Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 312
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Сега ми се вижда толкова голям вече, но като излезем навън и чувам от време на време коментари "какво малко бебче" и осъзнавам, че той наистина си е малък все още. На мен просто ми се струва голям, защото знам какъв дребосък беше като се роди.

Същото 😁
Даже се изненадвам някой като каже, че бебчето ми е малко и си мисля "да го бяхте видяли като се роди... Че той сега си е дори пухкав"

# 61
Като някой я види и му става мило и казва колко е малка😁 Моляяя😁😁🤷
В отделението й викаха "каката" бебе над 4кила 🍬

# 62
Момичета, имам въпроси за ваксините. На втория месец задължителната е шест валентната. Педиатърката ме пита дали ще искам и Ротарикс ваксината (по желание била). Сега чета за нея и се чудя какви са плюсовете и минусите. Ама и двете в един ден май не ми се иска да му правят.

# 63
Може да не е в един ден, тя се слага до 6 месеца.

# 64
На каката бяха в един ден нищо й нямаше.Препоръчвам я,нали е пожелание ...червен вирус я хвана на почти 4 г и мина бързо

# 65
Аз съм за ротавирусната. Тя е като сиропче и се дава през устата. Баткото де пускаше и капка от нея, много му беше вкусна.

# 66
  • София
И ние ще слагаме ротавирусната.

# 67
Благодаря ви Blush
Аз съм взела една голяма кутия Аптамил,ще приложа снимка какъв взимам.В болницата ни бяха казали,че ги хранят и Фризолак и Аптамил.Имаше вкъщи една малка кутия за всеки случай ама аз си викам За какво ми е това,аз ще кърмя.Ама ето,стигнах и до него

Аз съм със същото мляко.

# 68
Здравейте , извинявам се ако се е писало по темата … С бебе на 1 месец и 9 дни съм изцяло на АМ от втората седмица на раждането и. Яде по 60-70 мл от приготвените 90мл. , което малко ме притеснява , защото вече трябва да яде по 110-120 мл. Старая се да има някакъв режим на хранене , който е през 3 часа , обиновено тя в повечето случаи търси храна около 2 часа и половина и се държи като държана гладна с часове. Но пак изяжда същите мл. Пробвах да и удължа периода между храненията , и пак не подейства. Също така педиатъра ми каза че трябва да махна 1-2 хранения , а аз просто не знам как да го направя .. Ще съм благодарна за всеки един съвет.

# 69
С кое ам сте?
Моята е на Аптамил пронутра на 48дни и яде по 90 понякога оставя 30 предполагам от жегата и до макс час го допива.
Според мен се води по бебето.

Тоест от днес следобед вече давам Аптамил комфорт*

# 70
С кое ам сте?
Моята е на Аптамил пронутра на 48дни и яде по 90 понякога оставя 30 предполагам от жегата и до макс час го допива.
Според мен се води по бебето.

Тоест от днес следобед вече давам Аптамил комфорт*

От самото начало сме на НАН комфортис, бяхме пробвали да сменим веднъж млякото на аптамил комфорт , но уви беше по зле ,малката изобщо не пожела да го вкуси.

# 71
Привет, а имаш ли проблем с наддаването? Може би да пробваш да храниш на по-къси интервали, така ако хапва по 60, ще си вдигне дозата за деня заради по-честите хранения. Генерално, ако наддава добре не трябва за се тревожиш много, но те разбирам напълно. Ужасно чувство е да мислиш, че детето ти е гладно.

# 72
Благодаря ви за съветите за ваксината. Ще говоря с педиатъра да разгранича дните за да ми е по-спокойно.
Имаме проблем с ММ.. днес за първи път се опитахме да къпем във ваната. Купих една на Чиполино (много популярна по сайтовете). Обаче.. нещо се объркахме. Взехме една мрежа с топчета ама тя е по-дълга и не пасва. Отделно има пластмасова подложка ама бебчо е малък за нея. Тук-там го изкъпахме повече на ръце отколкото във ваната. Къде бъркам не знам.  Вие какви мрежи използвате и как къпете по принцип?

# 73
При нас подложката е пластмасова и отгоре слагам кърпа да е уж по-мекичко.
Гърба мием като я държим на ръце и вече за отпред я слагаме да си седне като придържаме главата отзад и тя много се кефи така.
Ще ми се изобщо да не я държим, но не си представям как ще я мия иначе отзад гърба основно докато не започне да сяда
Благодаря ви за съветите за ваксината. Ще говоря с педиатъра да разгранича дните за да ми е по-спокойно.
Имаме проблем с ММ.. днес за първи път се опитахме да къпем във ваната. Купих една на Чиполино (много популярна по сайтовете). Обаче.. нещо се объркахме. Взехме една мрежа с топчета ама тя е по-дълга и не пасва. Отделно има пластмасова подложка ама бебчо е малък за нея. Тук-там го изкъпахме повече на ръце отколкото във ваната. Къде бъркам не знам.  Вие какви мрежи използвате и как къпете по принцип?

# 74
Такава мрежа взех. Мисля, че и нашата вана е на Чиполино. Вела или нещо подобно е името на модела. Ако е същата, тази пасва и е много удобна. https://www.hippoland.net/sevi-baby-mrezha-za-vana-03

Общи условия

Активация на акаунт