Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 797
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
За това с яденето на ръцете Ася Демирева обясняваше, че така един вид откривали ръцете си като част от собственото им тяло и е добре да ги оставяме да го правят

Къде е този чат за който говорите, момичета?

# 436
Къде е този чат за който говорите, момичета?
Във фейсбук. Не е community чата на групата, тъй като там имаше някакъв проблем със съобщенията. За това направихме стандартен групов чат. Трябва да имаш някой от членовете в приятели, за да те добави. Ако искаш ще ти пратя покана и ще те добавя.
Ако някой друг иска също да се включи, да каже 😊

# 437
Съвсем нормално е яденето на ръцете на този етап. Четох, че също е свързано с умението на бебетата да се успокояват сами.
Скрит текст:

Iffsy, бързо да се отървете от бактерията, дано не е упорита. 🤞🏻 Много ме замисли и мен за такова изследване, защото и на Явор му хрипти нослето от известно време, а доктора каза само да му пръскам спрей Низита, което е изотоничен разтвор, но не виждам да има подобрение.

# 438
  • София
И на Гого му хърка нослето. Капя физиологичен разтвор, но не виждам ефект. Ще му пуснем носен секрет.
Ръчичките и той си ги хапе. В началото мислех, че е гладен. Но и след ядене понякога го прави. Днес ще го водим на ортопед. Имаме късмет, че неговата педиатърка всъщност е и ортопед. Та ще обсъдим и това с нослето.

# 439
За жалост, и ние сме със същата бактерия. Мажем крем в носа като се мажем и аз и таткото ако има и при нас, че иначе ще си го предаваме до безкрай. След 7 дни ще пуснем секрет всички да видим дали сме го изчистили, но за жалост чета, че е доста упорито. И при нас нослето хърка постоянно и даже имам чувството, че й е трудно да яде с тоя нос. И на мен ми беше много терсене толкова малка да й слагам антибиотик, но какво да правим по-добре да го лекуваме.
Вчера бихме и ваксините за 3-тия месец въпреки антибиотика. ЛЛ каза, че стига да няма температура или разстройво няма причина да хи отлагаме.

Иначе и при нас всички лекари казваха, че е нормално да е запушен носът при малки бебета и съвсем случайно по други причини пуснахме секрет и го открихме. Много ме е яд, че не го направих по-рано. Но нали уж слушам лекарите…

Четох и педи потвърди, че сигурно 80% от възрастните ги имаме тези бактерии, но при нас няма никакви симптоми. Така, че може да се консултирате да си пуснете секрет и вие и евентуално и вие да го приемате. Може да си го имат още от родилното, може през кърмата да сме го предали, но като се чисти по-добре да се изчисти от всички в близкото обкръжение на бебето, защото рано или късно вероятно пак ще им го предадем

Момичета, на вашите бебчета откривали ли са им стафилококи в носа и как сте процедирали?
Още от родилното на Марина й хърка нослето и въпреки че всеки ден пръскам физиологичен разтвор - нямаше подобрение.
Преди няколко дни ЛЛ най-после ми даде направление и пуснахме носен секрет, та се оказа че има Стафилококус ауреус. И както досега разправяше, че е нормално, сега иска да я мажа с някакъв антибиотичен крем. Много ми е притеснено и за това, че изобщо я има тази гадост,  и че все още няма навършени 2 месеца, а трябва да лекуваме с антибиотик. Още повече че другата седмица по план трябва да слагаме останалите две ваксини.
Сега не знам какво да правя, да търся ли друго мнение или направо да започвам лечението...

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 09:44 от AprilChe

# 440
А пък днес мн се дразня ...например на дете което се върти около мен и количката ...нахраних я набързо и се махнах,че покашля... уж на малка площадка закътана (с каката съм)еми къде да седна да пие мляко ...после на друга бабите минават и зяпат още малко очите им останаха там в количката ....мия й очите винаги вкъщи 🤷

# 441
Pauly, да, моля.

Аз се чудя защо замря фейсбук групата, то защо било

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 11:24 от Yo_St

# 442
  • София
И тук позамря темата...

# 443
Аз съм във Фейсбук групата но едва стигам да я почета, не е много активно и пак ми е трудно да стигна да прочета и пиша нещо, там ми е още по трудно да наваксам 😁

# 444
Аз съм във Фейсбук групата но едва стигам да я почета, не е много активно и пак ми е трудно да стигна да прочета и пиша нещо, там ми е още по трудно да наваксам 😁
Чатът не е в групата, а отделен групов чат.
Yo_St изпратих ти покана

# 445
Е чата е доста трудно така да се захване една голяма тема и повече се влиза от една тема е друга, но пък за нещо бързо е много удобно.
Аз си пиша и ма двете места когато имам време.

