Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 318
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Привет, а имаш ли проблем с наддаването? Може би да пробваш да храниш на по-къси интервали, така ако хапва по 60, ще си вдигне дозата за деня заради по-честите хранения. Генерално, ако наддава добре не трябва за се тревожиш много, но те разбирам напълно. Ужасно чувство е да мислиш, че детето ти е гладно.
За сега си наддава добре , но все пак смятам , че не е нормално , или може би аз вече изпадам в параноя. Та друго е като чуеш и друго мнение

# 76
Здравейте, в болницата на рутинния преглед ни казаха, че вит. К е поставен мускулно и по принцип няма нужда от втора доза, но все пак педиатърът да реши. Някоя от вас знае ли как би било по-добре - с или без втора доза и само на капки ли може да е?

# 77
Нашата ваничка е на Кангаро и супер пасва на детето.2 пъти вече го къпя в нея.Няма мрежа,подложката е пластмасова и не му се пързаля.Има някакви грапави участъци и може би затова

# 78
Много благодаря за съветите за ваната. Моята е Вела на Чиполино, но се оказва доста голяма за малката ми баня (местим се в нов апартамент) и май ще купим и сгъваема, че са по малко на размер. Ще пробвам да го къпя на подложката без мрежа, ако не се справя ще взема мрежа. Мрежата която имам на Кика бу е огромна и хич не пасва..
Тези от вас с момчета, започнахте ли да забелвате? Педиатъра каза, докато е във водата лекичко да придърпваме и да подмием. Аз се надявах да покаже, че така само на думи е трудно, ама…

# 79
  • Варна
Като майка на второ момче отново нямам представа какво да правя с този важен орган 😁 чувала съм 1001 теории и кое е вярно незнам  Sad  по принцип засега само "дърпам" когато се научи да сяда детето горе-долу започвам лекичко да забелвам, но винаги под водата във ваничката. После като се махне памперса също "помага" и накрая като почне самичък да си го прави ще го довърши - баткото е на 4 и се къпе сам, вече не ми дава да го пипам
😆😁😄 доста смешно прозвуча

# 80
  • София
На нас педиатъра ни каза от 3 месец да започнем да забелваме.

# 81
Лл даде вит к на капки при нас

# 82
Ехо, как сте момичета?
Майчинските грижи ни завъртяха и все по рядко пишем.

При нас положението е горе-долу добре, Явко продължава да отказва гърда, изцеждам и давам. В тези жеги не му се яде много на почти 2 месеца е, едвам пробутвам по 90-100мл на хранене. Запека продължава, изхождаме го на 4 дни с клизма.

Бая ми е трудно с децата, баткото е в някакъв период и въобще не слуша. Всяко не за него е да, на година и 9 месеца е. Малкия от понеделник буден ли е не спира да реве и в един момент изпуших от всякъде. Надявам се тази седмица да е по - добре.

Ваксини решихме да слагаме по 1 в месеца, без ротавирусната.

За мен - имам едни 5 кила за сваляне и не се чувствам добре. Цял живот съм била 55кг, а сега ни изскочи непланирана почивка в Гърция от 16.07, а аз още си имам бедра и виснала кожа на корема. Не знам дали ще успея толкова бързо да смъкна, но да се стегна абсурд.

# 83
Мен лично много ме завъртяха грижите. Не знам вие с повече от 1 детенце как се справяте.

Виктория днес прави 1 месец! ❤️🍀

Аз досега се оплаквах в чата, как не спи по цяла нощ и не знам какво да я правя. Утре сме на преглед и ще видя дали ще получа съвет.
Моята е дунда, даже почвам да се чудя дали не и давам много. Тя има 8 хранения по 100 мл изцедена кърма. Много е бузеста и едни краченца е отпрала, ще видя колко е качила.
Искам да махна едно хранене, ама тя като не спи по цяла нощ как да стане. Реве, реве, яде си ръцете накрая като я нахраня малко се успокоява.

# 84
Ехо, как сте момичета?
Майчинските грижи ни завъртяха и все по рядко пишем.

При нас положението е горе-долу добре, Явко продължава да отказва гърда, изцеждам и давам. В тези жеги не му се яде много на почти 2 месеца е, едвам пробутвам по 90-100мл на хранене. Запека продължава, изхождаме го на 4 дни с клизма.

Бая ми е трудно с децата, баткото е в някакъв период и въобще не слуша. Всяко не за него е да, на година и 9 месеца е. Малкия от понеделник буден ли е не спира да реве и в един момент изпуших от всякъде. Надявам се тази седмица да е по - добре.

Ваксини решихме да слагаме по 1 в месеца, без ротавирусната.

За мен - имам едни 5 кила за сваляне и не се чувствам добре. Цял живот съм била 55кг, а сега ни изскочи непланирана почивка в Гърция от 16.07, а аз още си имам бедра и виснала кожа на корема. Не знам дали ще успея толкова бързо да смъкна, но да се стегна абсурд.
[/quoteНие също имаме проблем с изхождането.Ели е на смесено хранене, като Ам е Аптамил. ДНЕС се наложи да правя клизма.Не съм много ок с клизмите, но нямаше друг начин.

# 85
Аз не усещам как минава бързо времето.От едното ядене до другото ми минава като 5 минути а не 3 часа.Постоянно правя нещо,а детето пропуска спане между храненията и все съм на щрек.Папка на 2 часа някъде по 60-70 мл. А вече е на 1 месец.Дрешките от изписването вече са му малки Grinning Има и други,които не му стават и трябва да ги махна и да заредя с по-големите.И така.Постоянно ми се спи,ставам по 100 пъти през нощта ама свикнах Grinning
Аз съм свалила 10 кг,имам още 10.Как ще ги сваля незнам.Аптамила при нас засега добре върви.Няма проблем с изхождането,дано така остане.От 10 дни сме на него,понякога изцяло,понякога и с кърма

# 86
Ние сме яко във филма, това бебе ни разказва играта. И аз не знам тези с повече деца как се оправят. Винаги съм искала поне две деца, но откакто родих вече се замислям дали някога бих се навила на второ. В събота Луиза прави два месеца, надявям се че ще се подобрят нещата за в бъдеще.

Иначе почти си върнах килограмите от преди бременността, само имам още излишна кожа на корема, дано се поприбере идните месеци. Иска ми се да започна пак домашни тренировки или да тичам, но за сега няма как.

# 87
Мамчета, моля за съвет. Моето мъниче вечер нещо го прихваща - става неспокойна, мята ръце и крака, свива или опъва телце, понякога проплаква, отваря широко очички, после се успокоява и уж задремва, като след минута внезапно пак сякаш се стресва от нещо и почва пак да мята ръце и крака и историята се повтаря. И така часове наред. А й се спи и личи, че е уморена, но няма заспиване. Какво да правя? Давам ѝ Еспумизан с Пробиен бебе и като цяло няма проблеми при отделяне на газовете.

# 88
Мамчета, моля за съвет. Моето мъниче вечер нещо го прихваща - става неспокойна, мята ръце и крака, свива или опъва телце, понякога проплаква, отваря широко очички, после се успокоява и уж задремва, като след минута внезапно пак сякаш се стресва от нещо и почва пак да мята ръце и крака и историята се повтаря. И така часове наред. А й се спи и личи, че е уморена, но няма заспиване. Какво да правя? Давам ѝ Еспумизан с Пробиен бебе и като цяло няма проблеми при отделяне на газовете.

Звучи ми ,като колики и впоследствие от тях се преуморява..Ние даваме Колийф и сме доволни.Можете да опитате с чаят на Хипп от копър ,вечер топличък да и давате.Затоплете коремчето с пеленка ,ако нямате коланче или възглавничка за колики ,може да  затоплите пеленката с ютия.

Правете масаж с лосион,като редувате с гимнастика на крачетата ,просто ги вдигайте нагоре към коремчето.

Препоръчвам приложението ,Huckleberry,една готина мама спомена за него и вече около две седмици го ползвам ,така ми е много организирано някак ,за да си следя Милица колко е спала ,дневен ,нощен сън,дремки,интервали на будуване ,хранене и тн.

Вземете бебчето на ръце,гушкайте го на долу с краченцата във вас , шъшкайте и полюшквайте,това им наподобява утробата и се успокояват.
Записах си и аз на рекорд шъшкане ,защото без дъх оставах понякога 😂

Слинг.♥️обичат да слушат биенето на сърцето на майката, защото ги успокоява.

Опитайте нежно и внимателно да “подрусате” бебето на рамото си, за да се освободи от погълнатия въздух.
 Пуснете лек фонов шум* бял шум*
 Пробвайте да полюлеете бебето в креватчето.
 Опитайте да го повозите с бебешката количка.

Трябва да се види вашето бебче какво го успокоява в такива моменти ,имат нужда от сигурност и от прегръдките на мама

Как сте момичета.Ние вече с моя мъж
свикнахме на живота с бебче ,а Мили е залепена за мен и се гушкаме много.Все иска при мене милата.Времето наистина ни минава неусетно и на нас.Има си и тежки нощи ,търпение мн ..
Не кърмя вече,спря ми само и сме изцяло вече на Аптамил Комфорт ,с него преборихме запекът+повече течности,доволни сме от него.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 05:51 от Mims1900

# 89
Момичета, приложение номер 2 ли се подава от 135 дни до 410, защото нещо се объркахме със счетоводство и иска номер 9, а номер 9 до колкото знам е от тях, а номер 2 от мен? Моля ако някоя знае ще съм благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт