Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 823
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
При нас коликите се върнаха с пълна сила ,на два месеца е ,дано до трети да изчезнат,много са кофти при някои бебета.Предимно вечер-нощем са при нас

Как разбра, че са си отишли първоначално?
Борис е на почти два месеца и продължава да има колики.. всеки ден сме с капки два вида.
Дано скоро отшумят при всички наши бебчета, да отпочинат миличките!

Просто не ревеше така истерично и нямаше това нощно свиване ,гърчене.Беше по-спокойна.Ужасен период е с тези колики..
Казват,че до 3 месец най-много,дано по -скоро отминат при всички наистина ,много ме е жал 🥹
Даваме и капки ние...С тях -зле,без тях- още по-зле

# 406
Здравейте,

Най-накрая и аз да допра до тук и да ви прочета. Предстои нашата първа ваксина, как мина при вас? Нещо съм се притеснила. Давате ли нещо превантивно, ако да какво? Какви са тези куул пачове, които всички ползват?

Аз не харесвам ползването на обиколници. А и нашата е с кошара Next to me.

Въобще не я харесва бибата и като цяло нищо от шише не иска да вкуси. Следователно не иска и да пие нищо различно от кърма и то от гърда.

И ние ползваме лепенка за пъпчето. Лепенките са 3М Tegaderm+Pad. Аз съм в Англия и тук ги поръчах през Амазон. Слагам кутрето на пъпчето, положено успоредно на телцето, и с другата ръка от двете страни хващам кожичката на детето, така че да го прибере. Залепвам лепенката. Сменям като започне да се разлепва леко от страни или след 10 дни. В ютуб има видео.

Моята госпожица е по боди, но с дълъг ръкав и боси краченца. Като спи я завивам с тънко одеалце. Но тук в Англия още не се е стоплило. Вкъщи е 23 градуса.

За щастие вече няма колики. Но така е вече от 2 седмици и аз отдавна спрях да давам каквото и да е. Просто вече не се напъва така, не се извива, не плаче. Има лек напън при изхождане, но не изглежда на я боли. Просто сякаш се изхожда.

# 407
  • София

Още не сме слагали, другата седмица. Явно е от жегата. Жизнен си е иначе.

# 408
Ще вдъхна кураж като мама с две деца с това че всичко минава, гушкайте ги сега после няма да искат баткото на почти 3 не иска да се гушкаме. Баткото беше със силни колики и постоянно спеше в мен намерете си удобна поза за вас и за бебчо да е спокоен. Сега Криси го слагам главата му да е под гърдите ми легнал по коремче и мърдам леко  почти  веднага заспива Simple Smile Стискайте зъби и всичко ще мине!

# 409
Ще вдъхна кураж като мама с две деца с това че всичко минава, гушкайте ги сега после няма да искат баткото на почти 3 не иска да се гушкаме. Баткото беше със силни колики и постоянно спеше в мен намерете си удобна поза за вас и за бебчо да е спокоен. Сега Криси го слагам главата му да е под гърдите ми легнал по коремче и мърдам леко  почти  веднага заспива Simple Smile Стискайте зъби и всичко ще мине!

Само върху мен се получава да заспи ,но не ми е спокойно да спим така :/ По никакви други начини не става..При преместване се буди просто

# 410
Този е чаят на Хипп, да. Разтварям половин доза в 100мл. всяка сутрин. Каквото не се изпие вечерта го хвърлям. Луиза не иска да го пие от шише, затова й го давам по малко с лъжичка между храненията. Или поне се опитвам, половината го плюе.

Коликите могат и след третия месец да продължат, няма гаранции, просто се молим да отшумят до тогава 😬 После регресия на съня на 4М, после зъби, абе голяма мъка е цялата работа 🙄

# 411
После колики при захранването, още регресии, скокове в растежа, ментални скокове. 😂
Относно температурата и аз се чудих, защото имам спомен, че при бебетата е леко завишена. До 37.5 май беше нормално.

# 412
Mims1900 разбирам те и мен много ме е притеснявало винаги но с времето се свиква, ако не няма да може хич да поспим.. Simple Smile

# 413
Този е чаят на Хипп, да. Разтварям половин доза в 100мл. всяка сутрин. Каквото не се изпие вечерта го хвърлям. Луиза не иска да го пие от шише, затова й го давам по малко с лъжичка между храненията. Или поне се опитвам, половината го плюе.

