Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 767
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
И при нас интервалите не се спазват, аз вече се отказах и да се опитвам. Той не ми дава никога сигнали, че му се спи, докато не е станало вече твърде късно. Пробвах се и да започвам приспиването по-рано, за да успеем докато му се доспи - пак не става. Той обича да си будува и да разглежда наоколо. Минимум на втория час заспива, но това е в добрите случаи. Обикновено стигаме до 3-4 часа будуване, освен ако не го сложа в раницата. Там до 20 минути е заспал и само тя ме спасява. Задължително на климатик, иначе се изпотява

# 256
  • София
При Гого сънят много се промени. Преди спеше по 3-4 часа на обяд. Сега прави кратки дрямки за около 20 мин. примерно. За целия ден. Понякога и час. Не плаче, не са коликите. Вечер го къпем към 21.30 и до 22.00 вече е хапнал. Спи му се, унася се и заспива след 23.00 часа. Но поне като заспи се буди призори. Период ли е някакъв, не знам. За регресия е рано, поне така четох.

# 257
И ние така ...заспива в количката навън,вкъщи мнооого рядко в кошарата...и на нашата спалня залепени,особено вечер...всяка вечер така заспива.
Но сравнително лесно ...каката абсурд да заспи на нашето легло ...само на ръце ....което малката не го прави,пак е нещо

# 258
  • София
Лошото е, че вечер се научи да заспива в гнездото. До мен на леглото. Аз съм виновна, приспивам на ръце само вечер и сложа ли в кошарата и ококорва очи. Като го сложа в гнездото се повърти малко и заспива. Пак късничко, но заспива. През деня си е в леглото. И в количката спи.

# 259
Аз имам въпрос на който му е дошъл ц.
От няколко дни от 1-ви ми зацапва кафяво и така и нз да броя ли за цикъл,мн е странно...не са лохии спряха точно на 40-то-15 юни беше .
Нямам болки.
Знам че трябва време да се нормализира ....🫤🥴🥴

# 260
  • София
На мен като ми дойде в началото беше само зацапване. После стана ужас.
Мими, според мен си е цикъл. Знам, че може първият път да е по-оскъден. Или пък обилен. При всяка жена е различно.
Да ви питам - по колко пъти на ден ядат вашите бебета? На кутията на млякото пише 5-6 хранения. Ние сме на 6. Понякога и 7. Не знам дали не му идва много. Той си е ящен и повечето пъти всичко изпива. Но започна да връща мляко. Въпреки, че го държа да се оригне достатъчно време. Не на фонтан, по-скоро плюе.

# 261
Мнооого рядко 5 хранения да не кажа никога ...120 вода слагам
И вечер яде ...
И на моята кутия така пише 😁

# 262
Момичета, тези от вас, които са говорили с консултант по съня - какво казват? Аз се опитвам да махна буденето и храненето в 00:00 и от 22:00-23:00 като заспи до 6 сутринта да откарва. Без успех!
Позната беше платила някакъв курс (много скъп) за спане,но малката беше на 1.5г и имаше логика. Сега за бебе на 2 месеца дали му е рано за режим или аз нещо обърквам не знам.

# 263
Не са ли малки за такъв голям интервал без ядене🤷

# 264
Според мен е рано за режим, а какво да говорим за нощното хранене...

# 265
На мен като ми дойде в началото беше само зацапване. После стана ужас.
Мими, според мен си е цикъл. Знам, че може първият път да е по-оскъден. Или пък обилен. При всяка жена е различно.
Да ви питам - по колко пъти на ден ядат вашите бебета? На кутията на млякото пише 5-6 хранения. Ние сме на 6. Понякога и 7. Не знам дали не му идва много. Той си е ящен и повечето пъти всичко изпива. Но започна да връща мляко. Въпреки, че го държа да се оригне достатъчно време. Не на фонтан, по-скоро плюе.
Ели е по същия начин и вече си мисля , че правим по 10 хранения, просто защото не се дохранва .Като върне и след час, час и половина пак е гладна.

# 266
Момичета, тези от вас, които са говорили с консултант по съня - какво казват? Аз се опитвам да махна буденето и храненето в 00:00 и от 22:00-23:00 като заспи до 6 сутринта да откарва. Без успех!
Позната беше платила някакъв курс (много скъп) за спане,но малката беше на 1.5г и имаше логика. Сега за бебе на 2 месеца дали му е рано за режим или аз нещо обърквам не знам.

Рано е за режим, консултантите казват след 4-ти месец. И аз си мисля, че толкова малко бебе не може да прави такива паузи, освен ако то само не се приучи.

Това на кутиите са странни сметки, ако има по 5 хранения трябва да са на близо 5 часа, което е невъзможно. Нашите са по 7 обикновено, 100 мл, като педиатърката ми се скара, че била качила много... Това са 700 мл за 24 часа, навсякъде пише, че даже повече трябва да са общите мл.

Вашите по колко ядат сумарно?

# 267
  • София
100- 120 мл. Като на въпросната кутия пише да се топли 120 мл. вода с 4 лъжички. Тоест обемът готова храна трябва да е 135 мл. На Гого му идва повече. 100-120 мл. е добре. Макар да връща малко количество. Не всеки път, но се случва.

# 268
100- 120 мл. Като на въпросната кутия пише да се топли 120 мл. вода с 4 лъжички. Тоест обемът готова храна трябва да е 135 мл. На Гого му идва повече. 100-120 мл. е добре. Макар да връща малко количество. Не всеки път, но се случва.

Аз за целия ден питах, сумарно. 7х120 ли тоест? Или 6 хранения имате?

# 269
Моето дете има около 10 хранения,но има и 3 хранения сутрин с кърма.Не съм ги броила но тия дни ще се постарая да ги засека,че педито ще ме пита в понеделник.Иначе детето яде основно по 90 мл,но вчера 2 пъти му направих по 120 и си ги изяде.На кутията наистина мисля,че пише дозировки,които ние също неможем да изпълним.Водя се по детето общо взето,като се старая поне 2 часа и половина да са минали от последното ядене.Снощи например яде в 20:00 часа и после чак в 01:00.А за режим и дума да нестава при нас,всеки ден различно.Има някои хранения по едно и също време всеки ден,но повечето са различни.Къпя го също различно,между 19:00 и 21:00часа,зависи кога се събуди.За нощното хранене немисля да се опитвам да го спирам.Мислила съм си ако го нахраня със 120 мл вечерта,може би ще изкара повече часове сън пък незнам.Все ми се струва малък още,на 40 дни е.За цикъла,аз още нямам,спря ми и зацапването.

Общи условия

Активация на акаунт