Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 827
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
В аптеките продават лепенки за пъпче. Гледайте да са прозрачни, за да следите да не се зачерви кожата. На Алекс педиатърката го залепи първият път сега аз си лепя, не е толкова сложно. Има и клипчета в интернет, ако не знаете как се слага. Неговото пъпче е малко по-изпъкнало, никакъв проблем реално, но нас ни бъркаше в очите като почне да плаче или да се напъва.

# 391
Здравейте, може ли да споделите опита си с протектори за зърна и подплънки за гърди както и какви сте си взели. Аз съм с термин август и започвам с покупките за багажа за Майчин дом, така че ще се радвам, ако ми помогнете. ☺
[/quoteНа нукс и съм много доволна.

# 392
  • София
На Гого педиатърката сложи лепенка на пъпчето когато ходихме на първата консултация. Каза след 10 дни да я махнем. Прозрачна беше, къпехме го с нея. Не сме имали проблем.
Моето момче вече е на 2 месеца. Heart Кога мина това време...

# 393
Взех този чай от копър, но пише за деца, а не за бебета. Този чай ли правите? Пише да разтворя едно саше в 100/200 мл вода, но то цялото не може да го изпие. Колко време може да стои в шишето? Кога е удачно да се дава? Не ми се иска да е преди или след хранене, за да не раздувам излишно стомахчето.

# 394
VaniaK, аз също бях взела този чай. Разтварях го в 100 мл вода и го оставях така доста време. Опитвах се да го дам между храненията, когато бебка се разхленчи, обаче не постигнах успех - явно не ѝ харесва вкусът му и след 2-3 глътки плюеше шишето. Та на мен ми мирише гадно, представям си вкуса му.
Аз щях да питам от къде да си купя семена ог копър и как да ги запарвам за домашен чай. По-рано една мама беше писала, че си прави домашен чай, та реших да пробвам, че с тия колики... Вече са и през деня, не само вечер.

# 395
  • София
Същият чай съм взела. Давах между храненията, но на малкия не му хареса. Не мирише приятно, факт. В 100 мл. вода разтварях. Не знам колко време е препоръчително да стои. На опаковката пише винаги да се прави пресен чай.

# 396
Мишето90 лепенката е на тегадерм другите са твърди и се отлепят каза педиатъра и го залепи педиатъра, натиска пъпа навътре и стиска отстрани така че кожата от вече те страни да го поприбере и лепи лепенката това са моите наблюдения Simple Smile .
Тези лепенки не мога да ги намеря. Няма наличност по аптеките, които проверих. Някой ако има идея откъде мога да купя ще съм благодарна да сподели.

# 397
Днес е ок спи си доста както обикновено,явно наистина от ваксината киселее,а и аз не давах капки ...всъщност след ваксина може ли да си даваме капките,не посмях

# 398
VaniaK, аз също бях взела този чай. Разтварях го в 100 мл вода и го оставях така доста време. Опитвах се да го дам между храненията, когато бебка се разхленчи, обаче не постигнах успех - явно не ѝ харесва вкусът му и след 2-3 глътки плюеше шишето. Та на мен ми мирише гадно, представям си вкуса му.
Аз щях да питам от къде да си купя семена ог копър и как да ги запарвам за домашен чай. По-рано една мама беше писала, че си прави домашен чай, та реших да пробвам, че с тия колики... Вече са и през деня, не само вечер.

Аз писах че правя чай със семена. Купувам от  аптека. В 100 мл вряща вода слагам 1 чаена лъжица копър и 1 чаена лъжица анасон. Слагам след това чиния отгоре да се запари за 10-15 Мин. Прецеждам през памук че са малки семената да не падат в шишето. Давам и да пие между храненията.

# 399
Взех този чай от копър, но пише за деца, а не за бебета. Този чай ли правите? Пише да разтворя едно саше в 100/200 мл вода, но то цялото не може да го изпие. Колко време може да стои в шишето? Кога е удачно да се дава? Не ми се иска да е преди или след хранене, за да не раздувам излишно стомахчето.

Този е да, правиш половин доза и даваш през деня, ако не го изпие на другия ден правиш нов. Някъде между храненията, не преди и след, поради тази причина. Моята го харесва, но явно не всяко дете.

# 400
При нас коликите се върнаха с пълна сила ,на два месеца е ,дано до трети да изчезнат,много са кофти при някои бебета.Предимно вечер-нощем са при нас

# 401
При нас коликите се върнаха с пълна сила ,на два месеца е ,дано до трети да изчезнат,много са кофти при някои бебета.Предимно вечер-нощем са при нас

Как разбра, че са си отишли първоначално?
Борис е на почти два месеца и продължава да има колики.. всеки ден сме с капки два вида.
Дано скоро отшумят при всички наши бебчета, да отпочинат миличките!

# 402
  • София
И аз бях решила, че са си отишли коликите при Гого. Затова и спрях капките. Е, беше грешка. Сега си капя отново Колийф в млякото. И положението е добре. Аз мислех, че са спрели защото малкият видимо се успокои. Не плачеше, не свиваше крачета.
Момичета, възможно ли е от жегата температурата му да е леко повишена? 37.7 е. Притесних се. Няма симптоми на настинка, има апетит. Вкъщи е топло, затъмнила съм навсякъде. Не знам...

# 403
От ваксина?

# 404
Ох и Огито май не се е отървал от коликите още. Не мога вече и аз да разбера какво е. Уж горе-долу си е в нормите на интервалите за будуване на възрастта, а сънят е ужас. През деня завпива само на слинг или на гърда опънат върху корема ми. Когато е на гърда минава през няколко цикъла на доста писклив рев, извиване и чак тогава заспива, в слинга също проклаква, но е по-добре. Понеча ли да го преместя от корема си после и се буди веднага, независимо колко време съм изчакала да заспи дълбоко и колко отпуснат е. Единици пъти съм успявала и той се буди след не повече от 15-20 мин.
Нощем успявам да го тупна до мен в леглото и спи между 2 и 5 часа, докато не се събуди да яде, после успява да заспи пак без проблем, но като ревне в 4, че е гладен, храня го и после до 7 - 7:30 като се събуди да става е само отгоре ми и го люшкам - то е едно прахтене, извиване, рев. Уж спи, но е в леката фаза на съня си видимо. Спра ли и ревва.
Знам, че до 3-4 месец не могат да свикнат, но малко започва да ме хваща шубето, че все повече приближаваме този период, а промяна в съня му няма (на 2 месеца и половина е почти). Не знам какво да направя, за да вървим към по-самостоятелен сън. 😔
Майчетата на 2ри деца, дайте малко кураж тези, които сте били в подобна ситуация. Как свикнахте вашите бебчета да не заспиват и спят само отгоре ви?

Общи условия

Активация на акаунт