Коликите могат и след третия месец да продължат, няма гаранции, просто се молим да отшумят до тогава 😬 После регресия на съня на 4М, после зъби, абе голяма мъка е цялата работа 🙄

Не ми се мисли 😂Ще изкукаме тотално😁😁

# 414
  • София
Ох, съня с каката беше болна тема. Приспивах по едно време около 4-5 месец с музика и танци (така я люшках, че иначе много монотонно и не издържах докато заспи и почваше да реве). Като почне да клюма я слагах хоризонтално в поза люлка (пак на ръце, преди това си беше на рамо). И така като заспи дълбоко я слагах в кревата, където мятах пелена отгоре да я държи увита, за да не се буди. И така по половин час на всяко приспиване. Беше кошмар. Всичко ме болеше. Преди това не беше по-добре положението, но малко по малко след 5 месец почнах да променям начина на приспиване с плавни промени. Почнах по-рано да я свалям в поза люлка, по-рано да спирам да я клатушкам из стаята, на все по-тиха музика. И така докато накрая не стана да е само да съм седнала и да съм я гушнала и после да я сложа в кревата заспала. И тук... Понеже ми стана лесно да я кърмя за приспиване си вкарах автогол. Вместо да продължа с плавните промени и да я науча да заспива след края на кърменето сама, аз спрях. Просто останах на този начин на приспиване. И го промених чак на 2-годишна възраст. Не си е работа. Консултантите по сън казват, че единият метод за sleep training (този на Елизабет Пантли) е да внасяш бавно промените и че винаги в началото има протест от страна на детето, но в крайна сметка за около месец може да се постигне самостоятелно заспиване. На мен от пеене, танцуване, носене и т.н. До заспиване с кърмене ми отне около 10-тина дни на плавни промени. Ако бях продължила тогава, щях да спя доста по-добре по-рано.
Сега малкия го приспивам с кърмене или с носене, или в количка, или в кола. Кака му не спеше в количката или в колата. Така че си е до темперамент също.

Във всеки случай сега ги гушкайте, защото са прекалено малки да се справят без проблем със самостоятелно заспиване винаги. Случва се, но по-скоро е изключение. Просто ако има как да приспивате по повече от един начин и ако има как повече от един човек да приспива - давайте смело.

# 415
Момичета,нормално ли е от ваксината да няма апетит 😢Днес и биха две инжекции и ротавирусна ,но няма абсолютно никакъв апетит.Преди малко със зор изпи 40 мл .Не иска гърда,не иска шише ,не знам вече в спешното ли да я водя или да изчакам до утре.

# 416
Момичета,нормално ли е от ваксината да няма апетит 😢Днес и биха две инжекции и ротавирусна ,но няма абсолютно никакъв апетит.Преди малко със зор изпи 40 мл .Не иска гърда,не иска шише ,не знам вече в спешното ли да я водя или да изчакам до утре.

Да, и Ани беше така, със зор 60 мл и много сънлива.

# 417
Ох,благодаря ти за отговора ,много се притесних.Брат ѝ реагираше по съвсем различен начин с много висока темп. и рев до полунощ,но си хапваше.Дано утре и мине.

# 418
  • София
Сега забелязах, че едното пръстче на ръката на бебето ми е зачервено и леко подуто в областта на нокътя. Допускам, че нокътчето се е впило, защото е изрязано равно, а не обло. При вас случвало ли се е, какво да направя, за да го облекча? На 27 дни е.

# 419
При нас ваксината мина добре 🙂...какво да кажа аз треперих двойно и за каката и малката и двете боцнахме каката за варицела ...
И двете реваха на самото боцване.

Бебето беше само по-неспокойно, през деня не спеше добре, а леко и на дрямки и кривичка и се носехме повече....имаче си ядеше.

*За пръста може би компрес с риванол 🤷...нз

*Зъбите ряпа да ядат хахах такива гадни колики имаше каката като се сетя и ми се реве пак 🫤

Общи условия

Активация на акаунт