.Момчето ми е 4,650 кг. 58 см. Сложиха му 2 имунизации.За чая и педиатърката каза на Хип да пробвам ако искам,иначе за колики каквото и да дам може да помогне може и да не помогне

# 354
Мамчета, как се справяте със запек при бебенцата? Тези два дни е страшно, плаче, боли я и напъва, ака по малко като кози барабонки, а днес все едно е възрастна, на Хип анти рефлукс сме от една седмица, преди това бяхме на аптамил пронутра, с него не ходеше по два три дни, но не я болеше като ака. Уж като го сменихме беше добре, нормално, но нещо пак се запече.

# 355
Ние сме взели столче Tripp Trapp, сега е с приставката за новородено.

За бебеносене има доста кенгурута, които се представят за ергономични раници, внимавайте. Аз гледам в една фб група - Бебеносене с любов. Ние сме с еластичен слинг, като стане на 3,5-4 месеца ще вземем раница, за сега си харесах Tula free to grow.

Чаят на Хипп давам и аз, в началото отказваше шише изобщо, сега давам с лъжичка и пие по малко. Дано помогне.

# 356
Пронутра е ужас и моята беше запечена и то без капки симетикон.Минах на Аптамил комфорт и вс е ок.

# 357
Мамчета, как се справяте със запек при бебенцата? Тези два дни е страшно, плаче, боли я и напъва, ака по малко като кози барабонки, а днес все едно е възрастна, на Хип анти рефлукс сме от една седмица, преди това бяхме на аптамил пронутра, с него не ходеше по два три дни, но не я болеше като ака. Уж като го сменихме беше добре, нормално, но нещо пак се запече.

Easylax свещички.

# 358
Момичета Вие ще слагате ли обиколници на кошарите?

# 359
Момичета Вие ще слагате ли обиколници на кошарите?

Аз не смятам да слагам.

Купих Омнибиотик Панда заради коликите. Някоя знае ли дали може да се разтвори в дозата АМ, а не само в една супена лъжица вода? Така трудно се разтваря.

Общи условия

Активация на акаунт