Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 173
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Аз след малко съм на контролен преглед с бебчо и ще питам за крустите. Вие ми бяхте казали лосион на Мустела, но не посмях, понеже Борко има и на челото и на веждите. Ще пиша после педиатърката му какво е препоръчала.

# 601
Изобщо не искам да те филмирам, че това е проблемът, само споделям моя опит, за да провериш дали не е нещо подобно. Още от раждането яде по-малко от другите бебета на тази възраст. Носът й също е запушен от началото. Всички лекари ми казвах, че е нормално за бебета да им е запушен носът, но преди 2 седмици излезе, че е с бактерия. 7 дни мазах антибиотик и 2 дни след края на антибиотика имаше голям ефект - никога не е изяждала такива количества и то за кратко и видимо нослето й се отпуши. Ние обаче спим на климатик и тази сутрин пак се беше запушил та днес пак е зле с яденето. Чакаме да минат няколко дни от приема на антибиотика и ще ходим да видим дали сме изчистили все пак бактерията (стафилококи) и ако не продължаваме да я мъчим. Та си мисля, че това е проблемът при нас - ще се видим тепърва, но имаше видима разлика в яденето с отпушено носле.

Просто обърни внимание как е нослето и дали забелязваш да й пречи по време на ядене например да спира, за да поеме въздух.

Аз живея в студена страна,не е от жегите .Пробвах всякакви пози и абсолютн нищо не помага.Яде на 3 часа 50 мл със супер нерви.Пробвах да я кърмя на приглушена светлина,пълна тишина,всякакви пози и никакъв резултат.Супер изнервена е,както и аз.Виждам я ,че е гладна ,но всякаш има лимит на 5 дръпки и почва да откача.

# 602
Аз живея в студена страна,не е от жегите .Пробвах всякакви пози и абсолютн нищо не помага.Яде на 3 часа 50 мл със супер нерви.Пробвах да я кърмя на приглушена светлина,пълна тишина,всякакви пози и никакъв резултат.Супер изнервена е,както и аз.Виждам я ,че е гладна ,но всякаш има лимит на 5 дръпки и почва да откача.
Ооо незнаех че е сте там и че е чак така...странно😓...да няма  някакви болки или нз как да го опиша и аз защо не пуснете кръвни....че то милото изяжда по малко от новородено,качва ли-колко ...колко се роди,ако трябва търсете друг лекар.
Моята оставя малко макс 30. А вашия случай е друг.
Аз да споделя записах час при друг лекар пак е педиатър за да види за къса подезична,съмнявам се...нашата лл каза нищо й няма ...ама пусти страх да не я изтървем,да стане късно(както каката с пъпната хернията(да отбележа че лл тогава на каката от бебе и на бебе Гери са различни тоест сега и двете са при една и съща още като стана това си събрах багажа от таЯ...)

# 603
Не мога тук да си пускам кръвни на своя глава и да си избирам лекари.Каквото реши джипито това е.Добре и е носа.

# 604
Момичета, педиатърката погледна Борко и се каза, че не това по лицето и веждите не са крусти, а себореен дерматит.  Някой имал ли е опит?

# 605
Момичета, педиатърката погледна Борко и се каза, че не това по лицето и веждите не са крусти, а себореен дерматит.  Някой имал ли е опит?
Аз мисля, че при бебета е горе-долу едно и също. Луиза има по челото и педиатърът каза, че само ще се изчисти, да не го пипаме.

Днес й биха две ваксини, доста добре го понесе. Надявям се да няма проблеми, че вече и без това не издържам на неспането й. Отново споделих на педиатъра колко е неспокойна и колко лошо спи и той отново ми каза "нормално е" 🙄🙄 Каза да давам капките за колики, въпреки че никаква работа не вършат. Изписа ми и някакви свещички с копър (?!), но хич не ми се иска да ги ползвам.

# 606
Аз да отговоря нова тема😃
Мислите ли за кръщене и кога 😇
Ние още на 40-то се замислихме дори търся украса и подаръчета,запазвам си ги,пиша им ...но нямаме точна дата,само като идея по-рано да е.

# 607
  • София
Със сигурност ще правим кръщене. Като навърши годинка. Ще поканим най-близките роднини и приятели. Не сме мислили конкретна дата.

# 608
Ние няма да правим 😄 Ще оставя тя да си прецени иска ли да вярва в тая институция или не, защото майка й е скептична 😄

# 609
Ние се връщаме сега от преглед при друг педиатър на частно,за късата подезична.
Мирясах вече!
Каза че просто езика е малък,къс..няма да прави манипулация няма нужда, каза и че е близо да венеца и може да изкърви много и вместо да помогне ще стане по-зле,но като цяло няма нужда.
Което си е успокоение.Надявям се и с говора вс да е ок.Според нея така ще бъде.
Много приятна докторка,попринцип е известна бях я виждала  на лекции за бременни (за каката) и имах друга представа за нея...че е с големо
самочувствие ...по-серт както казва мм,но беше много приятна жена,обясняваше всичко подробно,после ни свали със служебния асансьор 😃

# 610
Ние се връщаме сега от преглед при друг педиатър на частно,за късата подезична.
Мирясах вече!
Каза че просто езика е малък,къс..няма да прави манипулация няма нужда, каза и че е близо да венеца и може да изкърви много и вместо да помогне ще стане по-зле,но като цяло няма нужда.
Което си е успокоение.Надявям се и с говора вс да е ок.Според нея така ще бъде.
Много приятна докторка,попринцип е известна бях я виждала  на лекции за бременни (за каката) и имах друга представа за нея...че е с големо
самочувствие ...по-серт както казва мм,но беше много приятна жена,обясняваше всичко подробно,после ни свали със служебния асансьор 😃

Може би да споделиш коя е докторката? 😅

# 611
Кръщане и ние сме намислили за догодина. Наши близки приятели се връщат от чужбина и мислим да е тогава ( а и лятото е по-удачно за кръщанета). Иначе като бяхме на 40дни в църквата, попа каза че кръщане се прави до 40тия ден на бебчето. Е, няма значение, ние ще го направим след годинката.

# 612
Ние също ще правим, но по-натам. Тук в София е прието да се прави на първата годинка на детето, не знам дали ще го направим и ние тогава.
А как се кръщава дете преди 40 дни, като още не може да се влиза в църква? Нещо са ми много мътни тия работи 🤣

# 613
Ние въобще не сме мислили за кръщене.Някога във времето ще се случи.Самата аз още не съм кръстена.Може с детето направо да се кръстя.Така направи сестра ми,на 30 години барабар с децата Grinning

# 614
Кръщене ние ще помислим за годинката. То без това първия рожден ден става половин сватба, та поне и кръщене да е.

Общи условия

Активация на акаунт