Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 146
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
На мен ми е много лесно с капките. Първите бяха Санколик и те са с капкомер. Трябва да се дават по 0.5 мл. Обозначено е на капкомера. Сега взех БиоАмика да пробвам. Давам от тях по 6 капки в лъжичка. Лесно капват и ги давам с малка пластмасова лъжичка. Не се противи, не ги разливам. Може да опиташ. Мен в млякото ме притеснява, ако не си го изпие цялото. На бибата капвам Вигантол, че тия 2 капки са мъка да излезнат от това стъклено шише директно в устата, а в лъжичка съвсем ще се загубят.

# 661
Около 40 ден взе да се усмихва вече съзнателно, преди това инцидентно или докато спи. Сега почти на 3м вече се смее с глас, даже ако е в леглото така разбирам, че се е събудила. Също и много крещи 😂

Невинаги седи в шезлонг/люлка, на настроения е. Понякога се занимава 15 мин, докато свърша нещо, понякога заспива.

# 662
При моята девойка много интересно се получи. Докато ревеше по коремче и ѝ беше трудно, изведнъж почна да се забавлява и изобщо не си сваля главата. Въпреки това не я държа повече от 10-15 минути. От два дни пък започна като е по корем да се обръща наляво по гръб и сега вече трябва и да я държа. 😀 Хапва си по 120, разбира се понякога остават 20-30 мл. В неделя ще стане на 3 месеца, ще говоря с педиатърката дали да вдигам на 130.

# 663
Олеее 10-15 Мин, браво! Моят дребосък след 2рата минута реве с глас и това е. Слагам го по 2-3 пъти на ден. Иначе като го хвана да го тупам за оригване си стои и държи глава стабилно.

# 664
Каката ми беше все на ръце и аз не мислех,че ще издържа ...трудно ама ето порасна ...сега тази е кротуша рядко плаче и рядко я нося.
Гука, баааа разпява се 😃ка казва също 😃ау😃 усмихва се често вече,може би като наближи 2 м започна да се усмихва,седмица по-рано.
Сутрин се усмихва понякога.
Уж си приличат външно,а са толкова различни.Каката е с характер,огън дете,супер активна.
Тази малката е кротка,лежи си,гледа си по ще се води
Да са здрави!🍬

# 665
Бебеносенето мен ме спасява - малко почивка най-вече за ръцете ми (които вече доста ме болят 😔) и възможност да напазарувам/хапна на спокойствие. Само ми е тъпо, че сега са големи жеги и не смея много, че в слинга става като сауна.

Цитонамазка и микробиология пускам всяка година профилактично. Едното е за рак на шийката на матката, а другото гледа за "лоши" микроорганизми - гъби, бактерии и т.н.

Tummy time правим доста, но наведнъж не повече от 5-10 мин. и то с въртене по гръб за почивка. Физиотерапевтът ни показа как - слагаме я по гръб и бавно я завъртаме, после може да дръпнем леко дупето назад и така помагаме да й е по-лесно да държи главата. Също може да държите лактите свити под брадичката като помощ. Баща й също постоянно я държи по корем на ръцете или гърдите си.

# 666
Ами моето зверче иска само на ръце. Шезлонга играе роля 5 мин. Ергономична раница -  въобще не я харесва. Тя иска все напред да гледа и разглежда. Иска да смуче ръце, да вдига глава, да рита. А с тая раница въобще не се случват нещата. Общо взето не е бебче, което да легне на гърдите ми и да спи.

Иначе се смее с глас понякога. Стига да е нахранена, често се усмихва. Но и както се смее, така започва да плаче, когато нещо не й харесва.

Абе май е доста капризна. Като бащата. 🫢 И ваксината тежко я изживя (емоционално). Иначе нямаше никакви симптоми други, освен че беше поспалива същия ден.

# 667
И аз благодаря за темата!
Не съм ползвала сребърна вода.

Вашите бебета спят ли с отворена уста? Чудя се дали не й е запушен носа, въпреки че като суче си диша през него. Капах физ. разтвор и нищо не излезе..

И аз благодаря за темата!
Моята спи с отворена уста също. Не винаги. Аз за всеки случай по веднъж го прочиствам със спрей със солена вода за бебета и после клечка за уши. Действа много добре

# 668
Майчета, пиша тук, че и моето бебче е през май. Малко избърза с термина, вместо през юни....та...въпросът ми към вас е- вие като слагате вашите бебчета по коремче, за да вдигат главата- успяват ли да я задържат. Моето бебоче плаче, килва я настрани и много бързо се отказва. Повдига я от време на време, но не е достатъчно според педито. Изкарва около 5 мен и започва да реве неистово. Ако и вие сте били така, а сега имате някакъв прогрес- чакам съвети.

# 669
Моето успява пак мрънка седи 5,10 Мин макс
На един м на консултацията лл като я обърна по корем каза че е мързелана, две седмици по-късно приятелка рехабилитатор като видя клип каза че прилича на три месечно бебе.
Ще свикне реве не реве,слагайте го

# 670
Aroma16, пробвайте с навита пелена под мишниците на бебето, за да му се повдигнат гърдите. Така ще му е по-лесно да задържа главичката и постепенно ще заякне.
Скрит текст:

# 671
Aroma16, пробвайте с навита пелена под мишниците на бебето, за да му се повдигнат гърдите. Така ще му е по-лесно да задържа главичката и постепенно ще заякне.
Скрит текст:
Имам възглавничка, която слагах така, но не му е от помощ. Педито каза, че трябва да я вдига високо, а аз си мисля, че е мъничко...все пак не е родено на термин

# 672
И нашата мадама иска постоянно да я носиш да разглежда. Но има 1 столче на което като я сложа и я взема край мен си стои кротко, а аз готвя примерно и ѝ говоря. Относно да стои по коремче и да вдига глава я слагам, но не ѝ харесва особено, почва да мрънка. Иначе като е в мен главата си я държи без да я килва вече. В петък сме на ваксина. Предния път тежко го преживея (температура и кривене), та да видим сега...

# 673
Моя син също обича да се носи и да разглежда.Моя мъж казва,че съм го научила на ръце,аз му казвам не съм,той си иска да си гледа.Интересно му е,заслушва се на играчките.Абе очовечава се Grinning
Сега трябва да взема някаква лампа,нощна,която да отразява картинки на тавана над креватчето.Видях,че на играчката над леглото му има малка лампа.Пуснах я и излезе на тавана картинка с животни.Малкия както си ревеше,като я видя,млъкна и не свали поглед от нея.Чак и аз се шашнах,за такова нещо не се бях сетила.Дано ми свърши работа,че човека много трудно заспива в креватчето си.

# 674
А вашите бебчета спят ли вече по цяла нощ?
Нашата бебка от 10на дни, 3 пъти се е събуждала през нощта, останалите 7 си ляга е 22 и 30 и става към 7-8, днес в 8 и 30. Дано продължи така.

Общи условия

Активация на акаунт