Ние запазихме час за понеделник при ортопед. Сега съм се притеснила, че държи главичката предимно на дясно, това май се води ляв тортиколис и гледам упражнения в YouTube.
Някоя от вас има ли подобно състояние? Не знам дали ортопеда ще ни даде някакви насоки или ще трябва да я водим на физиотерапевт, чакам да мине понеделник и ако се наложи да я запиша някъде.

# 446
Ще ти я прегледа и ще те каже като я слагаш да спи да и въртиш главата на различна страна. Обикновено си имат пълен обем на движение и е просто въпрос на предпочитание и малко упоритост от твоя страна да въртиш главата на другата страна. Моят първо въртеше само на ляво, сега е наобратно.
Аз съм притеснена, че днес цял ден спи. Вашите бебета имат ли такива дни, когато просто спят и нямат активно време. Вчера например не мигна цял ден, но днес е заспала работа. Притеснявам се, защото последния път като спа така целия ден имаше температура и ходихме на лекар, който ни парти в болница. Сега това преживяване ми се е заклещило в главата и ме обзема страх като не е активен.

# 447
и при нас 2 дни само на ляво, следващите само на дясно държи главата. Въртя я ама пак се завърта накъдето си пожелае.

И при нас е имало такива. Жега им е и на тях и ги мързи. Не е спала баш плътно целия ден, но е имала много къси интервали на будуване. Ако не се случва често не мисля, че имаш повод за притеснение. Все пак проверявай за температура, за да си спокойна

Ще ти я прегледа и ще те каже като я слагаш да спи да и въртиш главата на различна страна. Обикновено си имат пълен обем на движение и е просто въпрос на предпочитание и малко упоритост от твоя страна да въртиш главата на другата страна. Моят първо въртеше само на ляво, сега е наобратно.
Аз съм притеснена, че днес цял ден спи. Вашите бебета имат ли такива дни, когато просто спят и нямат активно време. Вчера например не мигна цял ден, но днес е заспала работа. Притеснявам се, защото последния път като спа така целия ден имаше температура и ходихме на лекар, който ни парти в болница. Сега това преживяване ми се е заклещило в главата и ме обзема страх като не е активен.

# 448
AprilChe, много е неприятно наистина! Sad Стискам палци всички бързо да се справим с тази гад.
Какъв крем ви изписаха? На нас ни каза да мажем с Мупироназал. И имахте ли някакви симптоми или решихте превантивно да се мажете и вие? Мислим и ние да си пуснем носен секрет за всеки случай, въпреки че според мен си я влачи още от болницата. Но като гледам това лекарство май не е подходящо при кърмене, та ще видим какво ще каже ЛЛ.

# 449
същия крем ни изписаха и на нас. Ооо да провери за кърменето, аз не кърмя и изобщо не се сетих, че може и да е несъвместимо.
Нямаме никакви симптоми ние, но при възрастните попринцип няма такива. Може първо да се тествате, може изобщо да го нямате, ние просто си го слагаме превантивно, честно казано ни домързя да ходим да се тестваме. Като свършим с мазането тогава.

Стискам палци и при двете да минава бързо.
4-ти ден сме в момента и все още не виждам подобрение с носа.

AprilChe, много е неприятно наистина! Sad Стискам палци всички бързо да се справим с тази гад.
Какъв крем ви изписаха? На нас ни каза да мажем с Мупироназал. И имахте ли някакви симптоми или решихте превантивно да се мажете и вие? Мислим и ние да си пуснем носен секрет за всеки случай, въпреки че според мен си я влачи още от болницата. Но като гледам това лекарство май не е подходящо при кърмене, та ще видим какво ще каже ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт