Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 774
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Досмеша ме с това капане на кърма като панацея. Значи излиза, че само за запек не се капе кърма… или поне още никой не ни го е казал.
Моят педиатър също на всичко казва, че е нормално. Като бях бременна беше същото- Докторе, расте ми трета ръка! - Спокойно, от бременността е.
Дай Боже наистина всичко да е нормално и само ние да се шашкаме напразно Simple Smile

# 496
И аз не чистя очичките всяка вечер с физз рр
Замислих се и аз скоро ще трябва да сменя поне бибите,след 6м се сменя и бибата на шишето поне на Нук е така да напомня както и ам
Имам две стъклени малко и голямо ...скоро малкото само за вода 😃120 е и едно пластмасово голяма ако видя зор и счупя голямото стъклено хаха че се е случвало.Сега се оправям с две ама моя по сто пъти 😃Мисля че три ще са ок

# 497
Вие кога започнахте да използвате активна гимнастика и как точно се ползва? Ох, с това предпочитане на страна... Много е трудно да накарам моята бебка да заспи с глава надясно. Това става най-лесно, когато заспива върху мен. А когато е по корем, пак извърта глава наляво и не иска много да я вдига и да я държи така. Но пък когато е гушната в мен, доста си държи главата, даже сама си я отмята и мести. Странна работа.

# 498
За максимално стерилно съм пръскала директно от зърното 😂 и за кожичката е полезно(в началото на кърменето, че като стиснеш да излезе на струя)
Момичета, моля ви дайте съвети!
Бебето ми има натрупване на секрети на лявото око. Най-вероятно се касае за запушено слъзно каналче. Сълзи лесно и се образуват жълтеникави гурелчета, особено след сън. Преди 2 седмици приключихме 10-дневен курс с антибиотични капки Тобрин (като Тобрекс са). Тъкмо беше минало и сега преди 2-3 дена пак сме на старото положение. На този етап просто го почиствам с физиологичен разтвор. Педиатърката ме посъветва да капвам кърма, но се двоумя сериозно. Дори не знам с какво да капвам, така че да е максимално стерилна, попадайки в окото... Вие какво мислите?

# 499
Вие кога започнахте да използвате активна гимнастика и как точно се ползва? Ох, с това предпочитане на страна... Много е трудно да накарам моята бебка да заспи с глава надясно. Това става най-лесно, когато заспива върху мен. А когато е по корем, пак извърта глава наляво и не иска много да я вдига и да я държи така. Но пък когато е гушната в мен, доста си държи главата, даже сама си я отмята и мести. Странна работа.

И аз се вълнувам за тази активна гимнастика, но бях жестоко игнорирана 😄

# 500
https://parentacademy.bg/mahane-na-biberon/
Статия кога да махнем бибата.
Каката изобщо не е ползвала,но беше кърмена,плюеше биба и не опитах друг модел.
И Гери не е пристрастена 😃плюе си я като заспи или не я иска,а иска да бърбори ама все пак не искам да изтърва момента 💯

# 501
Ние започнахме да я използваме на първия месец. Може би и затова вече й омръзна, вече 1 месец я използва активно по 1 час на ден, разпокъсано. Нашата е черно-бяла, предположих че ще е идеална толкова рано. Има книжка с няколко черно-бели картинки, закачат се играчки черно-бели, най-различни. Могат да се сменят местата им. Една от тях свири. Има и огледалце. Поставам я легнала и я оставям да си разглежда. Там правим понякога и поставянето по корем, слагам играчки така че да й е интересно да си вдига главата. Не обича много по корем. Повече го прави върху мен.
Иначе според мен идеята на активната гимнастика е да разглежда, но и да започне да прави опити да се протяга към играчките, да иска да пипне, да рита. Е, не се е опитвала да пипа, но пък й омръзна да ги гледа вече. И може би си свърши работата на 50%. Стоеше по 30 мин, но вече едва 5 мин стои.
Може би е време да я сменя с нещо друго.

И аз се вълнувам за тази активна гимнастика, но бях жестоко игнорирана 😄

# 502
Нашата активна гимнастика е такава
https://comsed.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D … ?category_id=8491
На страни като му е главата половината играчки не ги вижда.. не му харесва изобщо . Надявам се като почне да посяга да стои и да си играе.

От няколко дни Боби се оригва често.. лежи, напъва се да пръцка (пръцка си) и заплаква силно. Като го взема на ръце веднага се оригва и успокоява. А преди не го е правил. Дали е пак заради коликите? Има ли някое друго бебче като нас?

# 503
При нас активната гимнастика стана интересна чак след 40 дни, да не кажа даже 2 м. като направи. И в момента я разкатава, дърпа играчките, кефи се. Но повече от 15 мин. не седи става ѝ скучно.

Имам две стъклени малко и голямо ...скоро малкото само за вода 😃120 е и едно пластмасово голяма ако видя зор и счупя голямото стъклено хаха че се е случвало.Сега се оправям с две ама моя по сто пъти 😃Мисля че три ще са ок

Как 2-3, аз имам 10 😂 Не мога постоянно да мия, да не говорим, че понякога ако имаме работа навън приготвям и за 2 хранения, трябва да имам чисти, нощем също. 6 на Томи Типи и 4 на Канпол, като май ще продължа само с Канпол, че Томи Типи ми разказват играта с тяхната анти колик система и миенето на всички чаркове.

# 504
И аз съм с Томи Типи и не ми харесват. Понякога така засмуква биберона, че го вкарва навътре. И по тези извити форми остава мляко. Не, че ми е драма, ама като е кърма и ми е ценно. Аз съм с 4 и е едно постоянно миене. Надявах се да кърмя и да не ми трябват повече. За сега се оправям с тях, но стерилизатора работи нон стоп.

# 505
Мале ще бягам да купувам хаха и аз какво се мъча през 5мин на мивката 😃😃😃4 поне😃задължително ще купя скоро и малкото няма да мога да ползвам.Аз взех в началото толкова защото незнаех дали ще кърмя ....ама ми е зор с две
Иначе за навън макс едно хранене правя в шише/термос засега 😃даже понякога не е нужно ако яде преди да тръгнем,после става жега и се прибираме.
Днес яде в 6.30 излязохме и до 11 спа навън после стана жега и се прибрахме и яде вкъщи

Аз съм с Нук first choice мн съм доволна м биба силикон и каката с тях беше

# 506
Оле, как 2 шишета - шапка долу 😄. Аз като трябаше да се цедя и давам добавка още в първите дни спешно се заредих с поне 6, че с 2 за помпата ли, за детето ли. След всяко ядене - стерилизатор и през нощта, ужас

За активната гимнастика Огито го слагам може би от около месец (вече е на 2 и половина) и вече супер много се кефи, изобщо не му писва. Има си любими играчки, от няколко дена е вече много близо до това да успее сам да хване по-удобните играчки

# 507
Има ли и други бебета, които не проявяват интерес да хващат играчки? Моето е на 2.5 месеца и още не е проявило интерес, само гледа. На книжки с фигурки и цветове много се вълнува, но към играчки интерес нулев.

# 508
Моето.
Не е ли рано,тя от скоро се заглежда във въртележката...
Иначе й пъхам разни дрънкалки ринг в ръцете ама слабо 🥴

# 509
Не мисля, че на този етап бебетата осъзнават, че могат да се протягат и да хващат играчки. Първо трябва да си открият ръчичките и после да се усетят, че могат да ги контролират. Явор от време на време успява инцидентно да хване някоя висяща играчка, но до месец би трябвало вече да започне и осъзнатото протягане.

Аз съм ексклузивно с помпата и съм само с две шишета. Еми стигат ми толкова, повече ако имам и миенето после ще е повече. 😀

Общи условия

Активация на акаунт