Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 827
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз съм много доволна от Avene Xeracalm- точно такава беше кожата на моето бебе, суха, и само с няколко нанасяния се оправи и сега е супер.

# 481
И моят е с жълт секрет от двете очи, капах кърма, слагах антибиотични капки - затихва и се връща. Сега му взеха секрет и няма нещо, значи е запушен слъзен канал - масажи и промивки с физ разтвор. От педиатъра ми знам, че ако е запушен канал от капките ще затихне за малко и после ше се върне.
Крем - ние също сме с Авен, много хубаво попива и е подходящ дори за атопичен дерматит, тоест е малък шанса да раздразни кожата.
Вашите бебета всеки ден ли акат и ако не акат всеки ден колко време ги чакате?

# 482
Моята драма акането ....три ,четири дни съм чакала,на четвъртия клизма...какво ли не опитах накрая смених ам Аптамил комфорт и се  родих 😃както писах вчера три пъти,рядко пъти  два пъти ака на ден ...обикновено през ден ака и за мен е ок 😃
Хубав уикенд от мен аз ще съм само с малката,другите на село 🌱🌞

# 483
Аз ползвам на Юриаж. Мисля, че съм доволна. Беше й напукана кожичката след раждането (от околоплодните води ми казаха, че е) и се оправи за няколко дни, но я мазах често. Горе долу на всяка смяна на памперс, мажех и цялото тяло с лосиона. Един син е от бебешката серия.

И аз съм с тази серия. Ани даже се обели, което също е нормално, но за седмица беше така и мина.

Xeracalm ползвам за лицето, че още имаше пъпчици, но почти ги няма, само леко като релеф стоят.

# 484
Мами, много е сухичка кожата на моето бебе, дали може да ми препоръчате лосионче, от което сте доволни?
Сензибел на др Така. Педиатърката го изписа още от първото мазане кожата му се оправи.

# 485
Ще наклоня към друг въпрос- на колко време сменяте бибероните(залъгалки) и биберони и шишета? В интернет има доста разнопосочна информация.
Боби тепърва започва да хапва по 120-130мл на хранене, та се чудя с колко шишета да се запася (че нали по-дълго ще си откарам с тях). Малките шишета (120мл) с които съм сега ги сменях всеки месец.. ама много ли е, малко ли е..

# 486
  • София
Аз ползвам А Дерма. Доволна съм, кожата му е много мека. Няма пъпчици, не се бели. Едното оче секретираше. Всяка вечер след къпане минавах със стерилна марличка или памучен тампон с физиологичен разтвор. Оправи се.

# 487
А, почиствате ли оченцата редовно? Да не би да се е получил този секрет за това? На нас в болницата ни казаха всяка вечер (може сигурно и сутрин) да се почистват очите от вън навътре със стерилна марля и физиологичен разтвор. Като за всяко око, отделна марля.

# 488
И ние сме с avene xeracalm, по препоръка на момичета тук и в чата. Засега и влияе много добре и почна да изчиства сухите участъци и пъпчиците.

Не почиствам очите всяка вечер с физ. разтвор.

# 489
Ще наклоня към друг въпрос- на колко време сменяте бибероните(залъгалки) и биберони и шишета? В интернет има доста разнопосочна информация.
Боби тепърва започва да хапва по 120-130мл на хранене, та се чудя с колко шишета да се запася (че нали по-дълго ще си откарам с тях). Малките шишета (120мл) с които съм сега ги сменях всеки месец.. ама много ли е, малко ли е..
Ние сме със стъклени шишета и не мисля скоро да ги сменям. Стерилизирам ги просто на всяко хранене. Само бибероните на 2-3 месеца (така ми каза лл на бебо).

# 490
Много съм впечатлена как на вашите бебчета вече им омръзва активната гимнастика. Моето не проявява абсолютно никакъв интерес към нея и никога не е. А имаме две, все много хубави. Има ли друго бебче така? 😄 Някакъв съвет как да я направим по-интересна?

На моето са му ужасно интересни пердетата, всеки ден им се усмихва

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 12:47 от StellaMark

# 491
Аз не знам какво ще правя като дойде време да сменям биберони на шишетата. Дадоха ми стар модел на Авент, на които биберона за 1+ е номер 2 и си изпива 120 мл за 15 Мин. Докупих си още едно шише от 260 мл с биберон 1+ които е номер 3. С него 10 мл ги пие 5 минути и съответно аз го сменям със старата биба. Иначе ще откара едно хранене 1 час. Новия е по твърд и явно не й е ок. Всеки път се оглеждам по магазините за стария модел ,но без успех. 😭

# 492
  • София
Момичета, знаете ли дали ечемикът на окото е заразен? Таткото е с ечемици в двете очи и се чудя дали е повод за притеснение за малкия.

# 493
За акането, бебка ака след всяко кърмене, с малки изключения. До сега не са минавали повече от 6 часа да не е акала. Тоест случвало се е да прескача акането след 1 хранене. Но това е.

Ние ползваме А Дерма.

Почиствам всяка сутрин очите с физиологичен разтвор.

Аз шишета съм ползвала 2 пъти в началото и са ми като нови, а бибероните не ги харесва.

# 494
И моето бебе има преференция на ляво. Физиотерапевтът каза, че повечето бебета имат и не е нищо страшно. Но е хубаво да гледаме да се въртят и на двете страни, защото има едни мускули на врата, които може да се развият неравномерно и да накланя главата после. Също и черепа може да е леко сплескан. Та препоръча ни въртене при спане, играчки от непредпочитаната страна, активна гимнастика и мноого стоене по корем. Даже може да спят по корем, стига да има буден възрастен да ги наблюдава.

Също и лигите и яденето на ръцете явно всички бебета го правят. Не съм готова за зъби още, дано имаме малко почивка преди това 😬😬.

И последно - нашият педиатър каза, че похъркването и хриптенето било нормално (той на всичко така казва 🙄), но мога да капя кърма в носа за прочистване. Не съм пробвала още.

Общи условия

Активация на акаунт