Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 175
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Една гимнастика като хората не сме направили и ние, постоянно мята краката и ръцете и не мога да ги опъна, но не я и мъча толкова. Обръщаме го на игра и колкото толкова. На масажите пак полудява ама там е само разтриване така че все нещо правим сигурно. Бебетата на клипчетата за гимнастика са супер кооперативни не знам как Joy

Момичета, вашите бебета съдействат ли ви, когато ги масажирате? Моето никак. Не успявам да опъна хубаво крайниците, че да преодолея повишения мускулен тонус. И още един въпрос - бебетата ви заспиват ли с отворена уста? Моята все така заспива и впоследствие си я затваря.

# 586
За масажите и разтяганията е сложно, да, но аз указвам малко натиск, естествено много малко, за да преодолея и да направим нещо в крайна сметка. Иначе няма смисъл.

Огито спи с отворена уста от ден 1, не му е запушен носа.

При нас пък преди ротавирусната се изхождаше на 4-5-6 дена, след като я сложихме започна всеки ден, макс през ден. Чувала съм, че разбърква малко стомаха тази ваксина, но явно при всеки е различно. На него му намести чакрите 😂

# 587
И аз се опитвам с лека сила да опъна ръчичка или краче, обаче това човече е много силно и инатливо Grinning  Предполагам, че трябва аз да стана по-уверена в движенията си и да не се страхувам да я натисна по-силно. Иначе, както каза Йо, няма смисъл. Но все пак ми  е леко притеснено, че трябва да  правя масаж, но не се справям, защото на бебето явно не му харесва и не си дава ръчичките.

Ще помоля и за съвет как да почистя текстилни книжки и кубчета. Взела съм играчки от друго дете, но искам да ги почистя (изпера или дезинфекцирам), преди да ги използвам с моето дете. Перат ли се такива неща?

# 588
Аз всичко текстилно пръскам с препарата на Фрош и след това с мокра кърпа минавам.
И при мен гимнастиката е сложна, все се мята на някъде. Ама поне си е жилав по принцип, но ще трябва да стм по-настоятелна.

# 589
И при мен с гимнастиката и масажите беше трудно, но ни подариха някаква музикална играчка и му пускам музиката, когато започваме и стана по-кооперативен.

# 590
Моя син също е много жилав.Мята се,рита,мърда,понякога и памперса едвам му сменявам.Много е енергичен.Упражненията също са трудни при нас.Повече масаж му правя,той гимнастиката сам си я прави Grinning
Главичката си я вдига все повече с всеки изминал ден.
Ака до 1-2 пъти после до вечерта още един път.Незнам колко е нормално,но винаги си е бил така.През нощта също понякога.Педито не спомена за странични ефекти след ваксината,но знам,че може да има.
Тези дни му давам по 120 мл АМ и държи по 3-3 часа и малко,но вечер пак си продължава по 60 или 90 мл.

# 591
Моето дете не яде от 1 сед.,голям зор виждам.Голям рев ,а е гладна.Не иска нито гърда,нито шише-нищо.Единствено сутрин добре се кърмим ,след това е някакъв ад.Заведох я на лекар,казаха ми да и следя теглото ,ако не качва или спада да отида пак и как да стане тая работа ,ако нямам бебешки кантар.Много съм изнервена.

# 592
И моята оставя по малко ам,аз я натискам да яде след малко пак ..баща й не, ами хвърля...Според мен от жегите.
И тя не дава да правим гимнастика ...мн трудно особено на ръцете ми е повече зор.😃😃
Ние отдавна сме на 120 може би седмица преди двато месеца.Средно на 4ч, ако спи става и повече паузата

# 593
Моето дете не яде от 1 сед.,голям зор виждам.Голям рев ,а е гладна.Не иска нито гърда,нито шише-нищо.Единствено сутрин добре се кърмим ,след това е някакъв ад.Заведох я на лекар,казаха ми да и следя теглото ,ако не качва или спада да отида пак и как да стане тая работа ,ако нямам бебешки кантар.Много съм изнервена.

Сменете позата за хранене. При нас това имаше ефект. Сучеше, но пълнеше в устата и плюеше. Явно не успяваше да гълта. Сега я храня на крака като повдигам главичката отдолу с ръка на около 25 градуса и някой път даже и капка не остава отвън. За кърменето - легнали на страни съм чувала, че е ефективно. Може да се теглиш на обикновен кантар и после с нея. Едва ли ще е супер точно, но пак ще е някакъв ориентир.

# 594
И моето дете хапва по-малко и или не може да спи, или спи цял ден заради жегите.
Малко по-странен въпрос: според вас колко време след секцио може да се прилагат апаратни процедури за оформяне на тялото?

# 595
  • Пловдив
Една гимнастика като хората не сме направили и ние, постоянно мята краката и ръцете и не мога да ги опъна, но не я и мъча толкова. Обръщаме го на игра и колкото толкова. На масажите пак полудява ама там е само разтриване така че все нещо правим сигурно. Бебетата на клипчетата за гимнастика са супер кооперативни не знам как Joy

Момичета, вашите бебета съдействат ли ви, когато ги масажирате? Моето никак. Не успявам да опъна хубаво крайниците, че да преодолея повишения мускулен тонус. И още един въпрос - бебетата ви заспиват ли с отворена уста? Моята все така заспива и впоследствие си я затваря.
Мисля, че част от тях са и по-големи и се получава по-лесно, за това на клипчетата са така мирни. Аз правя базови упражнения и не се притеснявам. Масаж също се старая, но колкото толкова. Малката повече съдейства от брат й, с него беше по-трудно.

# 596
  • София
Момичета, какво бихте препоръчали за крустите?

# 597
Момичета, какво бихте препоръчали за крустите?

На Мустела кремчето за крустите е страхотно

# 598
Аз живея в студена страна,не е от жегите .Пробвах всякакви пози и абсолютн нищо не помага.Яде на 3 часа 50 мл със супер нерви.Пробвах да я кърмя на приглушена светлина,пълна тишина,всякакви пози и никакъв резултат.Супер изнервена е,както и аз.Виждам я ,че е гладна ,но всякаш има лимит на 5 дръпки и почва да откача.

# 599
  • София
Моето момче имаше доста крусти. Сега понамаляха. Използвала съм тези два крема:

От този на Биодерма не видях кой знае какъв ефект. Вторият го препоръча педиатърката. По-добър е, определено. Значително намаляха крустите.

Общи условия

Активация на акаунт