Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 787
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Моята си спи в кошарата, някой път я приспивам на ръце и после я слагам, някой път на ръце не заспива и като я сложа в кошарата заспива за минута.
Надявам се лесно да стане и прехода от кошарата в леглото по-натам.

Днес и моята е много поспалива, ей сега се събуди от 4 часов сън. Аз вече не будя спящо бебе и ако иска да спи я оставям.

# 466
И моята си спи в нейното легло. През деня е където й падне. В шезлонг, в мини кошара или на нечие легло. И аз я храня легнала. Иначе дава много фира като е гушната. Също през няколко дни сменя посоката на главата. Ортопеда каза,че е нормално.

# 467
Може ли и мен Simple Smile Тук 2 пъти ми пращаха линка за групата, но ми отваря само фейса и не съм сигурна, че съм в точната група даже - майски бебета 2024, тази ли е?
Тази е, но пак казвам, чата е съвсем отделно от нея. Изпрати ми покана за приятелство във фейсбук, за да мога да те добавя 😊
Paulina Krusteva една ухилена снимка 😁

ПС: дай ми знак като изпратиш 😊

# 468
И нашата беба си спи в кошарата и в гнездото. Само където приспиването е на ръце или докато се храни. Сама никога не се е случвало за мое нещастие. Много обича да я гушкат и така да заспи. Добре че бързо заспива. Днес през деня е спала 1 път за около час и половина, след това за около 10 Мин и сега пак се борим.

# 469
Как храните легнали? Моето от една седмица с шишето плюе огромни количества и му тече по брадата. Реших, че му трябва по-голям биберон и купих, но ми го отказа - не поиска да суче с него. Просто като видя как му тече по брадата кърмата, която съм цедила със сълзи на очи ми става зле. 😀

# 470
Момичета, моля ви дайте съвети!
Бебето ми има натрупване на секрети на лявото око. Най-вероятно се касае за запушено слъзно каналче. Сълзи лесно и се образуват жълтеникави гурелчета, особено след сън. Преди 2 седмици приключихме 10-дневен курс с антибиотични капки Тобрин (като Тобрекс са). Тъкмо беше минало и сега преди 2-3 дена пак сме на старото положение. На този етап просто го почиствам с физиологичен разтвор. Педиатърката ме посъветва да капвам кърма, но се двоумя сериозно. Дори не знам с какво да капвам, така че да е максимално стерилна, попадайки в окото... Вие какво мислите?

# 471
Бебето ми има натрупване на секрети на лявото око. Най-вероятно се касае за запушено слъзно каналче. Сълзи лесно и се образуват жълтеникави гурелчета, особено след сън. Преди 2 седмици приключихме 10-дневен курс с антибиотични капки Тобрин (като Тобрекс са). Тъкмо беше минало и сега преди 2-3 дена пак сме на старото положение. На този етап просто го почиствам с физиологичен разтвор. Педиатърката ме посъветва да капвам кърма, но се двоумя сериозно. Дори не знам с какво да капвам, така че да е максимално стерилна, попадайки в окото... Вие какво мислите?
И при моето момиче е същото положение. Вече месец и половина се боря, отшумява за няколко дни и след това отново...
Но кърма не бих капала категорично. Гледах клип по темата от офталмолог, който категорично отрече промивки с лайка, кърма в окото, та дори и антибиотичните капки и препоръча задължително преглед. На 16-ти сме на консултация и ще говоря с педиатъра какво да правим.

# 472
Как храните легнали? Моето от една седмица с шишето плюе огромни количества и му тече по брадата. Реших, че му трябва по-голям биберон и купих, но ми го отказа - не поиска да суче с него. Просто като видя как му тече по брадата кърмата, която съм цедила със сълзи на очи ми става зле. 😀

Аз храня на крака, седнала на стол. На дивана или леглото не успявам да направя хубава поза. Ръката ми е под главичката й и леко съм я повдигнала. Примерно на 25 градуса. Така не успява да се олива и капчица. Преди я хранех на едната или другата ръка в поза бебе и имаше хранения, които не успяваше да си изяжда или пък си играеше с биберона на шишето и не сучеше. За малко щях да запазвам час при някой консултант по хранене. От както я храня на крака си изяжда всичко без да се олива. Моя приятелка я е хранила в гнездото, то е леко повдигнато. Позата явно е същата, но аз не смея легнала да я храня. Като я държа така имам по-бързи реакции, ако нещо се задави.

# 473
При моята беше такова положението на 10-тия ден от раждането. Капвах кърма директно от гърда. Почти на всяко хранене. Също промивах със солен разтвор редовно, този на Стеримар. Имаше много секрет, едвам си отваряше окото. С упоритост - след 2 седмици по този начин изчезна. Повече не е имало и гурличка дори от тогава. В болницата тук й дадоха антибиотични капки, но не стигнах до тях. И добре че.. мина! Пожелавам успех с това и на вас! Ще мине.

# 474
Гери има рекорд три акания за деня 😃
Аз като я сложа в кошарата заспала или не все едно я пускам във врящ казан .....спи най-добре на нашата спалня...ще бера ядове....
Каката на ръце😴,в количка, но никога при нас.
И бибата ще трябва да махаме въобще различно дете,а много си приличат външно.
Цока си я понякога я плюе нещо средно.

Каката така беше на Аб капки още в началото заради очето,но се оправи след тях

# 475
На Криси му секретираха и двете очи вече много малко само дясното , чистя с физиологичен разтвор правя масаж за запушен сълзен канал и мия на затворено око с кърма директно от гърдата след като накапя веднага почиствам да не остава по очето така оправих едното с другото още се боря Simple Smile

# 476
Бебка вчера стана на 2 месеца. Струва ми се, че започва да й става все по-скучно и трябва да правим нещо друго. Ползвахме вече месец активна гимнастика и сякаш и там и доскуча. Имаме и време по корем. Говоря й много и като цяло обикаляме из вкъщи, защото много иска да разглежда. Понякога четем приказки и пускам песнички.
Вие с какво занимавате вашите бебчета? Предложения за нещо ново?

# 477
Мами, много е сухичка кожата на моето бебе, дали може да ми препоръчате лосионче, от което сте доволни?

# 478
Нови играчки. При нас всяка седмица има някоя любима, която й е супер интересна и след няколко дни писва и й намирам нова любима. Но горе долу това са активностите - гимнастика, разнасяне, гледане в огледалото (четох, че не знаят, че са те и си мислят, че е приятелче, много ми е смешно като се гледа и се смее и си мисли, че е деуго бебе), по корем, масажчета, говорене.
При нас на гимнастиката играчките са закачени с едни рингчета и ги сменям постоянно и закачвам различни та можеш да опиташ и така ако е възможно при вашия модел.

Относно сухата кожа, аз след баня мажа с маслото на wooden spoon, за под пелени също ползвам на същата марка и съм много много доволна и от двете.
Бебка вчера стана на 2 месеца. Струва ми се, че започва да й става все по-скучно и трябва да правим нещо друго. Ползвахме вече месец активна гимнастика и сякаш и там и доскуча. Имаме и време по корем. Говоря й много и като цяло обикаляме из вкъщи, защото много иска да разглежда. Понякога четем приказки и пускам песнички.
Вие с какво занимавате вашите бебчета? Предложения за нещо ново?

# 479
Аз ползвам на Юриаж. Мисля, че съм доволна. Беше й напукана кожичката след раждането (от околоплодните води ми казаха, че е) и се оправи за няколко дни, но я мазах често. Горе долу на всяка смяна на памперс, мажех и цялото тяло с лосиона. Един син е от бебешката серия.

Общи условия

Активация на акаунт