Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 819
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
На нас ни изписаха Омнибиотик Панда разтворено в 30 мл мляко и го давам така. Питах приятелка фармацевт дали може в повече мляко. Тя каза, че рецептата е така написана, че минимума е 30 мл, но мога да го разтворя и в повече. Давам й го с едно от вечерните хранения - около 6 или около 10 часа.

# 361
Може, мисля, че и на кутията го пише. За чакането 10 минути и 10-те мл. е за възрастни за по-удобно.
Аз го разтварям в 60мл. за да съм сигурна, че ще го изпие, че не винаги успява цялото и после й додавам още мляко
Момичета Вие ще слагате ли обиколници на кошарите?

Аз не смятам да слагам.

Купих Омнибиотик Панда заради коликите. Някоя знае ли дали може да се разтвори в дозата АМ, а не само в една супена лъжица вода? Така трудно се разтваря.

# 362
Здравейте момичета, аз все още не стигам да пиша но ви чета старателно !Криси вече е на месец половина, колики продължава да няма почти, кърмим се на поискване, когато където и колкото иска. 😁
Сама с двете деца още не смея да излизам.  Залепиха му пъпчето че му беше много изпъкнало. Пъпчасва от топлото но не много, има и бебешко акне него само с водичка го мия. Със спането сме добре спи през деня по различно време в количката спи само ако сме в движение вкъщи на леглото си спи без драми вечер след баня всеки ден около 8 татко му му прави масаж със зехтинче обличаме боди пижама ръкавици и шапка и спи буди се само за смяна на памперс или да яде. Ако не иска да заспи веднага лягам и го слагам върху мен и заспива.За столче за хранене имаме от ИКЕА от баткото и не го сменям за нищо на света. За интимности още изчаквам все още имам някакво притеснение. Иначе го нося в слинга понякога и си спи супер, само трябва да се има в предвид че трябва да е леко облечено бебе че много топло става.😁
Аз съм много изморена, всичко ме боли мисля да взема някакви витамини нещо че направо съм като счупена:(

# 363
GH, вие в България ли бяхте, че не помня? Не го ли обличате малко в повече, че и шапка и ръкавици 🙄 На месец и половина още ли има нужда от ръкавици?

# 364
Mokka да в България сме честно и аз си мисля че е много но иначе не спи добре нощем, ако е по голичък постоянно се буди, а ръкавиците защото иначе се буди постоянно, мръдне ли или усети ли нещо с гола ръчичка веднага се буди…

# 365
Леле, нашата спи само по боди и пак ѝ е жега. Бях купила чувалче, но само една нощ спа с него, не ми беше удобно с памперсите. А сега само с чаршаф отгоре, който понякога изритва.

# 366
Ние спим с отворена врата а в коридора е течение и влиза доста хладен въздух и му е добре не иска да се завива Simple Smile и дрешиките са тънички но пак мисля че е много но щом на него така му е добре няма да му се бъркам 😆 Има ли друго бебе което не цока биби или сме само ние 😃

# 367
Моето бебе не иска биба. Мъча се да и тикам ама не става. Спи с ръмпър с дълъг ръкав, защото не иска завивки, а е ледена като се събуди. С ръмпъра спи чудесно.

# 368
Нашия и той я плюе бибата. Рядко се залъгва да я зацока и то като е унесен вече. От една страна се радвам, ама от друга не съвсем, че успокояването е почти само на гърда.

# 369
Каката беше кърмена и биба не искаше,плюше. Гери по се лъже с бибата цока си я,но трябва навреме да я махна.

Днес боцнаха момичетата.
Гери си качва по 700-750 засичам .
5400 е вече.
Знам че не е много,но се роди мн голяма и за мен е ок.
Гери боцнаха първо сложиха за коклюша и ротарикс,друг път другата.
Ревна🥲успокои се,дремна, вкъщи се смееше,яде 90
Каката уж искаше да е първа да покаже,че няма да плаче,беше втора,тя като ревна...попринцип е по-чувствително дете (знам сигурно боли )🥲аз я държа за ръката да не бутне сестрата с едната ръка с другата и закривам очите,лл каза така ...и тъпата ми глава гледам иглата,прималя ми  ...тя като писна пуснах една сълза и аз ...
🥲🥲🫤
Сега скача из къщи,яде и й угаждам позволявам вс днес😃
Иначе нямаше търпение цял месец кога ще иде да я боцнат...но реалността се оказа друга, какво ли си е мислила🤷
***Между другото кулпач се слага малко по надолу от боцнато,бях забравила,примерно 2 см....
Довечера Панадол и без къпане.Малко се успокоих че минаха.

# 370
  • София
Гого си смуче бибата. Не винаги я иска, основно се приспива с нея. И той спи по боди потник. Завивам с тънко чаршафче, но го рита. Не обича да е завит. То в тия жеги е разбираемо. Ние сме другия вторник на ваксина. Притеснено ми е. Заредила съм се с Панадол и Куул пач. Дано няма нужда от Панадола.

# 371
И моята девойка не признава никакви биби. Пробвах я няколко пъти с тях, но ги плюе постоянно. От няколко дни обаче явно е усвоила ново умение и постоянно си хапе ръцете. Снощи дори ме уплаши, защото както си спеше започна да ръмжи и да ги смуче супер активно. 😁
Иначе и тя спи по ромпър с дълъг ръкав. Вкъщи поддържаме към 25 градуса и така й е най-комфортно нощем, а през деня си е по късо боди. Не завивам с нищо.

Ние решихме да поставим ваксината против коклюш по-рано и добре я понесе. Просто беше малко по-кисела няколко дни и сякаш повече я мъчеше коремчето. На 16ти (точно на 2 месеца) ще сложим и другите две.
Днес я водих да й вземат носен секрет, че откакто се е родила нослето й постоянно хърка, въпреки че капя физиологичен разтвор всеки ден, и много се надявам да е чисто. Някоя от вас успяла ли е да се справи с това хъркане?

# 372
Момичета, вие на климатик ли спите с бебетата? Ние тепърва ще слагаме климатик, сега малкия спи пи боди с къс ръкав и леки шорти ( много е жега). Чудя се като сложа климатика как ще е.. ще се напасвам.
Обаче това не спане вечер ме убива… снощи след баня от 10 вечерта заспа чак в 2 с рев . Днес е много поспалив (ама и във Варна е мръсна жега) та вече втори път го будя насила, че иначе вечерта ще е ад. Ами правилно са казали бебе да не се буди- много е нервен и крив, никаква игра не ни стана.
ПС: Добре, че вашите бебчета не искат биберон. Борко е вманиачен.. не знам как ще го откажа в последствие. Надявам се при зъбите нещо да измисля с гризалки.

# 373
На климатик спим вечер,тя в нашата спалня. Климатика е над нас,спи добре с боди къс ръкав,голи крака и я завивам с нашия чаршаф 26градуса

# 374
И той през деня е само с късо боди и чорапче и му е добре но нощем ако не е по облечен не спи добре. За завиване и дума не може да става рита всичко 😅

Общи условия

Активация на акаунт