Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 150
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Мили мами, никога не бих дала на бебето си борина. Не съдя, но не ви ли притеснява, че няма никакви научни изследвания какви са последствията да давате изгорели черни остатъци от смола на бебетата си?

# 721
Мили мами, никога не бих дала на бебето си борина. Не съдя, но не ви ли притеснява, че няма никакви научни изследвания какви са последствията да давате изгорели черни остатъци от смола на бебетата си?

Не помня да съм агитирала някой да дава, нито да съм търсила нечие одобрение. Някой питаше, аз споделих личния си опит.

# 722
Мами,и аз се включвам с въпрос.На детето му е червено едно пръстче.Мислех,че нещо го е ухапало,но май нокътчето му расте в кожичката.Аз му ги рязах и сигурно нещо накриво съм ги изрязала.Някой има ли опит с такова нещо

# 723

Не помня да съм агитирала някой да дава, нито да съм търсила нечие одобрение. Някой питаше, аз споделих личния си опит.

Не знам някой да е казал нещо за агитация. И все пак въпросът ми е има ли някакви научни статии/изследвания, които да потвърждават безопасността на даването на сажди на новородено?

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 13:42 от StellaMark

# 724
Дени на първо време се сещам за риванол,питай лл

# 725
  • София
Мами,и аз се включвам с въпрос.На детето му е червено едно пръстче.Мислех,че нещо го е ухапало,но май нокътчето му расте в кожичката.Аз му ги рязах и сигурно нещо накриво съм ги изрязала.Някой има ли опит с такова нещо

Ние бяхме така наскоро. Педиатърът каза да правим компрес с Ихтиол 2 пъти на ден в продължение на 5 дни. При нас помогна, може да пробваш. Дано се оправи бързо бебчето 🫶

# 726
Дени, те бързичко растат бебешките нокти, ако е само леко червено аз със моят нокът минавам така че да го извадя от кожата и го оставям, по няколко пъти на ден и му минава за ден ,не ми се е случвало но ако е подуто и забира бих сложила живовляк в ръкавичка 😅

# 727
Моята девойка нямаше изобщо колики до втория месец. Докато всички пробваха какво ли не, аз си седях спокойна и сега се чудя какво да взимам... За всяка марка има мнения и че е помогнала, и такива, че не е. Имам чувството вече, че всички продукти са просто маркетинг, защото всеки би похарчил колкото му кажат, за да помогне на бебето си. Давах Био амика превантивно по препоръка на педиатърката.2 опаковки и я спрях, после без нищо си беше супер повече от 2 седмици и се започна. Може би тези със симетикон наистина помагат, но аз не искам да давам, за да избегна запичане, че става един омагьосан кръг. Поне с акането не е имала проблеми, откакто се е родила е имало 3 дни (не последователни), в които не е акала, а стана вчера на 3 месеца.
За цикъла - мен ми дойде 2 месеца и половина след раждането. Цедях се и с цикъла рязко намаля кърмата и от 2 седмици вече е изцяло на АМ.
Миналата седмица започна да се обръща от корем по гръб, много се забавлява. 😀 От 2 дни вече и от гръб по корем, ама не се сеща къде да си посмести едната ръка и не става докрай и се дразни. 😀 Педиатърката каза, че много умна била. 😂
Мен ме притеснява, че за 3 седмици е наддала само 300 грама. Предишният преглед закъсня, че лекарката беше болна и се измести със седмица. Уж каза, че е добре, ама ми се вижда малко...

# 728
Аз давам веднъж на ден на последното хранене за деня еспумизан директно в ам ....да няма драми,ревове,задавяния....човек се учи цял живот ...🥴
Вс е ок ама и ам е за запек.
Вчера два пъти, днес сутринта пак се разписа хахах

# 729
Може ли да ми кажете с кърмените бебенца какви шишета ползвате, тъй като второ дете не мога да излъжа да пие от бутилка? С Томи Типи съм, но изобщо не иска да засмуче, бута с езика и реве.

# 730
  • София
При вас започна ли косопад? От няколко дни забелязвам, че ръся повече косми от обикновено. Не е нещо фрапантно, дано и не стане. Някакви витамини или добавки да препоръчате? Никога не съм имала проблеми с косата, та и не съм много наясно с продуктите за нея.

# 731
EllieFromTheValley и моята беба е на 3 месеца и е наддала с 400 грама. Казаха че е нормално и се забавя вече наддаването. И на мен ми се стори малко.

Muffin страшен косопад имам аз. Пада с шепите… по време на бременността пих витамини та сега пак ги почнах, че е ужас… Confused

# 732
Моята девойка нямаше изобщо колики до втория месец. Докато всички пробваха какво ли не, аз си седях спокойна и сега се чудя какво да взимам... За всяка марка има мнения и че е помогнала, и такива, че не е. Имам чувството вече, че всички продукти са просто маркетинг, защото всеки би похарчил колкото му кажат, за да помогне на бебето си. Давах Био амика превантивно по препоръка на педиатърката.2 опаковки и я спрях, после без нищо си беше супер повече от 2 седмици и се започна. Може би тези със симетикон наистина помагат, но аз не искам да давам, за да избегна запичане, че става един омагьосан кръг. Поне с акането не е имала проблеми, откакто се е родила е имало 3 дни (не последователни), в които не е акала, а стана вчера на 3 месеца.
За цикъла - мен ми дойде 2 месеца и половина след раждането. Цедях се и с цикъла рязко намаля кърмата и от 2 седмици вече е изцяло на АМ.
Миналата седмица започна да се обръща от корем по гръб, много се забавлява. 😀 От 2 дни вече и от гръб по корем, ама не се сеща къде да си посмести едната ръка и не става докрай и се дразни. 😀 Педиатърката каза, че много умна била. 😂
Мен ме притеснява, че за 3 седмици е наддала само 300 грама. Предишният преглед закъсня, че лекарката беше болна и се измести със седмица. Уж каза, че е добре, ама ми се вижда малко...

Абоколикен вземи ,те са вътре и с копър и много успокояват ,Био Амика не съм доволна,със Симетикон и аз не дадох по същата причина,че на моята и без това запекът не и е чужд.Сменях млека ,пробиотици до ,като се светна за Абоколикен.
Колиеф са добри,помагат,но ,ако не пропускаш хранения.
Абоколикен давам сега вечер и се родих
Първоначално давай на всичките хранения обаче ,за да има ефект
Омнибиотик Панда също помага много за коликите ,бебето изкарва газовете навън,за изхожданията обаче не видях същият ефект

# 733
За шише с кърмено и не кърмено дете Нук
https://comsed.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE-%D … D0%B5%D0%BD%D1%82
М биба

+1 абоколикен с лайка🔝

При предното ми миене на коса и аз забелязах малко косопад дано остане така ....

# 734
Благодаря за съветите момичета.Имам смрадлика,ще правя промивки.Имам и риванол,това нокътче специално съм го отрязала много криво,на една страна и дълбоко.Вече ще гледам да ги режа право и не толкова дълбоко.
Косопад и аз имам и то доста.Навсякъде ръся косми,даже спя с вързана коса,и по цял ден съм с вързана коса.Даже има дни,в които не се и разресвам.Детето като стисне юмручета ме и скубе.Та ме е страх да не изръся някои косъм покрай него.И той е с косопад,възглавничката му е цялата с малки косъмчета.
За коликите  аз давам Инфакол,но като цяло не ги кара тежко коликите.Забелязала съм,че преди да напълни памперса реве.Като се изака се успокоява и е чудесно бебе.Иначе е едно малко злодейче. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт