Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 162
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Децата са различни и причините може да бъдат различни, но все пак сподели какво ти е казала педиатърката, ако е удобно.

Ами тя е в 9 седмица. Трябва да проверя в кои седмици е, не се бях сетила точно за това. Благодаря.
Общо взето и сега пак, повтаря се едно и също от часове. Кърмя я, заспива. След 30 мин се събужда и плаче - яде и веднага заспива. И айде пак…

Скок в растежа да не би да е?
Нали в конкретни седмици имат.. моя обикновено е адски крив в тях дни и няма успокояване и заспиване.

И при нас днес е същата работа. Ние сме 8 седмица. Даже се чудих утре ако е пак така да я водя при педиарката.

# 646
Аз още му давам кърма .. гърдите са меки и са с предишната си форма (демек дъска хах). Суче по няма и 5мин на гърда, но виждам че устичката му е мокра .. тоест има кърма още. Много е малко (преди седмица се бях цедила 10тина мл), но пак ми давам колкото да минат ваксините (давам му през 1 хранене, че иначе нищо не излиза). Онзи ден му слагаха първата доза, в края на месеца и втората доза. След това спирам да кърмя.. виждам го че негодува, а и аз се мъча психологически на всичките чужди думи “кърми, важно е”, “ не спирай кърмата лятото”, “как така не искаш да кърмиш”.. АГ ми каза да я спирам от раз, щом гърдите не болят няма притеснения.

# 647
Мен пък никой не ме е питал досега кърмя ли, защо не кърмя, да ми каже колко е полезно и как трябва. Не се научиха хората да си гледат в паничките...

# 648
И моите гърди са с предишната ми форма,бавно се връщам към старото "аз".Имам коремче още ама мисля,че и то ще изчезне с времето.Мен не са ми говорили защо спрях да кърмя или нещо от сорта.Наистина са досадни с тези изказвания.Мен ме тормозят със отживели съвети и разни кофти коментари.И то бабите.Разбирам,че искат да помагат,но аз се ядосвам и понякога се питам аз ли греша някъде и дали ставам за майка въобще.Вместо да се съобразяват,все пак сме раждали жени,аз първескиня,хормони разбъркани,недоспала съм,изнервена съм,въобще нов живот водя вече ,а имам чувството,че никой не се съобразява с мен поне малко,психически.

# 649
Момичета, имате ли представа в какви случаи се дават изследвания за микробиология и цитонамазка (и каква е разликата между двете?), понеже знам, че много от вас са си правили след раждането, а аз вече минах двата безплатни гинекологични прегледа и не са ми пускали такива изследвания. Ако има значение, раждала съм естествено.

# 650
На мен АГ не ми взе нито едното на прегледа. Каза след 6 месеца, т.е. 7 месеца след раждането, ще вземе цитонамазка. И аз родих естествено

# 651
Чета, че към 3ти месец бебето вече трябва да прави около 1 час тъми тайм на ден. Ние сме много далеч от това, на два месеца и половина ако направим 15 минути, е силен ден. Как е при вас, трябва ли да се притеснявам?

# 652
120-една седмица преди да направи два месеца .
Мен ме питат и се дразня естествено кво ги и интересува кърмя ли или не .... поне не питат защо ....вечния въпрос и другия каката помага ли

Аз днес бях на плаж с приятелка срам не срам....като бял човек,свободен ден имах хаха

# 653
Един час време по коремче? Леле, струва ми  много. Моето бебе е на месец и половина и я напарви 5 мин, я не. Но пък гледам да я слагам поне 2 пъти на ден.
Яде между 90 и 120 мл, според настроението си. Доста мляко и капки против колики се хвърлят така, ама...
Днес цяяяял ден не иска да спи или ако се унесе, е в мен и ако река да я сложа на леглото, олеле майкооо... В последно време свикна все да е в мен и не си обича леглото, което не е хубаво.

# 654
И за мен е много, седи 5-10 мин

# 655
Ние ще ходим на почивка малко с детето,преди имаше тема ще водим ли децата на море.Няма да сме там,но се надявам да не е пълно с хора.Трябва да си пробвам банския от миналата година дали ще ми стане Grinning
От летните дрехи нищо не ми става още,разширила съм се в ханша,а и коремче имам.Но имам 1-2 рокли,ще свършат работа.
Иначе моя син свикна да се люшка,в количката спи,в люлката спи само в креватчето не Grinning

# 656
Ние на 2 месеца и половина, стои 5 мин по корем. Интересно й е иначе. Даже понякога се смее.

Напоследък вкарва цялото юмруче в уста. Доста лиги взеха да текат. Погледнах - долу отпред побеляло. Колко е възможно да се започва със зъбите?

Иначе относно това, което писах по-горе, че не спи и все иска да яде. Погледнах в кои седмици има скокове в растежа… ами не е в такава седмица. Даже тепърва предстои следващата седмица. Не знам възможно ли е да не са тези седмици, които ги дава калкулатора.

Ние чак сега имаме крусти. И по веждите и горе на челото. По главата не много. Сега това ще борим.

Сменяме размера на дрехите с 3-6 месеца. Малко две седмици по-рано ама взеха да й опъват.
С памперса сме на 2-ка още.

Купех си кантар бебешки още в началото и следя теглото, вашите бебенца как вървят? Моята е 5300гр сега. Роди се 3420.

Има ли такива, които “бебеносят”? Също ползвате ли шезлонг/люлка с вашите бебенца?

Аз имам 8кг за сваляне след раждането. Все така си стоят де. Нито нагоре, нито надолу.

# 657
Аз го слагам в люлка-шезлонг и спи в него.Доволна съм.

# 658
Капките за колики не може ли да ги давате директно в устата? Разбира се, според упътването, но тези които съм взимала до сега може и ги давам директно в устата. Тя много се облизва и й харесват 😃

Имаме люлка-шезлонг, но много си килва главата на едната страна и сякаш още не й е удобно.

Дадоха ми ерго раница да пробвам. Нещо много не се справям с нея. Първия път като я сложих много рева. Втория ми опит беше успешен - заспа. Трети опит - рев. Та явно трябва да уцеля момента. Тя сега е много крива и според календара за скока на растежа - тамън сме 😃 Иначе раницата е удобна. Може да свършиш някакви 2-3 неща вкъщи, ръцете малко да ти починат, да отскочиш до магазина за някакви дребни неща без да се налага да вадиш количката. Та ще я мъча още тази раница. Облекчение си е, ако иска само на ръце (както е моята последните 2 дни), а те вече са окапали от носене.

# 659
Ние купихме люлка шезлонг. Към момента: мижав интерес, даже почва да плаче. Дано започне да й харесва, че по цял ден да я нося на ръце, просто не се виждам.

Обмислям бебеносене, но изчаквам да мине прегледа при ортопед.

Вашите бебета кога започнаха да се усмихват?

Капките ги слагам в мляко, защото трудно ще я накарам да оближе лъжица или да ги капя. През биберон евентуално става.

Общи условия

Активация на акаунт