Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 163
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Моето човече яде в 05:30-06:00, 9, 12, 15, 18 и 21-22 часа. Средно 120мл (110мл АМ и малко кърма.. посшедно я засичах 10-15мл, но намалява и до 2 седмици се отказвам). Тоест 6 хранения по 120мл.

Тези от вас, които правят упражнения за корем и бедра, кажете какви? Ще започвам скоро, че да вляза в някоя лятна дрешка ми се иска.

# 631
На 3 часа яде през деня, през нощта прави пауза по 7+ часа, понякога и повече. Беше започнала да яде в 21:30 и ляга, буди се чак в 6 за ядене, но сега дойдохме малко на село и сигурно от смяната на обстановката се буди пак в 4 да яде. Между 90-120 мл. на хранене, но 120 яде отскоро, последните 3-4 дни.

# 632
От кога вдигнахте на 120 мл?

# 633
Бебка е на кърма и яде на поискване. Средно на всеки 3 часа, случвало се е и по-често да иска понякога. Спи през нощта 6 часа и веднага след хранене спи още 3 часа. Като заспива към 22-23ч. А през деня прави два пъти по 3 часа сън.
Ама сега стана страшно положението. Случвало ми се е подобно нещо но за два-три дни и не чак така… Не знам причината. Яде нон стоп. На кръгъл час, точно спре да яде и след малко пак силен рев за мляко. Спи на пресекулки. По 20-30 мин през деня. И то далеч не прави и 4 часа. Вечер започна да будува до 2 часа, а като заспи се буди на 3-4 часа. Така вече 1 седмица…
Всичко изглежда да й е наред. Промяна в храненето си нямам. Температура няма. Ака си на всяка смяна на памперс. В Англия съм и тук няма особена промяна в температурата - не е жега, 20-22 градуса.

# 634
Скок в растежа да не би да е?
Нали в конкретни седмици имат.. моя обикновено е адски крив в тях дни и няма успокояване и заспиване.

# 635

След 10 дни прави 3 месеца.

# 636

Т.е. някъде на 2 месеца и половина е започнала да яде 120 мл? Питам, защото моята прави месец тази седмица и си мислех дали трябва да й вдигна дозата, но май ми се струва рано още.

# 637
Ами тя е в 9 седмица. Трябва да проверя в кои седмици е, не се бях сетила точно за това. Благодаря.
Общо взето и сега пак, повтаря се едно и също от часове. Кърмя я, заспива. След 30 мин се събужда и плаче - яде и веднага заспива. И айде пак…

Нали в конкретни седмици имат.. моя обикновено е адски крив в тях дни и няма успокояване и заспиване.

# 638
Ами тя е в 9 седмица. Трябва да проверя в кои седмици е, не се бях сетила точно за това. Благодаря.
Общо взето и сега пак, повтаря се едно и също от часове. Кърмя я, заспива. След 30 мин се събужда и плаче - яде и веднага заспива. И айде пак…

И при нас днес е същата работа. Ние сме 8 седмица. Даже се чудих утре ако е пак така да я водя при педиарката.

# 639
Може би от 10 дни някъде започнах да правя по 120 мл на детето,утре прави 2 месеца.Но той не ги изяжда,2-3пъти ги яде,другите хранения са по 60 или 90.Може би не е готов за повече храна,трябва време.
Мамите,които са кърмили,от веднъж ли спряхте с кърмата или постепенно.Аз не кърмя от 1 седмица окончателно.Преди това давах кърма,но малко.Гърдите са ми меки,не ме болят,нищо.Не ми мокри и по тениските вече.Според мен е приключило всичко,но все пак се чудя всичко ли е наред.При вас как беше?

# 640

Т.е. някъде на 2 месеца и половина е започнала да яде 120 мл? Питам, защото моята прави месец тази седмица и си мислех дали трябва да й вдигна дозата, но май ми се струва рано още.

Мисля, че е доста индивидуално. То ще си проличи кога трябва да ѝ вдигнеш, като полека почнеш да даваш малко повече. Тук мисля Мими казваше, че още след първи месец дава по 120, аз общо взето целия втори месец се мъчех да вдигна до толкова, накрая на консултацията била качила много. Спрях да се мъча и чак сега, на почти 3 м., почна да ги яде.

# 641
Може би от 10 дни някъде започнах да правя по 120 мл на детето,утре прави 2 месеца.Но той не ги изяжда,2-3пъти ги яде,другите хранения са по 60 или 90.Може би не е готов за повече храна,трябва време.
Мамите,които са кърмили,от веднъж ли спряхте с кърмата или постепенно.Аз не кърмя от 1 седмица окончателно.Преди това давах кърма,но малко.Гърдите са ми меки,не ме болят,нищо.Не ми мокри и по тениските вече.Според мен е приключило всичко,но все пак се чудя всичко ли е наред.При вас как беше?

И мен това ме интересува за кърменето. Приемам АБ и трябваше да спра да кърмя. Вчера сутринта последно й дадох да суче. Малко ми е тъжно, защото се успокояваше на гърда. Не ме болят гърдите, меки са, то и кърмата ми като цяло беше оскъдна и никога не съм имала напрежение в гърдите и се чудя дали трябва нещо да направя? Иска ми се след антибиотичната терапия да продължа да я кърмя, колкото мога, но може би трябва да се стимулирам с помпата, а с нея и преди да спра да я кърмя беше голяма мъка и малко количество. Сега като не я слагам на гърда ще стане още по-зле. Има ли изобщо смисъл? АБ ми е за 5 дни и може би е нужно още поне 7 да се поизчистя. Ще говоря тази седмица и с АГ, но едва ли ще мога да поддържам 12-14 дни някакво количество кърма…

Мокка, дано усетя кога да й ги вдигна 😃 Нали на кутиите за храна пише 5-8 седмица и аз да не пропусна 😃

# 642
  • София
Щом гърдите са меки и не болят, не е нужно да правиш нищо за кърмата.

Ваня, а провери ли дали антибиотика е съвместим с кърменето в E-lactancia по активна съставка. Ако е - нямаш проблем да даваш на бебето. Ако не е, а с помпата не вадиш почти нищо, шансът да успееш да задържиш лактацията е доста малък.

# 643
Не съм проверила. Докторката, която ми го изписа каза, че трябва да спра с кърменето.

# 644
  • София
Обикновено лекарите не знаят и са застраховат. Провери в сайта и прецени после какво да правиш. Ако искаш се свържи с консултант по кърмене, има и безплатни.

Общи условия

Активация на акаунт