Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 182
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря за съветите, мамита! Давам Омнибиотик Панда, но и с него пак е едно нощно изхождане. И моята буболечка яде по малко през деня и е по-сънлива, което ни излиза през носа вечер.

# 571
Аз мажа с балсама сутрин и вечер. Няма атопичен дерматит, но иимаше много бебешко акне и суха кожа. Почиствам с бебешка мицеларна вода и тампонче под гушката и лицето и после мажа с балсама. Засега сме доволни, всичко почна да минава.

# 572
Момичета, бебето ми има разстройство от 2 дни. По принцип ходи по голяма нужда около 3-4 пъти дневно. Тоест да уточня, броят не се е увеличил, ами само консистенцията се е променила. Има и твърди частици, но като цяло е доста течно.
Само на кърма е, нищо друго не давам. Ако е от значение, преди 5 дни му биха първата ваксина, като беше на месец и половина. Дайте съвети, на кой ден е удачно да звънна на педиатърката или трябва ли да направя нещо друго?

# 573
След ваксините доколкото знам това е доста често срещано, но по принцип е първите дни след нея. Щом е на кърма възможно е от нещо, което ти си яла, но най-добре се чуй с педиатъра и то още утре. Сигурна съм, че не е нищо притеснително, но няма и причина да бавиш позвъняването най-малко за твое успокоение.
Момичета, бебето ми има разстройство от 2 дни. По принцип ходи по голяма нужда около 3-4 пъти дневно. Тоест да уточня, броят не се е увеличил, ами само консистенцията се е променила. Има и твърди частици, но като цяло е доста течно.
Само на кърма е, нищо друго не давам. Ако е от значение, преди 5 дни му биха първата ваксина, като беше на месец и половина. Дайте съвети, на кой ден е удачно да звънна на педиатърката или трябва ли да направя нещо друго?

# 574
Благодаря за съветите, мамита! Давам Омнибиотик Панда, но и с него пак е едно нощно изхождане. И моята буболечка яде по малко през деня и е по-сънлива, което ни излиза през носа вечер.

И аз започнах омни биотик панда и от него мисля, че ни спряха коликите. Не знам дали е съвпадение или наистина то ни подейства.

# 575
Ние сме с Омнибиотик Панда, но има колики. Слава Богу са от 8 до 11-12 часа. Всяка вечер едно и също време 😃 Но имам чувството, че се запича от него. Не, че има запек, де, но се изхожда рядко. Ще почакам още малко да видя как ще е с новото мляко. Иначе давам и Санколик за коликите, но май няма ефект от него. С какво мога да сменя, но което няма симетикон?

# 576
Моята е Мишелин в ръцете хаха и пак не е дебела ,не качва и мн ама си има пухчета😃аз пробвам да до дам макс до час ам ако не хвърлям...
Днес сутринта на три пъти даже го яде 🤯60,30,30 спира и бута почивка и след малко пак ама голяма почивка примерно 10 Мин+

Ето я мадам спи по корем,главата настрани и голям кеф

По коремче ли трябва да спят вече?
Борко е на два месеца и още се бунтува като го сложа по коремче да лежи, камо ли да спи.. Вие като ги слагате по корем слагате ли им възглавница или навита на руло хавлийка? Чудя се дали така няма да му е по-лесно да свикне.. не искам да изостава.

# 577
  • София
Ваня, Колийф не са със симетикон. Аз съм доволна. Абоколикен мисля, че също не са.

# 578
Моята е Мишелин в ръцете хаха и пак не е дебела ,не качва и мн ама си има пухчета😃аз пробвам да до дам макс до час ам ако не хвърлям...
Днес сутринта на три пъти даже го яде 🤯60,30,30 спира и бута почивка и след малко пак ама голяма почивка примерно 10 Мин+

Ето я мадам спи по корем,главата настрани и голям кеф

По коремче ли трябва да спят вече?
Борко е на два месеца и още се бунтува като го сложа по коремче да лежи, камо ли да спи.. Вие като ги слагате по корем слагате ли им възглавница или навита на руло хавлийка? Чудя се дали така няма да му е по-лесно да свикне.. не искам да изостава.

Слагах всякакви неща - възглавнички, хавлийка, наклонена плоскост, всеки опит е от значение, така че следвай кое на бебчо му е най-комфортно и плавно увеличавай времето Simple Smile Ние преди 10тина дни станахне много активни в това да я слагаме по корем за по няколко минутки (т.е. Като направи два месеца) и от това явно започна да се върти да спи само по корем. Вече забрави за деугите пози 😄 Чак е стряскащо, защото забива нос право надолу, но кунезитерапевтката каза, че е абсолютно нормално. Иначе ние не правим посече от 10 мин тъми тайм на ден, но се вижда напредък

# 579
Аз я слагам по гръб сама се завърта на една страна после по корем ..явно й харесва и спи като то пън така ест аз съм до нея на спалнята 🌞
После като взема да се събужда мънка и се гъне, че не може да се върне по гръб като костенурка е😃
Да си призная вече нищо не слагам зад нея преди навито на руло тънко одеяло

Защо да изостава пък чак...за бебета и две седмици разлика са от значение...да напреднат

# 580
  • София
Някой от вас има ли опит с разстройството при бебчетата? Моето от събота е с разстройство и въпреки че се консултирах с педиатрите, няма резултат…

Казаха, че може да е от сушито, което бях яла в петък (от събота е така). Казаха да спра млечни, телешко, банани, риба…спрях, разбира се, но резултат не виждам. Също така от събота пие по 2 пъти на ден по половин саше Ентерол.

Бебето е изцяло на кърма, яде си, спи си, пишка си, жизнен е и няма темп.

Сещам се, че като бяхме на прегледа казаха, че ще отнеме 2 седмици да се отрази диетата. Ама това значи ли, че 2 седмици ще е с разстройство…

# 581
forest_girl, и моя е с разстройство от три дена вече. Нашата педиатърка обаче каза, че може да се дължи на жегите. Нищо не е казала да даваме. Освен, естествено, вода и чай, нищо че се храни изключително на кърма...

# 582
Някой от вас има ли опит с разстройството при бебчетата? Моето от събота е с разстройство и въпреки че се консултирах с педиатрите, няма резултат…

Казаха, че може да е от сушито, което бях яла в петък (от събота е така). Казаха да спра млечни, телешко, банани, риба…спрях, разбира се, но резултат не виждам. Също така от събота пие по 2 пъти на ден по половин саше Ентерол.

Бебето е изцяло на кърма, яде си, спи си, пишка си, жизнен е и няма темп.

Сещам се, че като бяхме на прегледа казаха, че ще отнеме 2 седмици да се отрази диетата. Ама това значи ли, че 2 седмици ще е с разстройство…

Моето получи разстройство още на 2рата седмица (без температура или други проблеми, същои наддаваше без проблем)
 Минахме през Адирекс, Ентерол, капки със симетикон. Нищо не помогна. В смисъл имаше малко подобрение, не излизаше като вода, но все пак му бяха течни. След като му дадохме ротарвирусна ваксина му се оправиха. Не знам дали беше съвпадение или по някакъв начин му подейства.

Ако няма температура,  наддава добре, не се обезводнява и няма някакъв друг дискомфорт би трябвало да е ок, освен че е неприятно какво мазало става, но все пак се лл ще прецени.

# 583
  • София
Колко време продължи при вас?

# 584
Момичета, вашите бебета съдействат ли ви, когато ги масажирате? Моето никак. Не успявам да опъна хубаво крайниците, че да преодолея повишения мускулен тонус. И още един въпрос - бебетата ви заспиват ли с отворена уста? Моята все така заспива и впоследствие си я затваря.

Общи условия

Активация на акаунт